Regel nu jouw ict-specialist

Backup maken PC of Mac

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 342 ict-specialisten in jouw regio

Wanneer er teveel bestanden op je computer of laptop staan wordt het apparaat traag. Ben je bang om data kwijt te raken, maak dan een backup. Hulp nodig? Maak een afspraak met een computerreparateur bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ict-specialist
1 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Hoe moet ik een back-up maken voor PC of MAC?

Zo maak je een back-up


Wanneer je belangrijke documenten of foto’s op je computer hebt staan, is het belangrijk om een back-up te maken. Het is iedereens grootste nachtmerrie dat opeens je laptop of computer crasht. Net wanneer je de avond daarvoor uren aan een belangrijk document hebt gewerkt. In één keer is alles verdwenen. Of al je belangrijke foto’s, die alleen op je computer staan, allemaal verdwenen. Hier moet je natuurlijk niet aan denken, had je maar een back-up gemaakt. Wanneer je niet zoveel verstand hebt van computers, is het natuurlijk lastig om een back-up te maken. Gelukkig kan Zoofy.nl je hiermee helpen!

Wij hebben ook een aantal tips waarmee je zelf een back-up kan maken van al je bestanden.

 1. Je kan altijd kiezen voor een externe back-up. Dit kan via een USB-stick of een externe harde schijf Door de USB-stick in de USB-port van je computer te plaatsen, kan je de USB gebruiken. Selecteer alles wat je wilt bewaren op de USB, zo heb je gemakkelijk een back-up gemaakt van een aantal documenten. Hou er wel rekening mee, dat er niet zoveel documenten op een USB-stick kunnen. Voor een gehele back-up van je computer kan je beter voor een andere optie kiezen. Een externe harde schrijf werkt op dezelfde manier, hier staat echter meer geheugen op.
 2. Back-up maken via Time Machine, dit geldt alleen voor een Mac. Time Machine biedt de mogelijkheid om een aantal keer per dag een back-up te maken van je Mac. Dit voorkomt dat je snel documenten of andere bestanden kwijt raakt. Deze back up maak je met het volgende stappenplan:

Stappenplan

 1. Open systeemvoorkeuren onder het Apple icoon
 2. Selecteer ‘Time Machine’
 3. Klik de schakelaar op ‘Aan’
 4. Klik rechts boven op ‘Selecteer schijf’
 5. Er komt nu een nieuw scherm tevoorschijn, waarin je back-up locaties kan selecteren.
 6. Selecteer de gewenste schijf en klik op “gebruik schijf’.
 7. Zodra je een schijf hebt geselecteerd, zal er een back-up worden gemaakt. De eerste keer kan dit wel een tijdje duren.

Naast deze klassieke vormen van een back-up maken, kan je ook kiezen om een programma te installeren die dit voor je doet. 

Mocht je er na deze tips niet uitkomen, dan helpt Zoofy je kreeg. Via onze website maak je gemakkelijk een afspraak. Vul je postcode in en selecteer de datum en tijd waarop het jou het beste uitkomt. 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af