Laminaat leggen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 326 Klusjesmannen bij jou in de buurt

Tijd voor een nieuwe vloer, schakel professionele hulp in bij het leggen van laminaat. Maak een afspraak met een klusjesman bij jou in de buurt. De vakman meet alles netjes op, snijdt het laminaat op maat en legt de planken netjes en recht.

Nu regelen
14 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Klusjesmannen die gewerkt hebben aan Laminaat leggen

Laminaat leggen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 14 recensies

Monique uit Hoevelaken
woensdag 3 april 2019

De klus is vlot en netjes afgewerkt. Het contact en de starttijd waren correct.

Margriet uit de Wijk
zaterdag 22 december 2018

Is prima vakman, rustig, goede tips gekregen, hij was snel klaar, vlier lugt er keurig in.

De Klusjesmannen van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Laminaat leggen

Zo moet je laminaat leggenMet een laminaatvloer geef je een kamer op een snelle manier weer een frisse look. De vraag is alleen: Hoe moet ik laminaat leggen? Laminaat komt in allerlei soorten en maten. En ook de prijs per m2 kan verschillen. Wanneer je een ervaren doe-het-zelver bent is het een klusje dat je zelf kan doen. Maar een goede professionele klusjesman of vloerenlegger is de investering waard om ervoor te zorgen dat je laminaatvloer er snel en strak bij ligt. Ga je zelf aan de slag, doe het dan zo.

    1. Vloer controleren. Voordat je begint is het belangrijk om de ondervloer goed te controleren. Het oppervlak moet vlak zijn. Anders loop je het risico dat je straks geen mooie egale laminaatvloer hebt. Een verschil van meer dan 2 millimeter is al te groot.
    2. Vaak wordt er een zachte ondervloer gebruikt. Die kan zijn gemaakt van spaanplaat, usb-platen en ander materiaal. Alle oneffenheden worden dan op een simpele snelle manier weggewerkt. Een ervaren klusjesman kan je altijd adviseren welke ondervloer het best te gebruiken is.
    3. Schoon en droog oppervlak  Naast dat de ondervloer goed vlak moet zijn is het ook belangrijk dat het oppervlak droog is voordat het laminaat gelegd wordt. Net als bij een houten vloer kan er vocht in het laminaat trekken. Dit kan zorgen voor kromme planken en dat ziet er natuurlijk niet mooi uit. Vocht onder en tussen de laminaatvloer kan bovendien later zorgen voor het ontstaan van schimmel. Om dat soort problemen te vermijden kun je overwegen om een vocht bestendige laag aan te brengen. Deze vochtschermen houden de laminaatvloer droog aan de onderkant. Vaak zit een vochtbestendige laag bij een ondervloer geleverd. Zorg er ook voor dat de ondervloer goed schoon is voordat je het laminaat gaat leggen. Zand en kleine steentjes kunnen later een krakend geluid veroorzaken. Alles bij elkaar is de onderlaag zeker net zo belangrijk als het leggen van het laminaat zelf.
    4. Laat de vloer acclimatiseren. Voordat het laminaat gelegd gaat worden is het aan te raden om de verpakkingen zeker 24 uur van te voren open te maken. De vloerdelen kunnen zo acclimatiseren en het voorkomt dat de planken krom gaan staan.    Laminaat is een zogenoemde zwevende vloer. Dat betekent dat laminaat niet wordt vastgemaakt aan de ondervloer. Er wordt dus geen lijm gebruikt en ook geen nietjes om de laminaatvloer permanent vast te zetten. Zorg er bij het leggen voor dat er tussen het laminaat en de muur 8 tot 10 millimeter ruimte is. Laminaat kan namelijk net als een houten vloer gaan werken. De ruimte die je vrijlaat kun je afdekken met bijvoorbeeld plinten. Ook bij het aanbrengen van die plinten kan een professionele klusjesman je overigens goed helpen.