Regel nu jouw koeltechniek

Airco in huis

Vanaf €89 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 852 koelinstallateurs in jouw regio

Wil jij je airco in huis laten installeren of repareren? Regel dan een vakman via Zoofy. Je kunt hen inschakelen voor de installatie en reparatie van jouw airco. Plaats je klus en kom in contact. Altijd zonder voorrijkosten en zonder gedoe.

Regel nu jouw koeltechniek
11 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Airco installatie of reparatie

Airco in huis: airco installeren, Reparatie en kosten

Bij het aanschaffen van een airco in huis komen vele zaken kijken. Zo moet de juiste airco gekocht worden, daarna gaat een specialist ook op de juiste wijze de airco installeren. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de airco. Niet alleen de airco zelf, maar ook de airco installatie kunnen kosten opleveren. Bovendien moet er rekening worden gehouden met het onderhoud en het eventuele repareren van de airco. Wil je hier meer over te weten komen? In dit artikel wordt er verder ingegaan op deze zaken.

Welke werkzaamheden komen kijken bij een airco in huis?

Een airco wordt geïnstalleerd door een airco specialist. Een airco specialist is gespecialiseerd in airco’s en verricht verschillende werkzaamheden. Hieronder wordt verder toegelicht welke werkzaamheden hieronder vallen.

Airco installeren

Een airco monteur installeert een nieuwe airco in huis. Bij een klassieke airco wordt een buis naar buiten geplaatst. Dit is noodzakelijk, omdat deze buis de warme lucht moet afvoeren van binnen naar buiten toe. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat een airco specialist de airco alleen maar hoeft te plaatsen, komt er nog wat meer bij kijken. Zo zorgt hij of zij ervoor dat de airco niet alleen wordt geïnstalleerd, maar dat er ook wordt gekeken naar de juiste plek waar de airco moet worden geplaatst. Een gecertificeerde installateur is ervaren in zijn vakgebied en beschikt over de benodigde kennis voor het plaatsen van de airco op de juiste wijze.

Airco vervangen

Een airco is na een aantal jaar aan vervanging toe. Dit behoort ook tot de werkzaamheden van de airco specialist. Wanneer de airco niet goed meer werkt, bijvoorbeeld doordat hij niet meer voor voldoende afkoeling zorgt, is het belangrijk om de airco te vervangen. Daarnaast verbruiken oudere modellen van airco’s meer energie, waardoor het voordeliger is om een wat nieuwer model airco aan te schaffen. Hier weet de airco specialist alles vanaf, waardoor je eventueel de airco specialist om advies kunt vragen wat betreft de aanschaffing van een nieuwe airco.

Airco repareren

Wanneer een airco kapot is of een storing aangeeft, is de airco specialist in staat op de airco te repareren. In sommige gevallen is het goedkoper om een nieuw model airco te kopen, omdat er teveel aan de airco gerepareerd moet worden. Ook hierover kan de airco specialist je advies geven, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je de juiste airco aanschaft. Op deze manier zal je de beste keuze kunnen maken.

Airco onderhoud

Er zijn vele voordelen verbonden aan het onderhouden van een airco. Soms moet een airco onderhoud, omdat de airco niet goed meer werkt. Door onderhoud blijft de airco niet alleen langer werken, maar verkoelt de airco ook het beste. Een airco specialist zorgt ervoor dat je airco goed onderhouden wordt, waardoor je er zelf geen zorgen meer over hebt. Een paar keer per jaar, ongeveer één of twee keer, wordt de airco bijgevuld. Ook wordt het koelsysteem van de airco gevacumeerd. Om je airco goed te onderhouden, kun je het beste om de zoveel tijd naar je airco laten kijken door de airco specialist.

airco in huis

Wat kost een airco in huis?

Er spelen verschillende factoren mee in wat een airco ongeveer kost. Natuurlijk is het noodzakelijk om een airco aan te schaffen, maar de montagekosten kunnen ook per airco verschillend zijn. Daarnaast is het van groot belang dat de capaciteit voor de ruimte waarin de airco komt te staan bekend is. Ook is er een grote verscheidenheid aan mogelijkheden wat betreft het airco besturingssysteem. De gemiddelde prijs die je betaalt voor een airco, hangt af van welke airco je precies aanschaft. Er zijn vier mogelijke varianten airco’s te verkrijgen voor particulieren.

Lees hier meer over de opbouw van de kosten voor airco installatie.

Wat zijn zaken waar je op moet letten bij het installeren van een airco in huis?

Wanneer je een airco gaat aanschaffen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Ten eerste moet er een goede airco worden gekocht. Ten tweede moet deze correct worden geïnstalleerd, het liefst door een gecertificeerd airco installatiebedrijf. Wanneer je zelf weinig verstand hebt van airco, kan het een aanrader zijn om een airco specialist in te schakelen. Een airco installateur is zeer ervaren en bekwaam op het gebied van airco’s, waardoor je zelf minder moeite en tijd erin hoeft te stoppen. Daarnaast kan het frustratie voorkomen. Het kan namelijk voorkomen dat je een fout maakt bij het aanschaffen van de airco, wat erg jammer zou kunnen zijn. Een airco specialist daarentegen kan een airco met veel minder moeite op een nauwkeurige wijze installeren. Ook wordt de airco helemaal geïnstalleerd, waardoor de klus binnen één dag geklaard is. Zo wordt het geen langdurige klus, maar is het plaatsen van de airco zo klaar en kun je er zeer snel van gaan genieten.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach