Welke klus moet worden gedaan?
Klusup vs. Zoofy

Wat is het alternatief voor Klusup

maandag 27 juni 2022

We helpen je graag in je zoektocht naar een geschikte partij voor het uitvoeren van diverse klussen en werkzaamheden. Daarom hebben we de grootste verschillen tussen Zoofy en Klusup voor je op een rij gezet. Na het lezen van dit artikel kun je daarom een betere keuze maken en afwegen of Klusup een alternatief is voor Zoofy.

Klusup alternatief

Zoofy onderscheidt zich ten opzichte van Klusup in positieve zin op de volgende vlakken:

De servicekosten

Zowel Klusup als Zoofy brengen de klant een service fee in rekening zodra de werkzaamheden met de gewenste service zijn uitgevoerd. Voor een reguliere opdracht bedragen de servicekosten bij Zoofy € 24,95 en voor een spoedopdracht € 24,95. Klusup brengt daarentegen € 27,50 per klus aan service fee in rekening. De servicekosten bij Klusup zijn hoger dan bij Zoofy.

Garantiepakket Klusup vs. Garantiepakket Zoofy

Sinds kort biedt Klusup ook het garantiepakket aan voor €7,50. Hier krijg je slechts €250,- vergoed wanneer iets misgaat, Voor €39,50 krijg je een schadevergoeding tot €1.250,-. Bij Zoofy kost de garantie slechts 4,95 en is de schadevergoeding €1.000. Zoofy heeft het grootste netwerk en garandeert ook dat de oplossing binnen 30 dagen is geregeld.

Partnerships

Als marktleider met het grootste netwerk aan vakmannen biedt Zoofy tevens installatie & montage services aan bij bedrijven. Anders dan Klusup kom je Zoofy o.a. tegen bij gerenomeerde merken zoals Bol.com, Hornbach, Karwei, Gamma en Praxis, Saniweb, bekijk hier de partners. Zodra de consument bij een van deze partijen een product heeft gekocht of heeft ontvangen, levert Zoofy hiervoor zo spoedig mogelijk een betrouwbare professional voor de montage of installatie van het product. Zoofy is enorm trots op het door deze partners geschonken vertrouwen. Klusup heeft wel enkele partnerships met andere bedrijven.

 

Vakmannen, vakvrouwen en klushulpen

Wie een klus gaat uitbesteden, verwacht dat deze niet alleen snel wordt opgepakt, maar vooral door een professional. Bij het platform van Zoofy zijn voor het merendeel betrouwbare en goed scorende vakmannen en vakvrouwen aangesloten. Daarnaast is het mogelijk om voor eenvoudigere klusjes een zogenaamde klushulp in te schakelen. Denk aan het ophangen van lampen, het onkruid vrij maken van een oprit of het in elkaar zetten van een meubel.

Bij het platform van Klusup zijn daarentegen aanzienlijk minder vakmannen aangesloten. Bij Klusup word je gekoppeld aan een tuin- of klusjesman. Daardoor is er een grotere kans dat jouw klus via Klusup door een “handige buurman” in plaats van door een professional wordt uitgevoerd.

Meer ervaring & landelijke dekking

Voor welke klus je dan ook een opdracht wil verstrekken en of het nu een reguliere opdracht of een spoedklus is, Zoofy levert hiervoor de geschikte vakman of vakvrouw. Bij Zoofy zijn meer dan 9.000 betrouwbare professionals aangesloten én hebben ze een landelijke dekking. Zo kan Zoofy altijd een vakman leveren die altijd bij jouw aanvraag past. Van schilder tot loodgieter en van timmerman tot elektriciën. Een fijne gedachte. Omdat het aanbod van professionals via Zoofy zo ruim is, voert Zoofy op maandbasis aanzienlijk meer opdrachten uit dan Klusup.

Het aantal aangesloten vakmannen bij Klusup ligt ook beduidend lager. Dit doet niets af aan de kwaliteit, die kan nog steeds heel goed zijn, echter ontbreekt een volledige landelijke dekking bij Klusup en kan de aangevraagde klus niet altijd op iedere locatie of op (zeer) korte termijn worden gerealiseerd.

Snelheid van Zoofy versus Klusup

We hebben het meerdere keren getest. Wanneer je bij ons een loodgieters- of elektriciensklus boekt heb je vaak binnen minuten al een vakman. Wanneer je dezelfde klus uitzet bij Klusup duurt dit vaak langer dan een dag voordat zij jou koppelen aan een handige buurman.

Directe communicatie, korte wachttijden

Misschien ben je bij Klusup gewend dat je wat langer op een reactie moet wachten, bij Zoofy vind je, zeker in stedelijke gebieden, vaak al binnen enkele minuten een voor jou klus geschikte vakman of vakvrouw. Dit heeft niet alleen te maken met het grote aantal professionals dat bij het platform van Zoofy is aangesloten. Zoofy ontwikkelde een prima functionerende en razendsnelle app, waarmee de professionals worden gefaciliteerd. Klanten en professionals kunnen met behulp van deze app rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van derden, met elkaar communiceren. Handig, bijvoorbeeld voor het verzetten van een afspraak. Met behulp van deze app komt een aangevraagde klus direct in een specifieke vakgroep terecht. Daardoor ontvang je én snel een reactie én een reactie van de juiste professional. Fijn om te weten, zeker als het om een spoedklus gaat.

Op aanvragen via Klusup wordt doorgaans niet zo snel gereageerd als op aanvragen via Zoofy. Dat heeft met een anders ingerichte app én een lagere landelijke dekking te maken.

Klusup alternatief conclusie

Er mag uit het bovenstaande wel worden geconcludeerd dat je een klus het beste aan Zoofy kunt uitbesteden. Natuurlijk ben je vrij om een andere partij in te schakelen. Omdat we overtuigd zijn van onze kwalitatief hoge dienstverlening, zijn we zo vrij om te zeggen: “ Tot ziens op het Zoofy platform”. Bekijk ook wat de verschillen zijn met Klusup en Werkspot.