Dakisolatie
Isolatiebedrijf

Wat kost het installeren van dakisolatie

dinsdag 11 juni 2024

Is het dak van jouw huis niet of niet goed geïsoleerd? Dan stook je eigenlijk voor de vogeltjes, zoals wel eens gezegd wordt. Want wist je dat ongeveer 30% van de warmte van je woning via het dak verdwijnt? Dakisolatie is dus een goede manier om te besparen op je stookkosten. Daarbij spaar je het milieu, omdat je minder gas verbruikt. Redenen genoeg om je eens te verdiepen in de mogelijkheden en kosten van dakisolatie.

Boek direct een isolatie vakman »

Dakisolatie kosten

Dakisolatie kan op twee manier uitgevoerd. Je kan het dak van binnen of van buiten isoleren. De binnenzijde van het dak isoleren kan je in principe zelf doen, vanaf de buitenkant isoleren is lastiger. Maar je kan de dakisolatie natuurlijk ook laten installeren door een vakman. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt en je hebt er zelf geen werk aan. De dakisolatie kosten bestaan vooral uit arbeidskosten, daarna is het materiaal de grootste kostenpost. Daarnaast moet je nog rekenen op voorrijkosten en kosten voor het gebruik van machines.

Naast de dakisolatie kosten zelf moet je bovendien rekening houden met bijkomende kosten, zoals het afwerken van het plafond of het weghalen en terugplaatsen van de dakbedekking. Gemiddeld kan je voor het isoleren van een dak uitgaan van veertig tot zestig euro per vierkante meter. Deze kosten zijn echter afhankelijk van de manier waarop je het dak laat isoleren, welk isolatiemateriaal wordt gebruikt en wat voor soort dak je hebt. Om zelf een indicatie van de kosten te berekenen hebben we een kostenoverzicht voor je. 

Boek direct een isolatie vakman »

Overzicht kosten dakisolatie binnenzijde

Het dak aan de binnenzijde isoleren is vaak het makkelijkst, maar alleen als het dak vanaf de binnenzijde van je woning makkelijk bereikbaar is. Om je dak te isoleren heb je keuze uit verschillende materialen, bijvoorbeeld glaswol, steenwol of isolatieplaten. Daarnaast kan het PUR-schuim in je dak gespoten worden om te isoleren.

Ook kan je je dak isoleren met biologische isolatie, zoals schapenwol. Je dak aan de binnenzijde isoleren kan je zelf doen, maar je kan ook een specialist inhuren om de werkzaamheden uit te voeren. De genoemde kosten zijn inclusief BTW, maar zijn puur voor het plaatsen van de dakisolatie. Als je het plafond van de zolder daarna nog af wil laten werken, komen er extra kosten bij.

Daarnaast zijn de kosten voor het isoleren van een plat dak of een schuin dak verschillend. Bovendien kunnen er extra kosten berekend worden als het dak lastig te bereiken is.

Soort Dakisolatie kosten materiaal per m2 Kosten dakisolatie per m2 incl. plaatsing
Steenwol/Rotswol 20 euro 35 euro
Glaswol 10 euro 20 euro
Isolatieplaten 12 euro 25 euro
PUR-schuim Niet mogelijk op zelf te plaatsen 30 euro
Schapenwol 20 euro 35 euro
Kurk 30 euro 45 euro
Papiervlokken (cellulose) 14 euro 25 euro

Overzicht kosten dakisolatie buitrenzijde

Je dak vanaf de buitrenkant isoleren kan je eigenlijk niet zelf doen. Ten eerste is werken op hoogte gevaarlijk en vereist het speciale materialen om veilig te kunnen werken. Daarnaast moet eerst de dakbedekking verwijderd worden. Daarna wordt de isolatielaag aangebracht en wordt er weer dakbedekking aangebracht. Dit kan je oude dakbedekking zijn, maar je kan ook meteen nieuwe dakbedekking laten aanbrengen. Het voordeel is echter wel, dat alle werkzaamheden aan de buitenkant van de woning worden uitgevoerd en je dus in huis geen last hebt van rommel.

Kosten dakisolatie buitenzijde Kosten dakisolatie per m2
Plaatsing isolatie buitenzijde Tussen 40 en 60 euro
Plaatsing isolatie buitenzijde incl dakbedekking terugplaatsen Tot 150 euro

Boek direct een isolatie vakman »

Hoe zijn de kosten van dakisolatie binnenzijde opgebouwd?

Voor dakisolatie aan de binnenzijde wordt het bedrag opgebouwd uit materiaalkosten en arbeidskosten. De arbeidskosten komen neer op zo’n vijftien tot twintig euro per vierkante meter. De exacte arbeidskosten hangen vooral af van het materiaal, waarmee je wil isoleren. Hoe makkelijker het materiaal te hanteren en te plaatsen is, des te lager zijn de arbeidskosten. Isolatieplaten bijvoorbeeld zijn heel gemakkelijk te plaatsen. Het materiaal zelf is duurder, maar omdat de arbeidskosten lager zijn, vallen de totale extra kosten toch mee. Daarnaast is het isoleren van een plat of een schuin dak niet evenveel werk en kunnen de kosten daar dus ook verschillen.

Als jij de situatie duidelijk uitlegt, kan de vakman je vertellen wat de exacte kosten zullen zijn en je adviseren welk isolatiemateriaal het beste is. Je kan kosten besparen door tegelijk met een aantal mensen uit de buurt het dak te isoleren. Dan krijg je kwantumkorting bij de aanschaf van het materiaal en bij een grote klus wil de aannemer vaak ook wel wat korting geven op de arbeidskosten. Je dak aan de binnenkant isoleren is meestal de goedkoopste optie, omdat het minder arbeidsintensief is. De isolatiewaarde is vaak echter wat lager dat isolatie aan de buitenkant. Bovendien vinden de werkzaamheden ook in je woning plaats en heb je dus ook de rommel van de werkzaamheden binnen.

Dakisolatie kosten voor isolatie van de buitenzijde

Je dak aan de buitenkant laten isoleren is duurder dan het dak aan de binnenzijde isoleren, voornamelijk omdat je dit eigenlijk niet zelf kunt doen. Daarnaast moet de dakbedekking weggehaald worden, voordat je dak geïsoleerd kan worden. Het is dus erg arbeidsintensief, wat je terug ziet in de kosten. Toch kan je dak laten isoleren vanaf de buitenkant de beste keuze zijn voor jouw huis. Allereerst gebeurt alles buiten en heb je dus geen rommel in je huis. Daarnaast is je dak beter geïsoleerd en kunnen er geen koudebruggen ontstaan. Je verdient de kosten van de dakisolatie dus makkelijk terug omdat je veel bespaart op je stookkosten.

Gemiddeld is de terugverdientijd van dakisolatie vijf tot zes jaar. Om extra kosten te voorkomen kan je de isolatie aan de buitenzijde van het dak laten plaatsen als onderdeel van een totale dakrenovatie. Dan moet de dakbedekking toch verwijderd worden. Vervolgens laat je het dak repareren en de isolatie plaatsen. Daarna kan de nieuwe dakbedekking geplaatst worden. Je beltaalt dus maar een keer voor het eraf halen en het plaatsen van de dakbedekking.

Boek direct een isolatie vakman »

Gebruik Zoofy voor een vakman om je dakisolatie te installeren

Als je je dak laat isoleren, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Daarom zoek je een echte vakman. Deze vindt je bij Zoofy. De vakmannen van Zoofy zijn speciaal geselecteerd en je vindt ze door het hele land. Er zit er dus ook een bij jou in de buurt. Door jouw dakisolatie te laten installeren door een vakman van Zoofy weet je zeker dat de communicatie goed verloopt. Daarnaast zijn ze altijd eerlijk over de mogelijkheden voor dakisolatie en de prijs. Wacht dus niet langer en laat dakisolatie plaatsen. Daarmee spaar je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code