Regel nu jouw koeltechniek

Airco onderhoud

Vanaf €299 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 424 koelinstallateurs in jouw regio

Goed onderhoud verlengt de levensduur van de airco in huis. Soms moet de koelvloeistof worden bijgevuld en het systeem worden gereinigd. Anders koelt het apparaat niet meer goed. Maak hiervoor een afspraak met een monteur bij jou in de buurt. Regel direct en zonder gedoe een cv monteur die jouw airco komt onderhouden voor een vaste prijs van 249,- per klus.

Regel nu jouw koeltechniek
42 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat het airco onderhoud over aan de specialist

De winters worden ieder jaar zachter en vooral in de zomermaanden is de toenemende hitte opmerkelijk in de laatste jaren. Daarom zijn er dan ook steeds meer gezinnen die over een airco in huis beschikken om zo de temperatuur in hun woning aangenaam te houden op deze hete zomerdagen. Om zo lang mogelijk te kunnen profiteren van je airconditioning, dien je je installatie af en toe te voorzien van een airco onderhoud. Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de kosten zijn lees je hier.

Wat maakt airco onderhoud belangrijk

Wanneer we een nieuw huishoudapparaat kopen, willen we uiteraard allemaal dat dit tientallen jaren meegaat. Net zoals bij andere huishoudelijke toestellen zoals een cv installatie, een wasmachine of een vaatwasser, wordt de levensduur van je airco installatie sterk bepaald door het onderhoud dat je eraan geeft. Een jaarlijkse airco check is aanbevolen omwille van de volgende redenen:

 • Het vermijdt risico's op ziektes: In een airco installatie, ook wel klimaatregelaar genoemd, kan stof en ander huisvuil terechtkomen. Daardoor kan het aanzetten van je airco installatie veel bacteriën en andere ongezonde stoffen verspreiden in je woning. Wanneer jij of jouw medebewoners deze bacteriën inademen kan dit schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Je zou hier griep of keelpijn door kunnen krijgen maar het kan ook nog veel erger: dit kan ook problemen met de luchtwegen en ernstige longziektes in de wacht slepen. Wanneer je jouw klimaatregelaar op tijd en stond laat nakijken door één van onze vakmannen, voorkom je dit probleem.
 • Airco onderhoud zorgt voor een optimale werking: Vuile airco´s kunnen nu eenmaal niet goed functioneren. In plaats van zuivere, gekoelde lucht in je woning te blazen, verspreiden ze vocht en vuile stoffen. Wil jij dat je airco graag optimaal functioneert? Laat hem dan controleren door onze vakmannen.
 • Besparing op je energiefactuur: We weten al dat airco´s vuilvreters zijn. Door de constante blootstelling aan huisvuil en andere stoffen aanwezig in je woning, wordt jouw airconditioning installatie langzaam maar zeker volledig gevuld met vuil. Daardoor zal hij zijn werk minder goed doen en niet voor het gewenste koeleffect zorgen. Het apparaat zal steeds hoger gezet moeten worden opdat jij de effecten van de afkoeling voelt en dat zie je terug op je energierekening. 
 • Langere levensduur: Vaak wordt er door de verkopers van airco installaties aan de mensen gezegd dat de levensverwachting van hun toestel ongeveer 5 jaar is. Wanneer je jouw klimaatregelaar niet van de nodige onderhoudsbeurten zou voorzien, is dit correct. Wanneer je wél besluit om jouw airco af en toe te laten checken kan hij zonder problemen meer dan 10 jaar meegaan.

airco onderhoud

Wat kost airco onderhoud

Over het algemeen worden de kosten voor een airco onderhoud door de volgende factoren beïnvloed:

 • Airco vullen en vacumeren: Opdat een klimaatregelaar goed blijft werken, moet de koelvloeistof jaarlijks bijgevuld worden. Airco filters schoonmaken en alle onderdelen grondig reinigen, zijn ook zaken die behoren tot het onderhoud. Deze extra opties genereren meerkosten op de factuur.
 • Totaalprijs of uurloon: Betaal je per uur en is je monteur snel klaar? Dan haal je financieel voordeel uit een vast uurtarief. Denk je dat er veel werk is aan jouw airco onderhoud? Dan kan je misschien beter gaan voor een totaalprijs.

Om het jou gemakkelijker te maken, zijn de kosten voor een airco onderhoud bij Zoofy altijd dezelfde. Ongeacht de duur en/of de moeilijkheidsgraad van het onderhoud, betaal je bij ons een vast bedrag van 130,- voor deze klus.

Waarom Zoofy

Bij een airco onderhoud komt heel wat werk kijken. Naast de airco filters schoonmaken dienen ook de vinnen grondig gereinigd en gesmeerd te worden. De pomp van de airco moet ook nagekeken worden. Aangezien de meeste mensen hier weinig of geen voorkennis van hebben, is het beter om deze lastige klus aan één van onze monteurs over te laten om zeker te zijn dat je geen schade aanricht aan jouw klimaatregelaar.

Onderhoud door een Zoofy monteur laten uitvoeren, brengt naast het vaste tarief nog tal van andere voordelen met zich mee voor jou als klant:

 • Betaal enkel voor het echte werk: Wanneer je een bepaalde klus in je woning laat uitvoeren, betaal je normaal gezien vanaf het moment waarop de aangeduide klusjesman het bedrijf verlaat. Bij Zoofy is dat helemaal anders: Wij rekenen geen zogenaamde ¨voorrijkosten¨ aan. Bij ons betaal je pas vanaf het moment dat onze professional daadwerkelijk met jouw klus start.
 • Voel je veilig door onze verzekering: Bij ons ben je tot € 2.5 miljoen verzekerd voor gevolgschade door toedoen van één van onze vakmannen. Hoewel al onze klusjesmannen reeds over jarenlange ervaring beschikken, zijn zij uiteraard ook menselijk en een ongelukje zit soms in een klein hoekje. Als je gevolgschade detecteert in je woning nadat iemand van ons team bij jou langs geweest is, informeer ons dan zo snel mogelijk en wij volgen het verder op. Hiervoor ben je bij ons tenslotte verzekerd.
 • Kies zelf wanneer wij jouw airconditioning komen onderhouden: Plan je alvast een onderhoudsbeurt in voor volgende week omdat het zomerseizoen weer in aantocht is? Of heb je net het weerbericht gezien en is er een hittegolf voorspeld vanaf overmorgen waardoor jij morgen al een vakman nodig hebt? Alles kan bij Zoofy, vul een online formulier in en geef hierop aan wanneer jij een monteur wenst te ontvangen voor het onderhoud van jouw klimaatregelaar.
 • Spoedklussen mogelijk: Heeft jouw airco er de brui aan gegeven en heb je hem eigenlijk dringend nodig? Bel ons dan snel voor een spoedklus. Wij hebben enorm veel klusjesmannen beschikbaar in heel Nederland. Ook bij jou in de buurt, kunnen we binnen de kortste keren iemand sturen.

Multi split airco

Een multi split airco is een airco systeem dat uit meerdere units bestaat. De toepassing van dit systeem zorgt ervoor dat een buiten unit koele lucht in de zomer en warme lucht in de winter kan afgeven aan meerdere binnen units.

Ook voor een split unit is onderhoud van cruciaal belang. Naast het reinigen van de binnen units waarbij de koelvloeistof aangevuld dient te worden en de filters gereinigd moeten worden, moet bij een split unit airco onderhoud ook de buitenunit jaarlijks gecheckt worden. Vraag daarom steeds aan onze monteurs om ook het buitengedeelte grondig na te kijken opdat alle onderdelen van deze unit optimaal blijven werken. Deze buitenunit geeft de lucht door aan de verschillende binnen units, daarom is een zuiver buitengedeelte nóg belangrijker dan schone binnen units.

Levensduur verlengen

Schaf een multi split airco aan

Deze airco´s zijn allemaal uitgerust met een zelfreinigingsfunctie. Tussen de onderhoudsbeurten door, is het verstandig om regelmatig gebruik te maken van deze functie. Hierdoor maken de binnen units zichzelf schoon door hun eigen ventilator hiervoor te gebruiken. Zo wordt de opstapeling van vocht en overtollig huisstof aanzienlijk beperkt. Naast hun zelfreinigingsfunctie, beschikken deze multi-splitsystemen ook nog over andere interessante voordelen:

 • Gewenste temperatuur in elke ruimte: Wil jij een andere temperatuur in je kantoorruimte dan in je woonkamer? Met het multisysteem kan je de temperatuur voor iedere binnen unit afzonderlijk instellen.
 • Mogelijkheid tot verwarmen: De warmtepomp waarmee dit systeem uitgerust is, zorgt ervoor dat je ook in de winter gebruik kan maken van dit toestel om te verwarmen.
 • Mogelijkheid tot extra units: Een buitenunit kan tot wel 5 binnen units aansturen. Wil je ook airconditioning in je veranda? Dit kan door simpelweg een extra binnen unit te installeren.

Voer zelfs tussentijdse schoonmaakwerken uit

Wanneer je een bepaalde kamer van je huis kuist, vergeet dan niet om je airco ook af en toe een schoonmaakbeurt te geven. Haal de kap van je airco af en verwijder het stof dat tussen de roosters zit. Zorg er ook voor dat je het opgehoopt vuil uit de filters verwijdert. Op deze manier vermijd je onnodige luchtvervuiling bij jou thuis.

Ondervind jij problemen met je airco of wil je simpelweg voorkomen dat je in de toekomst niet meer zal kunnen profiteren van je geliefde koelsysteem? Boek dan direct een airco specialist via onze website. Binnen 30 seconden plaats je een oproep.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach