Accuboormachine Gereedschap

Van boormachines tot beschermingsmateriaal, Dit heb je nodig

maandag 06 september 2021

Ben je op zoek naar geschikt gereedschap voor het uitvoeren van klussen voor je klussenbedrijf of om als doe het zelver thuis aan de slag te kunnen? Dan heb je zeker een accuboormachine nodig, een elektrische zaag en ander goed gereedschap. In dit blogartikel lees je meer over gereedschap waar je als klusjesman of doe-het-zelver niet zonder kunt. Wat zijn precies de gereedschappen die niet mogen ontbreken in de gereedschapskist van de hedendaagse klusser? En wanneer kun je het beste een klusser inschakelen via Zoofy?

Een accuboormachine

Zonder accuboormachine en een grote collectie bijhorende bitjes ben je als klusjesman, installateur of doe-het-zelver natuurlijk nergens. Met een goede accuboormachine kun je snel schroeven aanbrengen of verwijderen en bespaar je veel tijd. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat je genoeg schroeven, in verschillende lengtes, diktes en maten, op voorraad hebt. Zo kun je elke klus waarbij schroeven geboord moet worden aan!

accuboormachine

Hamers, zagen, tangen & vijlen

Naast een goede accuboormachine kan een professionele klusser uiteraard niet zonder een goede hamer. Kies voor meerdere exemplaren, grote en kleine, zodat je voor elk specifiek project de juiste hamer kunt gebruiken. Ook een paar goede handzagen of een reciprozaag zijn onmisbaar in de gereedschapskist. Vergeet hierbij niet om naast een of meer houtzagen ook een ijzerzaag te kopen, zodat je ook in ijzer en metaal kunt zagen! Verder heb je natuurlijk enkele goede tangen nodig, zeker als je loodgieter bent of met elektra aan de slag gaat. De waterpomptang is een klassieker, net als de striptang en de knijptang. Ten slotte moet je beschikken over een paar sterke houtvijlen en/of metaalvijlen. Hiermee kun je sterke, grove planken en eventueel metalen op maat slijpen. Aan alleen wat rolletjes schuurpapier heb je dus niet voldoende als je als doe-het-zelver aan de slag wilt gaan!

Onmisbare accessoires voor elk bouwproject

Met goed gereedschap alleen ben je er nog niet als bouwvakker of klusjesman. Je hebt meerdere aanvullende accessoires nodig voor een verbouwing of renovatie. Denk hierbij een rolmaat (of een meetlat cq. meetlint), een waterpas (liefst een kleine en een grote), een potlood om maten mee af te kunnen tekenen, schuurpapier, goede contactlijm,een kit houder met een goede kit, etcetera. Ook een hobbymes en voldoende pluggen, spijer en schroefjes horen in het basisassortiment van serieuze klussers en professionele bouwvakkers thuis. En wat te denken van goede lijmklemmen, houtlijm, montagekit van en soortgelijke materialen?

Zorg voor genoeg beschermingsmaterialen

Wie een bouwproject aanneemt en geregeld actief is als klusser, dient ervoor te zorgen dat hij of zij tijdens het timmeren, zagen, lassen of soortgelijke werkzaamheden goed beschermd is tegen gevaren. Daarom is het van belang om te zorgen voor betrouwbare veiligheidsmaterialen. Dit begint met het kopen van een paar sterke werkschoenen met een verharde neus. Dit type schoenen voorkomt dat je tenen verbrijzeld raken als er stenen of ander zwaar materiaal op valt. Naast een set goede werkschoenen dien je te beschikken over een paar setjes werkhandschoenen. Deze beschermen je handen tijdens het lassen, zagen, schuren, verven of boren. Kies hierbij eveneens voor een goed passende veiligheidsbril en stofbril. En ten slotte kun je uiteraard ook het beste een geschikte overall met genoeg plek voor je gereedschappen aankopen. Overalls met veel vakken, zakjes en dergelijke zijn ideaal, omdat ze je beschermen tegen onder meer verfvlekken, maar ook het vervoeren van je belangrijkste gereedschappen heel gemakkelijk maken. 

Wanneer een klusser inschakelen voor Zoofy?

Heb je zelf geen ervaring met een ingewikkelde klus, zoals het aanleggen van elektra, het plaatsen van een keukenblok of het installeren van een airco met buitenunit? Dan is het verstandig om niet zelf aan het klussen te slaan, maar een professionele klusser via Zoofy in te huren. Je bent dan verzekerd van een vakman die kwaliteit levert voor een scherpe prijs. Bij jou in de regio is altijd wel een expert te vinden die jouw klus snel, voordelig en accuraat kan oppakken. Succes met de klus alvast!