Tips & Tricks smart home

Slimme apparaten om te hebben in 2021

Bijgewerkt op: 21-08-2023

~ 4 min. lezen

Verschillende soorten slimme apparaten

De apparaten die je leven thuis een stukje makkelijker maken vallen in de categorie ‘Smart home’. Er worden er meer en meer van verkocht. Logisch dus dat we deze categorie onlangs aan ons aanbod hebben toegevoegd. Een beetje hulp bij de installatie kan soms geen kwaad. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. 

Ok, here we go. Dit zijn onze favoriete slimme producten…..

1. Smart LED-lampen

LED lampen zijn sowieso een slim idee om aan te schaffen, want: goed voor het milieu, ze gaan langer mee en zijn daardoor kostenbesparend. Een grote stap vooruit ten opzichte van de ouderwetse gloeilamp. Voeg er nog een beetje slimheid aan toe en de voordelen zijn nog groter. 

(bron: Philips)

Slimme LED-systemen zoals de Philips Hue starter kit geven je de volledige controle over de verlichting in huis. Samen met de LED-lampen (die tot wel 50.000 uur meegaan!!!), ontvang je bij aanschaf een centrale hun waarmee je verbinding maakt via een app op je telefoon. Een tikje op je mobiele telefoon en de lichten gaan aan of uit. Maar je kunt vooral ook plannen dat lampen worden ingeschakeld wanneer je wakker wordt (en met welke kleur), thuis komt en automatisch dimmen om een lekker sfeertje te creëren. Bovendien kun je de slimme verlichting vaak ook met je stem bedienen. Daarvoor is simpelweg een verbinding nodig met Amazon Echo, Google Home of een andere slimme speaker.  

2. Slimme speakers

Over speakers gesproken waar je tegen kan praten……De slimme luidsprekers worden alsmaar populairder en alle grote merken verkopen hun eigen exemplaar. De modellen van Google, Amazon en Sonos verschillen qua uiterlijk en functies natuurlijk wel een beetje. Maar over het algemeen bieden ze dezelfde belangrijke functies en voordelen. Via spraak, laptop of mobiele telefoon geef je jouw slimme speaker een opdracht. Tuurlijk, ze kunnen muziek spelen, een boek voorlezen of je vertellen of het buiten regent. Maar ze fungeren vooral steeds vaker als het zenuwcentrum van je huis. Sluit alle slimme apparaten in huis aan op een speaker en via een centraal systeem bepaal je welk apparaat wat doet. Da’s handig! Aanschaffen dus, zo’n ding. Je hebt er bovendien al een vanaf €44,-.

3. Slimme voederbakken voor je huisdier

Ok, ok, niet voor iedereen nuttig. Maar wel als je een van de miljoenen honden of kattenbezitters bent. Het lijkt misschien overbodig maar wanneer je een druk bestaan hebt, wel zo handig. Het slimme voersysteem zorgt ervoor dat jouw Bella of Max de juiste hoeveelheid voedsel krijgt op het tijdstip dat jij graag wilt. Helemaal automatisch zonder er iets voor te hoeven doen.

(bron: Smart Home Magazine)

Handig voor wanneer je regelmatig onverwacht later thuiskomt van werk. Ook deze apparaten kun je vaak bedienen met een app op je telefoon. Je kunt je kat of hond dus ook af en toe een extraatje geven vanaf je werk. Het systeem helpt je vaak ook bij het bepalen van de ideale portiegrootte voor jouw huisdier op basis van leeftijd, gewicht en ras. Een paar modellen om te overwegen: keuze genoeg!

4. Slimme thermostaten

Hier kunnen we kort over zijn: gewoon doen. Met een model van Nest of eventueel ander merk, krijg je volledige controle over je verwarmingssysteem. Zo draag ook jij een steentje bij aan een beter klimaat. Want een slimme thermostaat zorgt ervoor dat je minder stookt en dus minder gas verbruikt. Da’s fijn voor het milieu en ook voor de portemonnee. Koop je de wat geavanceerde Nest Learning thermostaat (onze favoriet!) dan is een beetje hulp bij de installatie wel zo handig. 

5. Slimme rookmelders

Wanneer je een slimme thermostaat aanschaft, investeer dan ook direct in een slimme rook -en koolmonoxide melder. Het is de moeite waard. Het verhoogt de veiligheid in huis en deze intelligente apparaten waarschuwen veel beter dan de ouderwetse rookmelders. De Nest Protect is onze favoriet. Maak verbinding met de app op je mobiele telefoon en het systeem meldt je direct als er iets aan de hand is. Ook als je dus niet thuis bent! 

Je kunt een slimme rookmelder en alle andere apparaten eenvoudig zelf installeren. Maar geen zin, tijd, of gewoon twee linkerhanden? Wij helpen graag!

Op de hoogte blijven van de nieuwe slimme apparaten in 2021? Volg je ons op de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy.