Regel nu jouw ongediertebestrijder

Mieren bestrijden

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 168 ongediertebestrijders in jouw regio

Een kolonie mieren in de tuin kan zorgen voor een verzakking van de tegels. Voorkom schade en schakel direct hulp in. Bekijk de tarieven en maak een afspraak met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ongediertebestrijder
8 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Mieren bestrijden

Niets vermoedend loop je op een warme zomerdag de keuken binnen als je oog op je aanrechtblad valt. Wat zie je daar nou opeens lopen? Is dat nou een mier in jouw keuken? Het grote probleem bij mieren is echter dat het er eigenlijk nooit maar eentje is. Voor je het weet heb je last van een heuse mierenplaag. En mieren bestrijden, dat is nog lastiger dan je denkt. Daarom kan het verstandig zijn om zodra je last krijg van deze kleine diertjes een professional in te schakelen. Mieren veroorzaken namelijk meer schade dan je op het eerste gezicht zou denken. Heb jij ook last van mieren? We vertellen je alles over waarom je mieren wil bestrijden, maar ook wat de kosten voor mieren bestrijden zijn. Zo zijn jouw huis en tuin snel weer verlost van deze kleine slopers.

Waarom moet je mieren bestrijden?

Mieren zien er zo op het eerste gezicht niet al te gevaarlijk uit. Misschien vraag je je af wat een paar van die kleine beestjes in je huis of tuin nou echt voor kwaad kunnen doen. Ten eerste zijn ze natuurlijk erg vervelend, helemaal als ze hun weg naar jouw keuken hebben gevonden. Maar daarnaast veroorzaken ze ook nog flink wat schade.

Slecht voor je tuin

Mieren graven een gangenstelsel onder jouw tuin. Ze graven dus ook tussen alle wortels van jouw gras of beplanting door, waardoor deze afsterven. Dit zorgt voor dode bloemen of flinke kale plekken in je gazon. En dat is natuurlijk zonde van jouw zorgvuldig aangelegde tuin.

Kans op verzakkingen

Niet alleen zorgen mieren voor een afstervende tuin, ook kunnen ze hele verzakkingen veroorzaken. Als zij hun gangenstelsel onder jouw terras of oprit doorgraven komt er lucht onder de tegels te zitten in plaats van grond of zand. Als dit teveel lucht wordt, zullen de tegels gaan verzakken. Niet alleen is dit niet mooi, ook kunnen scheef liggende tegels gevaarlijke situaties opleveren.

Ze verstoren jouw rust

Er zijn een aantal verschillende soorten mieren en sommige van deze beestjes kunnen flink bijten. Dat is natuurlijk erg vervelend als je net lekker in de tuin van het zonnetje zit te genieten. Daarnaast kun je niet meer rustig wat eten in je tuin, omdat mieren hier direct op af zullen komen.

Ze brengen ander ongedierte mee

Mieren eten de meeldauw die gemaakt wordt door bladluis. Omdat ze zoveel mogelijk van dit spul willen eten, beschermen ze de luizen. Als je dus flink wat mieren in je tuin hebt zitten, is de kans groot dat er binnen korte tijd ook veel bladluizen te vinden zijn. Daarom is het verstandig om mieren te bestrijden.

Hoe krijg je een mierenplaag?

Een mierenplaag ontstaat natuurlijk niet zomaar. Mieren gaan zodra de zon weer begint te schijnen, rond maart of april, op zoek naar een plek om hun nest te bouwen. Dit zullen ze doen op een plek waar veel voedsel te vinden is. Daarom is de kans groot dat je een mierennest aantreft op een plek waar je regelmatig voedselresten laat liggen. Over het algemeen nestelen mieren zich in de tuin, maar als zij een gaatje in de spouwmuur vinden kan het ook zijn dat ze in jouw huis gaan wonen. Vanuit daar gaan ze actief op zoek naar voedsel en is de weg naar jouw keuken vaak snel gevonden. Zodra jij dit constateert is het belangrijk om snel te handelen. Mieren bestrijden voordat ze verdere schade kunnen aanrichten kan je flink wat ellende besparen.

mierenplaag

Wat zijn de kosten voor mieren bestrijden?

Dat mieren bestrijden verstandig is snap je nu wel, maar hoe hoog zijn de kosten voor mieren bestrijden? Voor deze klus moet je een ongediertebestrijder inhuren. De precieze kosten voor mieren bestrijden hangen af van de plaats van het nest en de grootte van de plaag. Gemiddeld kun je rekenen op onderstaande kosten.

Werkzaamheden Kosten
Mieren in huis bestrijden € 100 - € 150
Mieren bestrijden buiten € 75 - € 125

Mieren in huis bestrijden is over het algemeen iets duurder dan mieren bestrijden buiten, omdat mieren nesten in huis lastiger bereikbaar zijn dan in de tuin. Hierdoor zal de professional langer met dit klusje bezig zijn. Ook gaat de ongediertebestrijder bij het mieren in huis bestrijden op een andere manier te werk dan bij mieren bestrijden buiten. Binnen maakt de vakman meestal gebruik van insecticide of lokaas, terwijl buiten meestal voor lokaas of een mierenlokdoos wordt gekozen. Dit komt doordat het nest vaak beter bereikbaar is en omdat mieren bestrijden buiten met insecticide verboden is. Dit verklaart het verschil in kosten van mieren bestrijden binnen of buiten. De daadwerkelijke kosten voor mieren bestrijden is altijd afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Mieren bestrijden is dus zeker goed mogelijk, maar toch is voorkomen altijd beter dan genezen. Mieren nestelen zich graag in de buurt waar eten makkelijk beschikbaar is. Ruim dus altijd je etensresten goed op. Berg voedsel op in afgesloten bakjes en zorg ervoor dat er geen restjes blijven rondslingeren. Sluit ook de vuilnisbakken goed af, zodat de mieren hier geen toegang tot hebben. Het kan ook helpen om de vuilnisbakken regelmatig schoon te maken met een sopje. Zo weet je zeker dat er geen restjes achterblijven. Om ook mieren in huis te bestrijden en te voorkomen is het verstandig om alle gaten in je spouwmuur te dichten. Zo geef je de vervelende beestjes geen kans om in jouw huis te gaan wonen.

Schakel een expert in via Zoofy

Mocht het voor jou al te laat zijn om een mierenplaag te voorkomen? Plaats dan snel je probleem op Zoofy en kom in contact met een expert bij jou uit de buurt die de mieren kan bestrijden. Beschrijf je klus zo specifiek mogelijk, dan weet je ook direct wat de kosten van mieren bestrijden gaan zijn. We willen natuurlijk dat je zo snel mogelijk weer in een miervrij huis of tuin kunt relaxen, dus we garanderen dat je tevreden bent met het werk dat de vakman levert. Zo weet je zeker dat het mieren bestrijden naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd en jij je nergens meer druk om hoeft te maken.

 

Schade die mieren kunnen aanrichten

 • Verzakken van bestrating. Mieren verwijderen het zand om een nest te kunnen bouwen.
 • Mieren bijten
 • Mieren kunnen zorgen voor bladluis, waardoor de planten in je tuin worden aangetast.

Wat kun je zelf doen tegen mieren in huis?

 • Je huis grondig schoonmaken
 • Alle kruimels en zoetigheid opruimen
 • Water met azijn spuiten op plekken waar je mieren hebt gezien.
 • Plaatsen van mierenlokdoosjes, dit is een doosje dat mieren aantrekt door zoetige lokstoffen. De mier wordt vergiftigd en zal zijn nest bij terugkomst ook vergiftigen.

Wat te doen tegen mieren buiten?

Mieren in je tuin kunnen erg lastig zijn, omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de tegels verzakken en de planten worden aangetast. Daarom hebben wij een aantal tips voor je om mieren buiten te kunnen bestrijden:

 • Kokend water gieten in het mierennest.
 • Koffiedik in het mierennest gooien
 • Peper bij de ingang van een mierennest gooien
 • Mieren houden niet van kruidenplanten, deze kan je ter preventie in de tuin neerzetten.
 • Chloor in het mierennest gieten
 • Mieren houden niet van alcohol

Mocht het na deze tips nog niet lukken om van de mieren overlast af te komen, kunt je altijd via Zoofy.nl een ongediertebestrijder inhuren. Zij helpen je graag om van de mieren af te komen.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af