Je postcode

  Kies je klus

  Wanneer hulp

  Boek je vakman


  Wc verstopping

  6 loodgieters bij jou in de buurt

  Wanneer wil je geholpen worden?

  Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

  Spoed!
  Vandaag

  --,-

  Vaste prijs incl BTW

  Morgen


  --,-

  Vaste prijs incl BTW

  Klik op spoed / morgen om beschikbaarheid lokale loodgieters te tonen

  Ander
  moment

  --,-

  Vaste prijs incl BTW

  Geen voorrijkosten.
  Beste vakmannen van NL.
  Altijd garantie.

  When do you want to see us?

  Spoed!
  Vandaag


  ,-

  Vaste prijs incl BTW

  Morgen


  ,-

  Vaste prijs incl BTW

  Ander moment


  ,-

  Vaste prijs incl BTW

  Spoed

  ,-

  Book

  Morgen

  ,-

  Book

  Ander moment

  ,-

  Book

  Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

  Toon
  prijzen

  Klanten beoordelen onze loodgieters met een 9,2/10


  Vragen of hulp met boeken? Bel ons
  085-0654812


  Kies zelf hoe je achteraf betaalt

  De gemiddelde beoordeling van onze loodgieters

  4,7/5 sterren gebaseerd op 247 reviews

  Danny van Loe

  Jeroen van Emmerik

  Mickel van der Wielen

  Harald Kicken

  Bespaar tijd en geld

  Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

  Alleen de beste vakmannen

  Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

  Alleen lokale vakmannen

  Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

  WC verstopt en zelf ontstoppen? Bekijk de video

  Hoe moet ik een wc ontstoppen?

  Een wc verstopping is een vies probleem dat snel verholpen moet worden. Natuurlijk kan een loodgieter hierbij helpen, maar hoe kan je nou zelf een wc ontstoppen?

  Zo moet je een wc ontstoppen


  1. Pak een onstopper en een vuilniszak.
  2. Pomp een paar minuten flink met de ontstopper.
  3. Gaat de WC verstopping niet weg, stop dan je hand in de vuilniszak en ga flink druk zetten.
  4. Zorg ervoor dat je flink druk zet met de vuilniszak in het water.
  5. Hoe meer waterdruk je opbouwt, hoe groter de kans dat dat de verstopping oplost
  6. Lukt het nog steeds niet? Schakel dan een van onze loodgieters in.
  Het heeft geen zin om met de volgende middeltjes aan de slag te gaan als je je wc gaat ontstoppen.
  • Soda
  • Zout
  • (andere) Schoonmaakmiddelen


  • Het enige dat helpt is druk zetten in de WC pot. Of dat nou met een ontstopper, een pomp of een vuilniszak is... Je moet waterdruk opbouwen om het toilet weer ontstopt te krijgen. Dat is een vies karwei, zeker als iemand net een grote boodschap op de troon heeft achtergelaten. 9 van de 10 keer is het probleem dat er teveel papier is gebruikt en zit de verstopping net in de zwanenhals van de WC.

   Heb je een sanibroyeur achter je toilet zitten en hoor je die niet meer pompen? Dan heb je geen last van een verstopte toilet, maar van een kapotte sanibroyeur. Als je een keer met je hand of voet tegen de sanibroyeur aantikt en er gebeurt niks, dan is de pomp stuk. Doordat de sanibroyeur kapot is, lijkt het alsof de WC verstopt is. Maar dat klopt dus niet.

   Heeft je zoon of dochter speelgoed in de WC gedaan om te kijken wat er gebeurt? Dan heb je een aardig probleem. Als je er nog net bij kunt, probeer dan met een vuilniszak om je armen het speelgoedje te pakken. Soms werkt brute kracht ook. Probeer met een trekveer even flink door duwen. Wellicht gaat het speelgoedje wel voor een deel door de helft, waarna de waterdruk in het toilet de rest kan doen.

   WC ontstoppen met tuinslang

   Je kunt proberen om je WC te ontstoppen met een tuinslang. Pas wel op dat je iemand bij de kraan hebt staan. Je toilet of badkamer kan heel snel onderstromen door de grote hoeveelheid water.

   Duw de tuinslang in de toilet tot deze niet verder komt. Zet in 1x de kraan vol open en kijk of het water wegloopt. Loopt het toilet snel vol? Zet de kraan dan weer uit en wacht tot het water weer wat is gaan zakken. Hoe verder je de tuinslang in de toilet kunt duwen, hoe groter de kans dat het lukt om je toilet te ontstoppen.

   WC ontstoppen met kokend water

   Het is niet mogelijk om je toilet te ontstoppen met kokend water. Enkel als je met het toevoegen van (kokend) water genoeg druk kunt opbouwen, kun je je wc ontstoppen.

   Let op. Het is gevaarlijk om met kokend water te knoeien. Zelfs het gieten van het kokend water in de pot kan alsnog kokend hete spetters opleveren die op je benen en armen kunnen vallen.

   WC ontstoppen met cola

   Je kunt je toilet heel lastig ontstoppen met cola. Wat je kan proberen is cola in je toilet gooien en dan de toiletpot snel dichttapen met ducttape. Hierdoor stijgt de druk in de pot en kan de verstopping weggeduwd worden.

   De kans dat dit lukt is echter klein. De cola verliest snel zijn koolzuur en daardoor ook de kans om druk op te bouwen. Verwacht niet dat cola door de "zooi" in je toiletpot heen bijt. Zo sterk is cola nu ook weer niet.

   Wc ontstoppen met HG ontstopper

   De HG ontstopper is niet geschikt voor het ontstoppen van je WC. De hoeveelheid water in je toiletpot zorgt ervoor dat de duo-ontsopper van HG te veel verdund raakt en niet op de juiste plek in de toilet kan komen.

   Gebruik het dan ook niet om je wc mee te ontstoppen. HG ontstopper kan wel werken voor het ontstoppen van je gootsteen / afvoer. Let wel op dat HG ontstopper extreem schadelijk is voor het milieu en zeer gevaarlijk is voor kinderen.

   WC ontstoppen met waterstofzuiger

   Heb je een waterstofzuiger in huis? Dan kun je overwegen om je toilet leeg te zuigen met de stofzuiger. Met een beetje geluk zuig je daarmee ook de verstopping weg. Zeker als je een paar keer de wc weer vol laat lopen met water en de stofzuigerslang ver genoeg in de wc-pot kunt duwen, is de kans best groot dat je de verstopping eruit kunt zuigen.

   Het is geen lekker werkje en de kans is best groot dat, afhankelijk van het type wc-verstopping, je waterstofzuiger nog lang blijft stinken. Maar het is wel een goede manier om je verstopte wc weer te ontstoppen.

   WC ontstoppen met een kleurhanger

   Als je een kleerhanger van ijzer in je kast hebt hangen, dan kan je deze ook inzetten om je WC te ontstoppen. Blijf de kleerhanger op 1 punt doorbuigen. Op een gegeven moment breekt deze door de metaalmoeheid door. Breek de kleerhanger door vlak voor de haak. Wikkel een doekje of ducttape rond de haak zodat je toiletpot niet beschadigd.

   Je kunt nu met wat gepor en geduw en getrek het vuil in de toiletpot lospeuteren. Je zult hier wel even mee bezig zijn maar meestal lukt het wel. Als het water in de wc niet te hoog staat kun je de verstopping uit de wc halen.

   WC ontstoppen met ducttape

   Dit is een methode die ook op een andere manier te zien is in de video. Het gaat hier puur om het opbouwen van druk in de wc-pot on de verstopping weg te duwen.

   Doe de bril omhoog. Zorg ervoor dat de toiletpot kurkdroog is. En plak de hele pot af met ducttape. Zorg ervoor dat er geen lucht meer kan ontsnappen. Je zult waarschijnlijk meerdere laagjes ducttape moeten plaatsen om dit voor elkaar te krijgen. Als dit gelukt is, spoel je nog een beetje door. Op die manier bouw je al druk in de wc-pot op. Je zult zien dat de ducttape wat omhoog komt. Het enige dat je nu nog moet doen is flink pompen.

   Plaats je beide handen in het midden van de toiletpot. Zet flinke druk op de ducttape en met een beetje geluk kun je je verstopte toilet weer ontstoppen.

  WC verstopt? Zo wordt je wc snel weer ontstopt

  De loodgieter zorgt er voor dat jouw WC snel ontstopt is. Hij gebruikt daar speciale apparatuur voor, waardoor hij ver voorbij de WC-pot nog aan de verstopping kan komen. Je betaalt een vaste prijs voor deze klus. Mocht de verstopping verder dan 5 meter zitten (iets dat zelden voorkomt) dan kan de loodgieter wat extra kosten in rekening brengen. Ook komen er geen materiaalkosten bij. Alleen als er iets kapot is, betaal je materiaal. Ook dat komt zelden voor. De oorzaak is bijna altijd opgehoopt vuil.


  Wc verstopping

  6 loodgieters bij jou in de buurt

  Wanneer wil je geholpen worden?

  Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

  Spoed!
  Vandaag

  --,-

  Vaste prijs incl BTW

  Morgen


  --,-

  Vaste prijs incl BTW

  Klik op spoed / morgen om beschikbaarheid lokale loodgieters te tonen

  Ander
  moment

  --,-

  Vaste prijs incl BTW

  Geen voorrijkosten.
  Beste vakmannen van NL.
  Altijd garantie.

  When do you want to see us?

  Spoed!
  Vandaag


  ,-

  Vaste prijs incl BTW

  Morgen


  ,-

  Vaste prijs incl BTW

  Ander moment


  ,-

  Vaste prijs incl BTW

  Spoed

  ,-

  Book

  Morgen

  ,-

  Book

  Ander moment

  ,-

  Book

  Openingstijden en betaalmethodes

  We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.
  Je kunt betalen met pin, contant, iDeal of per bank overschrijven.

  De meest recente bestelling voor een loodgieter
  was langer dan een uur geleden in Zwolle