Regel nu jouw ict-specialist

Netwerkkabels trekken

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3552 ict-specialisten in jouw regio

Voor het aanleggen van een snel thuis netwerk gebruik je soms liever een kabel dan WiFi. Het trekken van kabels kan een lastige klus zijn. Schakel de hulp in van een expert. Bekijk de prijzen, check reviews. Plan een afspraak met een computerreparateur.

Regel nu jouw ict-specialist
109 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Netwerkkabel laten trekken door een professional van Zoofy

Tegenwoordig hebben heel veel apparaten in en rondom het huis ondersteuning van een netwerkkabel nodig. Voor een stabiele internet verbinding werkt een netwerkkabel nog steeds het beste. Ook al krijg je makkelijk overal wifi, je internet verbinding is nog altijd het meest betrouwbaar en stabiel met een netwerkkabel. Hoe krijg je in elke ruimte een netwerk kabel? Een Zoofy vakman kan je hierbij helpen. Het is namelijk nogal een klus om overal in je huis een netwerkkabel te trekken. In een nieuwbouwwoning heb je vaak een aantal loze leidingen waardoor de klus makkelijker is.

In een oudere woning is het vaak een hele puzzel om de kabel van je meterkast naar de juiste kamer te krijgen. Voor beide varianten is het prettig om hulp te krijgen van een Zoofy specialist. Deze vakmannen of vrouwen weten precies wat ze doen en hoe ze het beste een netwerkkabel trekken kunnen. Zo worden de kabels veilig en correct geplaatst. Of het nu een makkelijke klus of moeilijke klus wordt. De Zoofy specialisten zien juist de uitdaging in het netwerkkabel trekken zonder loze leidingen. Als de kabels op hun plek zitten, is er van alles mogelijk. Zo kun je je wifi versterker verbinding geven, of je pc of mediabox direct aansluiten. Ook jij hebt dan een stabiele verbinding op bijvoorbeeld je zolder of in je tuinhuis hebt. Overal een sterke verbinding kan ook bij jou, met een beetje hulp van Zoofy.

Boek nu een elektricien

Waarom is het handig netwerkkabels in huis te hebben?

Een utp kabel, ook wel netwerk kabel genoemd, is een kabel die gebruikt wordt bij veel apparaten. Denk bijvoorbeeld aan je tv ontvanger of je pc. Men denkt dat wifi altijd overal in huis komt, maar dat is bij heel veel huishoudens niet het geval. Of de wifi verbinding is niet sterk genoeg voor wat jij wilt, of de verbinding haalt het simpelweg niet. De meeste nieuwbouwhuizen hebben zulke dikke muren dat er geen wifi doorheen komt. Daarnaast veroorzaken de meeste oude huizen zoveel ruis dat de wifi niet op de juiste plaats ontvangen wordt. Een netwerkkabel verbinding is handig bij het gebruik van je mediabox, tv ontvanger, je telefoonverbinding, je pc of bijvoorbeeld printer. Was jij wellicht van plan om op zolder je mannen honk te maken? Of wil je juist daar je puberzoon of dochter laten vertoeven? Wellicht had je een relaxte tv kijk ruimte bedacht, of kantoor? Wat je er ook wilt maken je hebt bijna altijd ook een wifi verbinding nodig die sterk en stabiel is. Zonder een stabiele verbinding hapert je tv serie, heb je problemen met het uploaden van je game en kan je niet vloeiend skypen met je vriendin. Dit zou je kunnen oplossen door simpelweg een netwerkkabel te trekken naar boven. Op die manier komt de zolderruimte helemaal tot zijn recht. Stabiel internet op zolder heeft wel tot gevolg dat je in de meterkast de utp kabel eruit moet trekken wanneer je weer eens contact wilt krijgen met de zolder bewoner.

netwerkkabels trekken

Wat komt er bij een netwerkkabel trekken kijken?

Hoe moeilijk een utp kabel trekken, of elk ander soort kabel, is afhankelijk van de woning en de eerdere aanleg van de bekabeling. Wanneer het nodig is om netwerkkabels te trekken zonder loze leiding, is de klus aanzienlijk lastiger. De klus is een stuk makkelijker als het gaat om het netwerkkabel trekken in een woning met kant en klare buizen. Dit geldt bijvoorbeeld bij een net opgeleverde nieuwbouw woning.

Bij een nieuwbouw woning komt het vaak voor dat er meerdere loze buizen geplaatst zijn. Op die manier is het zaak voor de specialist om de juiste buis te vinden en met een trekveer de kabel op te vissen. Hierna kan hij de kabel er doorheen te trekken en verder monteren. Gaat het juist om een woning die al meerdere bewoners heeft gehad? Dan kan het zo zijn dat er geen lege buizen aanwezig zijn en de Zoofy specialist voor een uitdaging staat. Het utp kabel trekken wordt waarschijnlijk een uitgebreide klus. Bestaan er oude ongebruikte kabels die vervangen kunnen worden? Dan heb je geluk, dit maakt het makkelijker. Zo kan de Zoofy vakman de oude kabels verwijderen en er voor in de plaats nieuwe netwerkkabels trekken. Zijn alle kabels in gebruik? Dat maakt het netwerkkabel trekken tot een grotere klus. Nu zal de kabel namelijk door de muur en of plafond getrokken moeten worden.

De afstand van de meterkast naar de uiteindelijke locatie zorgt natuurlijk voor de grote van de uitdaging. Gelukkig zijn de Zoofy specialisten ook in deze situaties thuis en zullen ze altijd zorgen dat het netwerkkabel trekken correct en veilig gebeurt.

Wat moet een internet kabel aanleggen kosten?

De kosten van een netwerkkabel trekken verschillen per situatie. Hoe makkelijk het is om de utp kabel te trekken, zorgt er voor dat de internet kabel aanleggen kosten lager zijn of juist hoger. De kosten beginnen vanaf €65,-. Voor een Zoofy vakman bestaan er geen voorrijkosten hierdoor heb je dus geen onverwachte extra kosten. Door het aanvragen van de klus weet je precies waar je aan toe bent. Jij vertelt namelijk hoeveel kabels je getrokken wilt hebben. Het internet kabel aanleggen kosten plaatje is natuurlijk hoger wanneer het netwerkkabel trekken zonder loze leidingen moet gebeuren.

Ook zijn de kosten hoger als de afstand voor het utp kabel trekken groot is. Je wilt bijvoorbeeld een utp kabel in je tuinhuis of bijwoning. Wat je ook bedacht hebt, bijna alles is mogelijk. Natuurlijk kan het zo zijn dat ten tijde van een klus, jullie erachter komen dat de situatie heel anders is dan van te voren bedacht. In dat geval zal de Zoofy vakman altijd overleggen en ter plekke een plan met jou bespreken. Zo kan het zijn dat de internet kabel kosten lager kunnen uitvallen. De Zoofy specialist zorgt voor een open communicatie zodat de kosten altijd duidelijk zijn.

Waarom een Zoofy specialist inhuren?

Waarom zou je voor het internet kabel aanleggen kosten maken? Een utp kabel trekken kan toch niet zo moeilijk zijn? Het trekken van kabels is een uniek en lastig klusje. Niet voor niets zijn er specialisten die zich helemaal toegespitst hebben op het utp kabel trekken. Gebeurt het niet goed dan kan dat heel gevaarlijk zijn. Je kan bijvoorbeeld zonder dat je het door hebt je netwerk kabel trekken door een buis waar ook al een stroomkabel in zit. Niet alleen zal je merken dat je internet veel trager is via deze utp kabel. Er is ook nog een groot risico op brand. Blijkt na een brand dat de verkeerd getrokken utp kabel de oorzaak van de brand is? Dan zal de verzekeraar waarschijnlijk vervelend gaan doen. Je hebt namelijk zelf de brand veroorzaakt, waardoor je niet meer verzekerd bent. Verder is een netwerk kabel naast een stroomkabel een verborgen gebreken bij de verkoop van je huis. Kortom, wil je echt bezuinigen op je internet kabel aanleggen kosten? Het is aan het einde van de rit hoogstwaarschijnlijk goedkoper, veiliger en dus slimmer om het netwerk kabel trekken over te laten aan een Zoofy specialist.

Zoofy garantie

Het netwerkkabel trekken moet natuurlijk netjes, veilig en correct gebeuren. Wanneer je jouw netwerkkabels overlaat aan een Zoofy specialist, ben jij verzekerd van onze 100% kwaliteitsgarantie. Die zorgt ervoor dat jij flitsende internet hebt in de ruimte van jouw keuze. Onze specialisten zijn namelijk stuk voor stuk van hoge Zoofy kwaliteit. Al onze vakmensen zijn van te voren uitgebreid gescreend en we houden daarnaast alle klussen in de gaten die ze via Zoofy aannemen. Op die manier weet jij zeker dat je een betrouwbaar en kundige specialist los laat in je meterkast. In het uitzonderlijke geval dat er wat mis gaat met het netwerkkabel trekken zonder loze leidingen dan is jouw klus voor gevolgschade verzekert voor 2.5 miljoen gevolgschade. Als dat geen veilig gevoel geeft? Onze ‘komt goed garantie’ staat dus garant voor jouw geplaatste netwerkkabel.

Ga jij ook voor flitsende verbindingen?

Met een Zoofy vakman is het een fluitje van een cent. De specialist trekt voor jou je kabels in elke situatie. Ook wanneer het gaat om het netwerkkabel trekken zonder loze leidingen is de Zoofy specialist er voor jou. Samen bespreken jullie welke ruimtes voorzien moeten worden van nieuwe kabels en welke opties je daarvoor nodig hebt. Wij zorgen ervoor dat welke Zoofy specialist je ook de klus gunt, het een echte vakman is. Zo weten wij weer zeker, dat jij binnenkort een tevreden klant bent, mét internetverbinding in elk hoekje van jouw woningf. Ga dus snel naar de klus aanvraag button en vraag vandaag nog jouw klus aan.

Boek nu een elektricien

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af