Regel nu jouw zonweringspecialist

Rolluiken monteren

Vanaf €199 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2144 zonweringspecialisten in jouw regio

Als je graag meer privacy wilt, dan zijn rolluiken een goede keuze. Maar rolluiken plaatsen heeft nog veel meer voordelen. Regel direct een vakman via Zoofy

Regel nu jouw zonweringspecialist
8 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Rolluiken plaatsen

Wil je graag meer te weten komen over de voordelen, de mogelijkheden en de kosten van rolluiken? Dan ontdek je hieronder alles wat je moet weten!

Dit zijn de voordelen van rolluiken

Er zijn heel wat verschillende manieren om je woning af te schermen van daglicht en om meer privacy te hebben, zoals gordijnen, jaloezieën, enzovoort. Maar rolluiken hebben toch iets bijzonder. Als je kiest voor rolluiken monteren zal je kunnen genieten van ontzettend veel voordelen. Ontdek ze hieronder!

Een goede isolatie

Rolluiken houden de warmte uit je huis, zodat je in de zomer nog meer kan genieten van een koele ruimte, zonder te airconditioner te moeten gebruiken. Uiteraard hangt het isolatievermogen af van het materiaal dat je zal kiezen, maar sowieso zullen ze je helpen om het ideale leefklimaat te bereiken. Naast een goede thermische isolatie bieden ze ook een goede akoestische isolatie. Dat is vooral een groot voordeel als je in een drukke buurt woont. Dankzij rolluiken heb je dan nog nauwelijks last van omgevingsgeluiden.

De perfecte lichtintensiteit

Gedurende de dag is het fijn om te kunnen genieten van zonlicht, maar als je in de ochtend gewekt wordt door zonlicht, dan zal je daar niet vrolijk van worden. Zeker niet als je van plan was om lekker uit te slapen! Met een rolluik kan je je slaapkamer verduisteren, waardoor je zo lang kan slapen als je zelf wil. En als je tijdens de dag slechts gedeeltelijk van het zonlicht wilt genieten dan kan dit ook. Ideaal!

Meer privacy

Wil je liever niet dat voorbijgangers zomaar kunnen binnenkijken in je huis? Dan zijn rolluiken een goede keuze. Gordijnen kunnen soms doorzichtig zijn, maar door een rolluik kan je niet kijken. Hierdoor voel jij je altijd op je gemak!

Veiliger wonen

Hoewel rolluiken geen wondermiddel zijn tegen inbrekers, zullen ze het de inbrekers veel moeilijker maken om je huis te betreden. Rolluiken zijn dus een goede aanvulling op de rest van veiligheidsmaatregelen. Zeker als je kiest voor aluminium of stalen rolluiken!

Boek nu een klusjesman

Rolluiken monteren

 

Voor elk interieur de juiste rolluik!

Als je wilt rolluiken monteren zal je kunnen kiezen uit verschillende soorten rolluiken. Er zijn namelijk verschillende materialen waaruit je kan kiezen. Door de grote keuzemogelijkheid is er altijd de geschikte rolluik voor élk interieur. Welke rolluik kies jij?

Aluminium rolluiken plaatsen in een modern interieur

Een populaire keuze voor in een modern of industrieel interieur is een rolluik uit aluminium. Aluminium heeft een stoere uitstraling en kan daardoor je interieur nieuw leven inblazen. Kies je voor aluminium rolluiken monteren dan zal je kunnen kiezen uit tal van kleuren waardoor ze nog beter bij je interieur passen. Bovendien zijn ze erg duurzaam en stevig. Je zal er dus lang van kunnen genieten!

Kunststof rolluiken plaatsen in een retro interieur

Als je budget wat beperkter is, kan je kiezen voor kunststof rolluiken. Deze staan mooi in een landelijk of retro interieur. Rolluiken uit kunststof zijn eveneens verkrijgbaar in diverse kleuren en prints. Je kan zelfs kiezen voor rolluiken met een mooie houtprint. Hierdoor kan je genieten van een natuurlijke uitstraling zonder er te veel voor te moeten betalen.

Houten rolluiken plaatsen in een landelijk interieur

Als je wat meer geld hebt dan kan je in plaats van kunststoffen rolluiken met een houtprint ook voor houten rolluiken kiezen. Deze zijn vooral een goede keuze als je houdt van een natuurlijk, landelijk interieur, maar ook in een industrieel interieur zullen ze niet misstaan. Het voordeel van houten rolluiken is dat ze geluidswerend zijn, maar je zal ze wel moeten laten onderhouden.

Stalen rolluik plaatsen in een industrieel interieur

Een stalen rolluik is een goede keuze voor een industrieel interieur, want het zal je interieur een ruig kantje geven. Maar er is nog een ander groot voordeel van stalen rolluiken: ze zijn erg stevig! Ze zijn hierdoor de veiligste keuze. Inbrekers maken geen kans!

Welke soorten rolluiken zijn er?

Als je wil rolluiken monteren en je op zoek bent naar de juiste rolluiken, kan je niet alleen kiezen uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende modellen. Welke rolluiken zijn voor jou de beste keuze?

Inbouwrolluiken

Als je van plan bent om je huis te renoveren of als je een nieuwbouw huis hebt, dan zijn inbouwrolluiken een goede optie. Dit type rolluiken zijn minder opvallend, omdat de kast wordt ingebouwd. Wil je liever niet te grote werken laten uitvoeren? Dan is een inbouw rolluik monteren niet zo'n goed idee, want er komt heel wat sloopwerk bij kijken. Hou hier rekening mee!

Opbouwrolluik

Een opbouwrolluik is de goedkoopste optie. Dat komt omdat het makkelijker is om te plaatsen. Dit type rolluik wordt namelijk rechtstreeks op het kozijn gemonteerd. Het nadeel is dat een opbouwrolluik er wat lomper uitziet dan een inbouwrolluik.

Voorzetrolluik

Een andere voordelige optie is een voorzetrolluik. Ook als je dit type rolluik gaat monteren zal je geen breekwerken moeten uitvoeren. Voorzetrolluiken zijn dus goedkoop én makkelijk om te plaatsen, net zoals opbouwrolluiken. Het verschil is dat het ene type rolluik aan de binnenkant van je huis wordt geplaatst en het andere type aan de buitenkant. Het hangt er dus vanaf wat je verkiest!

Wat kost een rolluik monteren?

Voordat je rolluiken gaat monteren is het wel zo handig dat je meer weet over de rolluiken prijzen. Zelf rolluiken monteren of laten doen?

Laat je rolluiken plaatsen door een vakman van Zoofy en geniet van extra voordelen

Wil je rolluiken plaatsen? Maak het jezelf dan makkelijk en laat dit over aan een ervaren vakman. Door voor een vakman van Zoofy te kiezen kan je bovendien betaal je bij Zoofy géén voorrijkosten, want je wordt altijd gekoppeld aan de beste vakman uit je buurt. Daarnaast kan je altijd vertrouwen op het beste resultaat!

Boek nu een klusjesman

Andere klusjesman klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach