Regel nu jouw zonweringspecialist

Zonnescherm schoonmaken

Vanaf €125 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2491 zonweringspecialisten in jouw regio

Wil je jouw zonnescherm schoonmaken? En weet je niet waar je moet beginnen? Regel eenvoudig via Zoofy een klusjesman die de reiniging van de zonwering voor jou uit handen kan nemen.

Regel nu jouw zonweringspecialist
6 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je zonnescherm reiniging over aan de specialist

Een zonnescherm schoonmaken kan een vervelende klusje zijn, maar het is ook een dankbaar klusje, want door de zonwering schoon te maken ziet het zonnescherm er niet alleen weer helemaal netjes uit, ook gaat een goed onderhouden zonnescherm langer mee. Ga jij zelf de ladder op een zonnescherm te reinigen of laat je het door een vakman uitvoeren? In dit artikel lees je hoe zonwering reinigen in zijn werk gaat, welke spullen je daarvoor nodig hebt en aan welke kosten zonwering schoonmaken met zich meebrengt.

Waarom zonwering schoonmaken?

Misschien vraag je je af waarom een zonwering schoonmaken een klus is die je zou moeten uitvoeren, immers de bovenkant – waar het meeste vuil zit – zie je toch vaak niet. Maar een schoon en net zonnescherm staat toch beter en ziet er fris uit. Zeker als je zonnescherm aan de straatkant hangt – waar ook andere mensen voorbij lopen – wil je niet een verpauperd of onfris beeld uitstralen. Daarnaast is het schoonhouden van je zonwering en zorgen dat het doek netjes blijft goed voor de levensduur van je zonnescherm. Het gaat zo veel langer. Een zonnescherm reinigen is dus zeker wel een klus die de moeite waard is.

Verschillende types zonwering

Bij zonwering schoonmaken denk je misschien dat elk type zonnescherm op dezelfde manier schoongemaakt kan worden, maar dat is niet helemaal waar. Hoewel het bijna 95% procent van de gevallen gaat om het poetsen van een groot stuk doek, zitten er toch nog kleine verschillen tussen het schoonmaken van de verschillende soorten zonwering. Daarom is het handig om te weten wat voor soort zonnescherm jij thuis hebt hangen. De verschillende zonwering voor buiten zijn:

 • Markies: Een markies kan je vergelijken met het doek bij een marktkraam. Bij een markies zijn namelijk de zijkanten van het zonnescherm ook bekleed met doek. Hierdoor houdt en markies nog meer zonlicht tegen.
 • Uitvalscherm: Een andere naam voor het uitvalscherm is ook wel vensterzonwering. Het uitvalscherm bestaat uit een buis waar het doek omheen gerold zit. Het doek en de buis zitten in een kap gebundeld. Met twee armen kun je het doek geheel uitrollen.
 • Knikarmscherm: Het knikarmscherm lijkt qua opzet een beetje op het uitvalscherm. Deze zonwering heeft ook een buis aan de bovenzijde waar omheen het doek gerold zit. Op het moment dat je de knikarm openklapt wordt ook het doek uitgerold.
 • Screens: In tegenstelling tot de voorgaande soorten zonwering is een screen een verticale zonwering. Ook bij deze variant zit boven weer een buis waar omheen het doek is gerold. Dit doek trek je naar beneden uit, de werking lijkt op een rolgordijn
 • Buitenjaloezieën: Buitenjaloezieën zijn hetzelfde als de jaloezieën voor binnen, enkel zijn ze nu gemaakt van materialen die geschikt zijn voor buiten.

Welke schoonmaakmiddelen gebruik je voor zonwering reinigen?

Ga je een zelf een zonnescherm schoonmaken, dan is het goed om de juiste schoonmaakmiddelen en attributen daarvoor in huis te hebben. Heb jij geen ladder of wil je hardnekkige schimmelvlekken uit het doek halen? Dan kun je misschien beter één van onze klusjesmannen bellen om deze klus te klaren. Voor het schoonmaken heb je niet heel veel bijzondere schoonmaakspullen nodig. Wat je sowieso nodig hebt is een (keuken)trap, een emmer warm water en een spons of een doek. Met warm water en schrobben kom je al een heel eind met een zonwering schoonmaken. Toch kan het zijn dat er hardnekkig vuil op het doek zit of groene aanslag. Om dit te verwijderen en het zonnescherm reinigen goed aan te pakken, kan je gebruik maken van HG Zonnescherm reiniger of schoonmaak azijn. Deze twee schoonmaakmiddelen werken goed om verbleekte kleuren terug te halen of om groene aanslag van het doek te verwijderen. Pas op met agressieve chemische schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen kunnen zorgen voor schade aan het doek. Wil zeker weten of het schoonmaakmiddel niet té agressief is voor een zonnescherm schoonmaken? Test dan een klein beetje uit op een onopvallend stukje van het doek. Heb je schimmelvlekken of ander hardnekkig vuil? Dat is bijna niet zelf te reinigen, dan kun je het beter uitbestede aan een gespecialiseerde klusjesman.

zonnescherm reinigen

Een stappenplan voor zonnescherm schoonmaken

Een zonwering reinigen is het makkelijkst als je het doek los kan maken. In dit geval hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om het zonnescherm goed schoon te kunnen maken. Kan je het zonnescherm niet losmaken? Dan kan je het beste het doek helemaal uitklappen en hopen dat je ook het midden van het doek kunt schoonmaken. In dit stappenplan lees je de stappen voor een zonnescherm schoonmaken.

 • Schoonmaken bak: De eerste stap is het schoonmaken van de bak waar het zonnescherm in opgerold zit. Dit kan je gewoon doen door middel van een sopje en spons het vuil van de bak af te halen.
 • Ergste vuil weghalen: Vervolgens ga je met een zachte borstel het ergste vuil van het doek afhalen. Let hierbij wel op dat je niet al te hard borstelt, want op die manier borstel je juist het vuil dieper in het doek.
 • Schoonmaken doek: Pak nu een schone borstel of een spons en een emmer met warm water. Gebruik de spons om het doek verder schoon te maken. Laat bij hardnekkig vuil het sop een poosje intrekken in het doek. Hierna kan je het doek afspoelen met schoon water. Dit kun je doen met een nieuwe spons en een emmer (koud) water of met een tuinslang. Een hogedrukspuit gebruiken is niet handig, door de harde druk kan het doek ook gaan scheuren.
 • Drogen: Nu is het een kwestie van wachten en het doek laten drogen aan de buitenlucht. Een zonnetje kan ervoor zorgen dat het doek binnen een dag volledig is opgedroogd. Zorg ervoor dat het doek volledig is opgedroogd voordat je het doek weer terug op de buis rolt.

Wanneer is het een goede tijd voor een zonnescherm reinigen?

Een zonnescherm schoonmaken kun je het beste in het voorjaar uitvoeren. Je kan dan voor de start van de zomer – waarin je hopelijk vaak het zonnescherm gebruikt – het zonnescherm weer een goede opknapbeurt geven. Ook heeft een zonnescherm in de winterperiode vaak veel te verduren gehad vanwege de weersomstandigheden. Het schoonmaken kun het beste op een droge dag doen. Het maak niet uit of de zon schijnt, hoewel het tijdens een buitenklusje wel lekker is, zolang het maar droog blijft. Je kunt zonwering schoonmaken ook prima op een bewolkte dag doen. Begin er vroeg in de ochtend mee, zodat het doek daarna nog heel de dag heeft om nog te drogen.

Een grote onderhoudsbeurt

Een zonnescherm schoonmaken kun je prima zelf doen, toch is het aan te raden om minstens één keer per drie jaar het zonnescherm grondig te reinigen door een ervaren klusjesman. Zo kunnen onze klusjesmannen niet alleen de zonwering reinigen, maar zijn ze ook in staat om schimmelvlekken en ‘het weer’ uit het doek te halen. Doordat ze werken met speciaal ontwikkelde schoonmaakmiddelen kunnen ze vaak ook het meest hardnekkige vuil uit het doek halen. Daarnaast werkt een klusjesman vaak ook nog met impregneermiddel. Hierdoor kun je de kleurechtheid van het doek langer blijven waarborgen. Heb je een klusjesman ingehuurd? Vraag hem dan ook gelijk even om het doek en de materialen na te lopen, eventuele onderdelen kan hij wellicht ook gelijk herstellen.

Wat bepaalt de kosten zonwering schoonmaken?

Wil je een klusjesman inhuren voor een zonnescherm schoonmaken, dan wil je voor het reinigen zonwering prijs dient te betalen. Bij het bepalen van de kosten zonwering schoonmaken zijn er drie factoren die meestal de prijs bepalen. Namelijk:

 • Aantal zonweringen: Hoeveel zonneschermen wil je laten reinigen? Heb je maar 1 groot zonnescherm of heb je meerdere zonneschermen die je wilt laten reinigen? Vaak kun je een leuke prijs afspreken als het gaat om meerdere zonneschermen schoonmaken
 • Hoogte zonnescherm: De hoogte waarop het zonnescherm hangt speelt ook mee bij het berekenen van de prijs zonwering reiningen. Hangt het zonnescherm tot en met de eerste etage? Dan kan de klusjesman er vaak gemakkelijk bij. Gaat het om een zonnescherm op de 2e verdieping op hoger? Dan heb je kans dat de klusjesman eerst een steiger moet huren en opzetten of een hoogwerker moet huren. Deze extra kosten worden vaak aan jou doorberekend
 • Zonnescherm impregneren: Wil je ook gelijk het zonnescherm impregneren tegen groene aanslag, algen, schimmel, Uv-straling of fijnstof, dan komen er ook extra kosten bij. Het voordeel is wel dat je zonnescherm vuilafstotend en waterafstotend is. Ook zorgt het ervoor dat het zonnescherm minder snel verkleurd. Niet alleen blijft je doek langer schoon, het gaat ook langer mee.

Reinigen zonwering prijs

Je weet nu wat de factoren zijn die de prijs bepalen voor een zonnescherm schoonmaken. Wil je een klusjesman inhuren voor een zonnescherm reinigen dan kun je rekening houden met de onderstaande prijzen.

Werkzaamheden Kosten
1 of 2 schermen schoonmaken  € 70 - € 80
Meer schermen schoonmaken   € 50,- € 60 extra per zonnescherm
1 of 2 schermen impregneren  € 110 - € 120
Meer schermen impregneren   € 95 - € 105 extra per zonnescherm
Schoonmaakmiddelen  €10- €20

Maak het jezelf makkelijk, huur een klusjesman in

Wil je jezelf een hoop moeite besparen, laat dan je zonnescherm reinigen door een klusjesman. Bij ons betaal je geen voorrijkosten en er je krijgt een klusjesman die van aanpakken weet. Het inhuren van een klusjesman is handig, zo kun je niet alleen je zonnescherm reinigen maar kun je het ook gelijk laten controleren of alle onderdelen nog intact zijn. Niet alleen je zonnescherm is weer netjes, maar het kan ook weer een tijdje langer mee. Onze klusjesmannen staan altijd voor je klaar en je kunt rekenen op een vakkundige service en deskundig onderhoud en het grondig schoonmaken van jouw zonnescherm. Kijk rond op de website en vindt een ervaren klusjesman bij jou in de buurt.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af