Regel nu jouw ict-specialist

Thuisnetwerk aanleggen/ verbeteren

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1711 ict-specialisten in jouw regio

Een traag of slecht WIFI netwerk is frustrerend. De modem is wellicht niet goed geïnstalleerd of de router stuurt het signaal niet goed door. Schakel de hulp in van een expert. Bekijk de prijzen, check de reviews. Plan een afspraak in met een computerreparateur uit de buurt.

Regel nu jouw ict-specialist
21 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Thuisnetwerk aanleggen / verbeteren

Maak jij gebruik van een laptop, een smart tv of heb je een thuiskantoor? Dan kan een thuiswerknetwerk aanleggen erg handig zijn. Met een thuisnetwerk aanleggen kun je diverse apparaten aansluiten en profiteer je van een stabiele verbinding. Je kunt kiezen voor een bedraad thuisnetwerk laten aanleggen of een draadloos netwerk. Het voordeel van een bedraad netwerk is dat deze stuk sneller en stabieler is dan een wifi netwerk. Het nadeel is wel dat je kabels moet trekken en aanleggen. Daarnaast is het ook een arbeidsintensieve klus die je door iemand moet laten uitvoeren die verstand heeft van bekabeling. Onze ervaren klusjesmannen kun je inschakelen voor een thuisnetwerk aanleggen. Benieuwd naar de kosten? Lees dan snel verder.

Aansluiten van verschillende apparatuur

Op een thuisnetwerk kun je verschillende apparaten op elkaar aansluiten. Je kunt kiezen voor een draadloze of bedrade variant. Een bedraad thuisnetwerk laten aanleggen is het handigst als er veel data wordt verstuurd. Je kunt verschillende apparaten op een thuisnetwerk aansluiten. Een voorbeeld van de apparaten die je kunt aansluiten :

 • NAS: Een NAS is de afkorting van een network attached storage. Dit is een harde schijf waar verschillende bestanden kunnen worden opgeslagen. Vaak zijn dit bestanden van grote formaten (veel data), zoals films. Het voordeel van een NAS is dat de bestanden over het gehele netwerk kunnen worden gedeeld en bekeken. Voor het aansluiten van een NAS heb je wel een stabiel en stevig netwerk nodig ,een bekabeld netwerk is dan het meest ideaal.
 • Tv-ontvanger: Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smart tv met een tv abonnement dat verloopt via een internetverbinding. Je moet de tv ontvanger met een draad naar jouw ZIGGO of UPC box aansluiten. Hiervoor heb je ook weer een bekabeld netwerk nodig
 • De router: De router zorgt er voor dat het internet in de woning binnenkomt en regelt het gehele internetverkeer. Alle kabels worden aangesloten op een router. De router staat meestal in de meterkast.
 • Mediaspeler: Met een mediaspeler kun je niet alleen films en muziek afspelen, maar ook foto’s op de tv. Er zijn veel verschillende soorten mediaspelers, zo heb je Google Chromecast maar ook Apple tv. Het aansluiten van een mediaspeler kun je het beste via een bedraad netwerk doen. Hierdoor heb je geen last van vervelende bufferpauzes.
 • Computer: Je kunt diverse computers en laptops aansluiten op een thuisnetwerk. Voor een laptop is een wifi netwerk fijn omdat je graag flexibiliteit wilt. Voor een computer maakt dat minder uit en is het prettiger om hem aan te sluiten op een bedraad netwerk. Zo profiteer je van meer stabiliteit en een sneller verbinding. Heb je een apart kantoor of een computerkamer? Dan is het bij een thuisnetwerk aanleggen ook slim om een netwerkaansluiting in deze kamer te maken een computer met bijvoorbeeld Windows erop hoort natuurlijk ook op het thuisnetwerk. Bij een computer is de stabiliteit van het netwerk van minder groot belang, maar wanneer mogelijk is het toch fijn om ook computer aan te sluiten op een bedraad netwerk. Het geeft simpelweg meer snelheid en stabiliteit. Een netwerkaansluiting in de computerkamer is dan ook raadzaam.
 • Een server in huis: Wil jij een server thuis aansluiten dan is een bekabeld thuisnetwerk aanleggen de beste optie. Een server moet namelijk altijd bereikbaar zijn en een stabiele verbinding geven.

Waarom zou je een thuisnetwerk aanleggen?

Een thuisnetwerk aanleggen kan een oplossing zijn als je huidige wifi-netwerk misschien geen hele stabiele verbinding geeft. Het kan ook zijn dat het huidige netwerk niet meer voldoet aan je eisen. Misschien wil je profiteren van een snellere breedband verbinding. Ook kan het zijn dat je een netwerk wilt herstructureren en andere apparaten wilt aansluiten op dit netwerk. Daarnaast kan je natuurlijk een thuisnetwerk willen aanleggen omdat je een nieuw kantoorpand hebt of een aanbouw hebt gerealiseerd. Ook kan een verbouwing of renovatie een reden zijn voor het aansluiten van een thuisnetwerk. Er zijn verschillende manieren om een thuisnetwerk aan te leggen, je kunt je wifi netwerk optimaliseren, huidige bekabeld netwerk aanpassen of een nieuw netwerk aanleggen. We vertellen je hier wat de kosten zijn van de drie opties.

thuisnetwerk aanleggenthuisnetwek aanleggen

Aanpassen huidige bekabeld netwerk

Het kan zijn dat je netwerk niet meer up tot date is of stabiel. Daarnaar kan het ook zijn dat je zo grote bos met kabels hebt dat je niet meer weet waar welke kabel voor dient. Een ervaren klusjesman kan je helpen met orde aanbrengen en de huidige bekabeling van het netwerk aanpassen. Zo kan de klusjesman bijvoorbeeld nieuwe kabels trekken, het netwerk her configureren of hardware vervangen. De eerste kosten die u betaalt zijn de kosten van een inventarisatie. Daarna worden jouw wensen besproken en geeft de vakman een inschatting van de kosten die hij maakt. Bijvoorbeeld voor de aankoop van nieuwe bekabeling.

Een nieuw draadloos netwerk aanleggen

Een andere optie is om een nieuw thuisnetwerk aan te leggen, bijvoorbeeld omdat je gaat verbouwen of renoveren of omdat je een huis bouwt. Je kunt kiezen om een bedraad of draadloos netwerk aan te laten leggen. Bij een thuisnetwerk aanleggen wordt niet alleen de switch, netwerkaansluitingen en accespoints geregeld. Ook worden de benodigde kabels getrokken en wordt de netwerkconfiguratie uitgevoerd.

Breng het huidige netwerk in kaart

Voordat je een thuisnetwerk gaat aanleggen is het handig om te weten hoe het huidige netwerk doet. De kwaliteit en sterkte van een netwerk hangen van meerdere zaken af. De sterkte van het netwerk kan worden verstoord door storingen door magnetrons, dikke muren, babyfoons of dubbel glas. Daarnaast kan de kwaliteit van het netwerk niet goed zijn omdat het netwerk niet goed is ingericht. Zo kunnen de instellingen verkeerd staan of is het onjuist gerealiseerd. Wil jij zorgen voor betere wifi netwerk dan is het van belang om te weten hoe het netwerk is geïnstalleerd en geconfigureerd. Daarnaast is het van belang dat je weet wat de invloed is van de storingsfactoren en welke hotspots je in huis hebt. Bij het optimaliseren van een wifi netwerk wordt er eerst gekeken naar hoe de dekking is van het netwerk. Er wordt een globale plattegrond gemaakt van de woning en op verschillende plekken wordt gekeken hoe de dekking is. Met behulp van software wordt inzichtelijk gebracht waar het netwerk sterk of zwak is. Daarnaast wordt aan de hand van de dekkingskaart en het rapport gekeken hoe je het netwerk kunt optimaliseren. Zo kan het zijn dat er met een extra kabel al veel problemen zijn verholpen. Ook kan een extra modem of accespoint installeren een goede oplossing zijn. Daarnaast kan het zijn dat de hardware moet worden aangepast of de bekabeling.

Kosten databekabeling aanleggen of verbeteren

Wil je van meerder plekken in je woning genieten van een goede internetconnectie, dan heb je een datakabelingsnetwerk nodig. Het aanleggen van de kabels brengt kosten met zich mee. Een nieuwe kabel aanleggen kost niet veel. Vooral niet als je woning over loze leidingen beschikt die je hiervoor kunt gebruiken. Wanneer je geen loze leidingen hebt zal de kabel door de muur of vloer moeten worden getrokken. Omdat dit meer kost komen er wel extra kosten bij. Ook voor het vervangen van een oude kabel betaal je vaak wat extra voor. Daarnaast moet je nog ander apparaten aanschaffen zoals een contactdoos. Aan wat voor kosten kun je dan denken? We zetten hier de kosten op een rij

Soort service   Gemiddelde prijs
Eerste kabel door loze leiding laten leggen   €60 – €80
Elke kabel hierna   €40 – €60
Wandcontactdoos   €30 – €40
Meerprijs als de buis bezet   €20 – €30
Meerprijs oude kabel verwijderen   €10 – €15


Als je alleen kabels wilt laten vervangen zonder contactdoos betaal je vaak voor de eerste kabel €70 – €85 en voor elke kabel daarna €50 – €75. Heb je een of meerder loze leidingen in de woning dan kun je deze gebruiken om de kabels door te trekken. Dit zijn lege buizen die door de elektricien bij de bouw van het huis extra zijn geplaatst. De kosten voor het trekken van twee kabels inclusief contactdoos liggen dan rond de €200. Wil je vijf nieuwe kabels trekken inclusief een contactdoos via een bezette buis dan betaal je er algauw tussen de €450 – €600 voor.

Een thuisnetwerk laten aanleggen door een vakman

Wil jij een thuisnetwerk aanleggen of wil je de bestaande bekabeling aanpassen maar zie je zelf door alle kabels het bos niet meer? Dan kun je ook een ervaren vakman inschakelen. Onze vakmannen zijn gespecialiseerd in het leggen van bekabeling, het op nieuw installeren van netwerken of een geheel nieuw netwerk aansluiten. Een groot voordeel is niet alleen de kennis, maar ook het feit dat ze geen voorrijkosten rekenen. Daarnaast hebben ze vaak de meeste standaard kabels in de auto liggen zodat ze direct aan de slag kunnen. Wil jij gauw (weer) online zijn? Bekijk dan welke vakmannen er bij jouw in de buurt beschikbaar zijn voor een thuisnetwerk aanleggen. Je maakt gemakkelijk een afspraak via de website en binnen de kortste keren staan ze bij jou voor deur.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af