Welke klus moet worden gedaan?
#Interieur #interieuradvies woning

Interieuradvies nodig?

woensdag 18 december 2019

interieuradvies

18 december 2019, door Charmayne Sluis

Zoek jij interieuradvies? Kom jij in jouw woning niet verder dan een Xenos styling met dertien in een dozijn tegeltjes aan de muur met levensmotto's als: 'Home is where the heart is'? We zijn met z'n allen gek op inspirerende, grappige of liefdevolle quotes. Maar het slechte nieuws is dat deze in de Nederlandse interieurs zijn ze wel een tikkeltje woonclichés zijn geworden. Het goede nieuws? Je bent echt niet de enige die wel wat interieuradvies kan gebruiken bij zijn huis inrichting. Tegeltjes in je interieur of niet; interieuradvies gegeven door interieurstylisten is booming business.

Dus. Ga je binnenkort verhuizen, (ver)bouwen of je interieur veranderen, maar weet je niet waar je moet beginnen met de wooninrichting? Of wil je miskopen voorkomen? Grote kans dat jij baat hebt bij interieuradvies. Bij Zoofy zijn we zijn niet vies van wat interieuradvies, al dan niet gegeven door een interieurstylist. Met al onze 4.000 vakmensen helpen wij jou graag om van je huis een droomhuis te maken.

Denk bijvoorbeeld aan je nieuwe laminaatvloer laten leggen door een klusjesman of je muren laten stucen door onze stukadoors. Heb je een mooi interieuradvies met kleuren gekregen? Laat dan je muren sauzen door onze schilders of laat die mooie op maat ontworpen kast maken door onze timmermannen. Heb je naar aanleiding van je interieuradvies ook een lichtadvies gekregen? Een elektricien die je helpt bij een lichtplan, waardoor je meer ruimte en sfeer creëert in huis. Of misschien wil je naast je interieur ook de tuin aanpakken? Onze hoveniers helpen jou graag met een tuinontwerp, geheel aangepast naar jouw wensen. 

Maar voor het zover is: eerst interieuradvies. In deze blog laten we je zien hoe interieuradvies precies in zijn werk gaat, geven we je tips over hoe je je een weg kunt banen in het reusachtige aanbod van interieuradvies, kijken we welke stylist bij jouw wensen past en wat zo'n interieuradvies nou kost. 

woning inrichting

Interieurstylist gezocht? - Hoe je de juiste stylist voor vindt -

We kunnen ons voorstellen dat je enigszins ondergesneeuwd raakt door het enorme aanbod aan interieuradvies, interieuradviseurs en interieurstylisten. Je kunt de stortvloed aan informatie over interieuradvies beperken, door op zoek te gaan naar iemand in jouw regio. Google is altijd een mooi startpunt als je wil gaan kijken naar de inrichting van je huis, maar kijk ook eens verder dan dat. Vergeet niet de social media kanalen. Vooral Instagram is een platform wat zich hier goed voor leent. Als je zelf een Instagram account hebt kun je gaan zoeken naar hashtags op interieurgebied. Je vindt dan zeer gemakkelijk profielen van interieurstylisten die jou kunnen voorzien van interieuradvies. Omdat Instagram een mooi visueel platform is, kun je je via dit kanaal ook oriënteren op wat jij nou mooi vindt op interieurgebied. Aan de hand hiervan kan je aan de slag gaan met het maken van een moodboard, bijvoorbeeld door stijlen te verzamelen die jij mooi vindt op Instagram. Aan de hand van dit moodboard kun welke stijl bij jou past. Wil je interieuradvies voor een landelijke stijl, of misschien juist een minimalistische of moderne stijl? Vergelijk jouw wensen met de stylist die jij op het oog hebt.Als je klaar ben met de oriëntatie, kun je gaan kijken naar de diverse mogelijkheden om jouw interieur te restylen. 

Soorten interieuradvies

 

Wanneer je klaar bent met de oriëntatie, kun je gaan kijken naar het soort interieuradvies dat jij wilt. Zo kun je kiezen voor interieuradvies aan huis, interieuradvies online of in een woonwinkel. Hieronder vind je een overzicht aan de opties die je kunt kiezen wanneer je voor interieuradvies gaat.

 1. Een basis mondeling kleuren interieuradvies.
  Bij dit interieuradvies krijg je een bezoek aan huis, of bezoek je een woonwinkel. Dit advies duurt tussen de 1 en de 2 uur. Na dit advies ga zelf (of de vakman) aan de slag. Je ontvangt hierbij geen meubel- en woon accessoires advies.
 2. Een interieuradvies met een 2D- of 3D plattegrond. In dit advies krijg je, net als bij de eerste optie een mondeling of schriftelijk kleur- en interieuradvies, aangevuld met een moodboard en een plattegrond. 
 3. Een uitgebreid interieuradvies met personal shopping.
  In dit advies, krijg je net als bij de eerste en tweede optie een kleur- en interieuradvies. Daarnaast gaat de interieurstylist of interieuradviseur samen met jou aan de slag voor een nieuwe inrichting of nieuwe aanschaf van interieur en woon accessoires. 
 4. Een totaal interieurontwerp.
  De interieuradviseur of interieurstylist presenteert jou naar aanleiding van een intake gesprek een compleet interieurplan. Je krijgt daarbij verschillende indelingssuggesties in een 2D- of 3D plattegrond. Tevens ontvang je een lijst met passende meubels en woonaccessoires en indien nodig verlichtingsadvies. De adviseur kan je begeleiden bij de aanschaf van nieuwe interieur opties.
 5. Interieuradvies op maat.
  Deze vorm van interieuradvies is geschikt wanneer je bijvoorbeeld een verbouwing laat uitvoeren of gaat verhuizen en een compleet nieuw interieur zoekt. In deze optie wordt interieuradvies over meerdere ruimtes gegeven. 

Tarieven interieuradvies

woning inrichten

Leuk, al dat geneuzel over interieuradvies, maar jij vraagt je natuurlijk af wat nou de gemiddelde tarieven zijn voor interieuradvies. De interieuradvies kosten hangen sterk af van de opties die je kiest en de ruimtes waar je interieuradvies voor wil. Logischerwijs liggen de interieuradvies kosten van een woonkamer en eetkamer hoger dan als je alleen interieuradvies wil voor je woonkamer. Het gemiddelde uurtarief voor een interieuradviseur ligt rond de 80 euro per uur. Hieronder vind je gemiddelde interieuradvies kosten in een overzichtelijke tabel.

Wat kost interieuradvies? Gemiddelde prijs
Interieuradvies aan huis (mondeling advies) €250
Verkoopstyling (als je je huis wil verkopen) €250
Basis interieuradvies met 2D- of 3D- plattegrond €400
Uitgebreid interieuradvies + personal shopping €700
Totaal interieurontwerp met verschillende indelingsvoorstellen (in 2- of 3D) €800
Op maat interieuradvies (Verbouwing of verhuizing) V.a. €1500

Let op, deze interieuradvies zijn indicatief. De meeste interieuradviseurs zijn zzp'er en kunnen zelf hun tarieven samenstellen. De interieuradvies prijzen kunnen daardoor per adviseur verschillen.

Gratis interieuradvies

Wil je zo goedkoop mogelijk of zelfs gratis interieuradvies? Lees dan de volgende vier besparingstips.

 1. Gratis interieuradvies
  Zoek je gratis interieuradvies? Er zijn winkels die interieuradvies gratis aanbieden, of tegen een kleine vergoeding. Het is daarna geen verplichting om meubels te kopen. Maak dan ook gebruik van dit aanbod en laat er door verschillende partijen er naar kijken. Ga niet te snel overstag, maar neem de tijd om te kijken welk interieuradvies bij jou past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar kussens? Bekijk dan het assortiment kussens op Wantsandneeds.
 2. Gratis interieuradvies online
  Voor gratis interieuradvies online kun je onze eerder geschreven blogs over de woontrends in 2020. In deze blog vind je de huidige trends en voorbeelden hiervan. Leuk om inspiratie op te doen voor je wooninrichting! Verder kun je veel websites online vinden die jou gratis op weg kunnen helpen met interieuradvies.
 3. Online interieuradvies
  Je kunt besparen door te kiezen voor online interieuradvies. Je stuurt dan digitaal een omschrijving van je wensen en stuurt foto's of een plattegrond van de ruimte. Daarna krijg je een intake gesprek met de interieuradviseur per telefoon. Daarop volgend ontvang je een moodboard, 2- of 3D plattegrond en een shoplist. Je gaat hiermee zelf aan de slag, maar bespaart al gauw een paar honderd euro met online interieuradvies.
 4. Interieuradvies bij jou in de regio 
  Die interieurstylist die aan de andere kant van het land woont, is misschien fantastisch, maar niet echt kostenbesparend. Kies voor interieuradvies bij jou in de regio. Zo bespaar je op de reiskosten van de interieuradviseur.

Interieuradvies aan huis

interieuradvies aan huis

Heb je een specifieke stylist voor interieuradvies op het oog? Dan volgt eerst nog een intake gesprek met interieuradvies aan huis. De interieuradviseur zal in dit gesprek een zo goed mogelijk beeld proberen te vormen van jouw smaak en wensen. Een interieuradvies komt vaak met ideeën waar je zelf niet aan denkt. De meeste van ons gaan naar verschillende woonwinkels en kopen spullen die zij mooi vinden. Niks mis mee an sich, alleen wat je moet voorkomen is dat je allemaal mooie spullen hebt, maar de samenhang en sfeer mist. Ook in dit soort gevallen kun je met een kort interieuradvies aan huis goed uit de voeten. Toch zul je ondanks een kort interieuradvies aan huis, waarschijnlijk wel nieuwe interieurspullen moeten komen. Bedenk dus goed voorafgaand aan een interieuradvies aan huis - al is het slechts een intake gesprek - wat je budget is. De stylist kan hier dan rekening mee houden.

Klaar voor die huis make-over?

Hopelijk hebben we je met deze informatie meer inzicht gegeven over de mogelijkheden van interieuradvies. Als na het lezen van deze blog alsnog je vastloopt met inspiratie kun je altijd ook een kijkje nemen bij onze partner; vt wonen interieuradvies. Daar kan je nog veel meer inspiratie op doen voor jouw huis make-over. Hoppa, jij kan aan de slag met jouw interieurstyling!

Nog meer inspiratie nodig? Volg de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy.