Regel nu jouw vakman

CV Tuning

Vanaf €140 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 313 cv monteurs bij jou in de buurt

Door het slimmer ‘waterzijdig inregelen’ van je CV Ketel bespaar je jaarlijks flink op je gasverbruik. Vaak al meer dan 10%. CV tuning zorgt ervoor dat je ketel constanter functioneert. Een beetje als zuinig rijden in de auto. Herhaaldelijk hard optrekken kost veel brandstof, rustig aan doen is beter voor de portemonnee. Door de besparing die het oplevert heb je de deze klus vaak al binnen een jaar terugverdiend.

Regel nu jouw vakman
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 110 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Het tunen/afstellen van de prestaties van je CV Ketel

Een CV ketel wordt doorgaans geplaatst met standaard instelling. Met een paar simpele wijzigingen stel je een cv installatie af op jouw eigen woning. Zo bespaar je energie en zorg je voor een beter comfort in het huis. In vaktermen noemen we dit CV tuning. 

CV tunen komt neer op het waterzijdig inregelen van de verwarmingsinstallatie. Je zorgt ervoor dat het verschil tussen de temperaturen van het water aanvoer en afvoer tussen de cv ketel en de radiatoren optimaal zijn ingesteld. Daardoor hoeft de CV ketel minder hard te werken en bespaar je op je gasverbruik. Voor een gemiddeld huishouden levert dit al snel een besparing van 10% of meer op. 

Een professionele cv monteur heeft doorgaans zo’n 2 uur nodig om de cv ketel te optimaliseren. Wie een beetje handig is, kan zelf aan de slag gaan met een cv installatie. Maar wij raden aan om hiervoor hulp in te schakelen. Dat is veiliger en je bent ervan verzekerd dat je CV ketel gewoon blijft functioneren. 

De eerste stap bij het tunen van een ketel is het controleren van de huidige instellingen. In de meeste gevallen wordt een CV installatie geplaatst met voorgeprogrammeerde standaard instellingen. Het vermogen staat vaak ingesteld op 90% terwijl voor de meeste huishouden een vermogen van 40% volstaat. Door dit aan te passen valt al direct grote winst te behalen. 

Met het waterzijdig inregelen van de CV zorgt de monteur ervoor dat het hele systeem in balans wordt gebracht. In de meeste gevallen stromen de radiator dichtbij de ketel snel vol. Daardoor stroom heet water te snel terug naar de ketel. Dat geeft het signaal af dat het gehele huis reeds op temperatuur is. Het gevolg is dat de ketel minder warmte gaat afgeven. 

Wanneer je het verwarmingssysteem beter in balans brengt, zorg je er voor dat het water beter verdeeld wordt over alle radiatoren in huis. Het water zal daardoor minder snel - en met een veel lagere temperatuur - terugvloeien naar de cv ketel. De installatie kan daardoor beter meten hoeveel verwarming daadwerkelijk nog nodig is. 

Een professionele cv monteur weet wat het ideale verschil is van temperatuur tussen de aanvoer van het heet water richting de radiatoren en de terugvoer van afgekoeld water naar de CV installatie. 

Dit is vooral een kwestie van meten en zal enige tijd in beslag nemen. De vakman zal hiervoor een infrarood thermometer gebruiken om zo snel mogelijk de juiste temperaturen te meten en resultaat te boeken. 

Naast het waterzijdig inregelen zal de installateur ook kijken naar de pompsturing van de cv ketel. Deze staat standaard ingesteld op 100%. Voor de meeste huizen - zeker appartementen - is dat totaal overbodig. De pompsnelheid verlagen levert direct een besparing op. De CV ketel zal tenslotte minder hard hoeven werken en dat scheelt in het energieverbuik. 

Een lagere pompsnelheid betekent dat het water trager door het systeem stroomt. Ook daardoor krijgen de radiatoren langer de tijd om voldoende warmte af te geven. De meeste pompen hebben 3 standen en staan standaard ingesteld om niveau 3. Voor verreweg de meeste huizen zal stand 2 volstaan. Het laagste niveau zorgt soms voor te weinig pompvermogen. Maar de cv installateur weet dit goed te bepalen. Een te lage doorstroming van het water heeft nadelige gevolgen en kan soms zelf schadelijk zijn. Ons advies is dus om dit niet zelf uit te proberen. 

Het tunen van een cv ketel is doorgaans 2 uur werk. Dit kan uitlopen in complexere situaties. Maak een afspraak met de cv monteur bij jou in de buurt en vraag voor aanvang altijd om een inschatting. 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af