Regel nu jouw ict-specialist

Data recovery

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 431 ict-specialisten in jouw regio

Foto’s, bestanden, muziek. Alles slaan we tegenwoordig digitaal op op de computer. Zonder een goede backup bestaat de mogelijkheid dat je alles kwijt bent wanneer het apparaat kapot gaat. Vaak zijn een hele hoop bestanden alsnog te redden. Schakel de hulp in van een computerexpert bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ict-specialist
10 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Computerbestanden terughalen na een computer crash

Je beeld staat op zwart, je laptop geeft alleen nog wat bliepjes of nog erger de pc start gewoon helemaal niet meer op. Regelmatig geeft dit reden tot paniek en dat is terecht. Tegenwoordig staat namelijk ons hele leven op de laptop of pc. Van administratie, school of werk gegevens tot de mooiste vakantiefoto’s en fijnste muziek. Op het moment dat uw computer niet meer werkt, dreigt dit allemaal in het niets op te gaan, want had u nu wel of niet een back-up gemaakt? In sommige gevallen valt er nog veel te redden met data recovery en in andere gevallen helaas niet zo veel. Met een Zoofy computerexpert is er de meeste kans op redding van uw gegevens. Neem geen risico met uw herinneringen en belangrijke administratie en laat een expert op zoek gaan naar de verdwenen data.

Wat is data recovery

Data recovery wordt in het nederlands gegevensherstel genoemd. In principe is het een engels benaming voor het herstellen van de data gegevens van een opslag. Met de opslag of mediadrager wordt hierbij je pc, laptop, usb, harde schijf, sd kaartjes maar ook je smartphone bedoelt. De gegevens kunnen vaak teruggevonden worden met speciale software. In dat geval staan de gegevens nog ergens op het mediadrager, alleen kun je er niet direct bij. Onder gegevens vallen heel veel belangrijke stukken van je laptop. Het kan hier gaan om je werkbestanden, administratie, foto’s, muziek of schoolwerk. Stuk voor stuk belangrijke bestanden die je niet voor niets bewaard hebt. Een Zoofy expert doet er met een data recovery alles aan om je bestanden weer terug te vinden.

Hoe verlies je bestanden van je laptop?

Hier kunnen heel veel redenen voor zijn. Voor een data recovery is het vaak handig de zoofy expert te kunnen vertellen wanneer en hoe het probleem zich voordeed. Mogelijke oorzaken van dataverlies zijn:

 • Een computer crash, waardoor er gegevens beschadigd raakten.
 • Meerdere bestanden onder dezelfde naam opslaan
 • Het per ongeluk wissen van gegevens
 • Software problemen
 • Een te oude harde schijf die de nieuwe programma’s niet aankan
 • De mediadrager is beschadigd door bijvoorbeeld ouderdom of het laten vallen
 • Een virus heeft de software of bestanden beschadigd
 • Een mislukte configuratie
 • Mislukte poging data recovery van eigenaar

Wat kost een data recovery expert?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus. Hoe langer de computer reparateur bezig is, hoe duurder de klus. Het helpt vaak door de Zoofy expert van te voren te kunnen vertellen wat mogelijk de oorzaak heeft. Zo kan hij of zij doelgericht zoeken. Heeft de data recovery hoge nood? Dan beginnen de kosten van een spoedklus bij €93. Met een spoedklus staat de Zoofy computer expert nog dezelfde dag voor je deur. Kan het even wachten? Dan kunnen de kosten van het herstellen van je computer crash beginnen bij €55,-. Data recovery is niet altijd alleen te regelen met de laptop waar het probleem zich voordoet. Soms zijn er ook nieuwe onderdelen nodig. Wanneer een oude harde schijf bijvoorbeeld zijn beste tijd gehad heeft, moet hij vervangen worden. Deze kosten komen bovenop de kosten van de herstel klus.

Wat is een back-up maken?

Nadat de Zoofy expert uw data geheel of gedeeltelijk heeft kunnen herstellen, is het slim om van uw computer een back-up te maken. De computer reparateur is in staat je te helpen bij het op de juiste manier back-up maken. Een back-up is niks anders dan het maken van een reservekopie van je bestanden. Als je elke week of maand een back-up maakt, zijn je gegevens altijd veilig. Het probleem zit hem vaak in het niet vaak genoeg een computer back-up maken. Zorg voor een agenda herinnering of maak het jezelf gewoon, elke keer bij het afsluiten van je laptop een back-up te maken.

Hoe maak je een back-up?

Een back-up maken kan op een externe harde schijf of in de cloud. Een externe harde schijf is een klein kastje die je aansluit op je laptop of pc. Er zijn tegenwoordig al externe harde schijven met een opslag van 1 terabyte te koop voor €40,-. Ook kun je een back-up maken op je cloud. Met een cloud maak je gebruik van een met internet verbonden server. Overal ter wereld staan gigantische data servers die het mogelijk maken om jouw fysieke server te vervangen voor een virtuele; de cloud. De cloud heeft als voordeel dat hij via elk apparaat toegankelijk is. Zo sla je al je gegevens, foto’s en muziek veilig op en kan je er overal ter wereld erbij. Een cloud is heel toegankelijk, maar heeft als nadeel dat je toegang moet hebben tot een stabiel netwerk. Een externe harde schijf heeft als voordeel dat hij te gebruiken is zonder internet. Het nadeel van een externe harde schijf is dat hij kwetsbaar is en dat je hem overal mee naar toe moet nemen.

data recovery

Wat te doen bij een computer crash?

Geeft je computer een crash aan, blijf dan kalm. In paniek van alles gaan proberen is vaak een reden dat een laptop verder in de knoei raakt. Een computer back-up maken kan veel leed voorkomen. Vraag jezelf eerst af wanneer je voor het laatst een reservekopie gemaakt hebt? Is dat voor het laatst in een ver verleden gebeurt? Zorg dan dat je niks meer met je computer doet, totdat de Zoofy expert ernaar kan kijken. Ga vooral niet zelf aan je harde schijf sleutelen, de kans dat je hem verder beschadigt is zeer groot. Schade door aanraking is vaak onomkeerbaar en moet dus voorkomen worden. Een back-up maken als de laptop nog een beetje functioneert kan slim zijn, maar alleen wanneer je zeker weet dat je geen last hebt van een virus. Bij twijfel is het advies vooral overal af te blijven. Het zou zonde zijn als je het virus naar je cloud of externe harde schijf stuurt. In de meeste gevallen is het met rust laten van je laptop en professioneel hulp inschakelen de beste manier voor je data recovery.

Hoe voorkom ik een computer crash?

Het vervelende aan een computer crash is dat je hem bijna nooit van te voren aan ziet komen. Wellicht bij een oudere pc of laptop kijk je er niet vreemd van op, maar meestal is het een onverwacht iets. Vaak komt het ook precies op een moment dat het niet uitkomt. Werk je bijvoorbeeld druk aan je deadline kom je er opeens erachter dat je het laatste document over een ander document opgeslagen hebt. Als dat geen paniek oplevert? Gelukkig bestaat daarvoor de Zoofy spoedklus zodat je diezelfde dag nog geholpen wordt. Echt voorkomen doe je het dus niet. Een menselijke vergissing kan je niet voorkomen, net als een virus of en beschadiging in je harde schijf. Wat je wel kunt doen is van je computer een back-up maken. Dan heb je altijd je bestanden veilig op een externe locatie. Helemaal handig is een automatische computer back-up maken naar je cloud. Die kan je zo instellen dat de cloud een computer back-up maken zal op meerdere momenten van de dag. Zo ben je niet compleet gedekt maar heb je toch een vangnet.

Waarom een Zoofy expert inhuren voor het terughalen van de data

Een Zoofy computer reparateur is een expert op het gebied van data recovery. Vergroot je kansen op volledige gegevens herstel, door de data recovery uit handen te geven. Een computer crash is een ingewikkelde zaak. Wanneer je zelf opzoek gaat naar een oplossing, verklein je de kans op totale gegevensherstel. Zeker wanneer je zelf niet regelmatig van het computer back-up maken bent.


Een Zoofy computer reparateur is een echte professional. Zoofy controleert al het werk van zijn experts. Zo weet je dat je altijd een vakkundig persoon uitnodigt. Via Zoofy vraag je je klus aan en krijg je direct een concreet aanbod van een van de vakmannen. Zoofy staat garant voor vakmanschap, dit zorgt ervoor dat jij vol vertrouwen je computer uit handen kan geven. Het spreekt voor zich dat de Zoofy expert correct met alle gegevens op je laptop om zal gaan. Wees dus niet bevreesd dat er gegevens gelekt zullen worden. Onze Zoofy reparateurs zijn echte professionals!


Waarom zou je een Zoofy expert ook een computer back-up laten maken? Wanneer alle gegevens in zijn geheel of gedeeltelijk hersteld zijn, is het slim om direct een computer back-up te maken. Zo is er al een bestaande reservekopie die je gegevens veilig stelt. Een Zoofy vakman kan je ook assisteren bij het vinden van de juiste manier om van je computer een back-up te maken. Voorkomen is ook in dit geval altijd beter, dan moeten verhelpen.

Raak dus bij een crash niet in paniek en haal snel een reparateur in huis. Een Zoofy expert regelt voor jou de juiste data recovery en de slimste manier om een computer back-up te maken!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af