Regel nu jouw comfort installateur

Traplift plaatsen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2311 comfort installateurs in jouw regio

Heb je hulp nodig bij de montage en plaatsing van jouw traplift? Laat het over aan een professional van Zoofy. Géén voorrijkosten.

Regel nu jouw comfort installateur
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Traplift laten monteren door een vakman van Zoofy

Als je een dagje ouder wordt, dan is een traplift plaatsen geen overbodige luxe. Een traplift is een handig hulpmiddel waarmee je op een eenvoudige manier op je bovenverdieping komt. Ben je van plan om een traplift te plaatsen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kosten van een traplift en de mogelijkheden. Hieronder vind je meer informatie!

Waarom een traplift installeren

Bij het woord traplift, wordt er vaak gedacht aan een hulpmiddel voor oudere mensen, maar een traplift installeren is ook in andere situaties een goede keuze.

Traplift voor mindervaliden

Als mindervalide is een traplift gewoonweg onmisbaar. Het is de beste manier om met je rolstoel naar boven te kunnen gaan. In dat geval wordt er uiteraard niet gekozen voor een stoeltjeslift, maar voor een plateaulift of een platformlift die aan de trap wordt vastgemaakt. Een alternatief is een huislift, maar dit is een nog duurdere oplossing.

Traplift voor mensen met overgewicht

Als je kampt met overgewicht dan kan het zijn dat je moeilijkheden ondervindt om de trap op te lopen. In dat geval kan een traplift het je makkelijker maken. Er bestaan speciale modellen voor zwaardere personen.

Traplift voor kinderen

Kinderen die moeilijkheden hebben om te lopen of in een rolstoel zitten, kunnen ook gebruik maken van een traplift. Er zijn speciale trapliften aangepast aan de noden van kinderen. Er zijn zelfs trapliften waarvan de zitting meegroeit, zodat ze het lang kunnen blijven gebruiken.

traplift plaatsen

Hoe lang duurt een traplift installatie?

Voordat je een traplift laat plaatsen, is het handig om te weten hoelang een traplift installatie duurt. Je kan hier dan rekening mee houden. Over het algemeen gebeurt de plaatsing niet zo erg snel, het is namelijk belangrijk dat het erg veilig gebeurt. Eerst zal er onderzocht worden op welke plek de traplift het best geplaatst wordt. Vervolgens wordt hij in 4 tot 6 uur gemonteerd.

Welke traplift moet je plaatsen?

Er zijn heel wat verschillende soorten trapliften. Welke traplift je het best kan plaatsen, hangt vooral af van je trap. Een traplift voor een rechte trap zal er bijvoorbeeld heel anders uitzien dan een traplift voor een wenteltrap.

Traplift voor een rechte trap

Wil je een traplift installeren op een rechte trap? Dan heb je geluk, want dit is de goedkoopste en makkelijkste optie. Bij een rechte traplift kan een standaard rechte rail geplaatst worden langs de muur heen en op de trap.

Traplift voor een trap met bochten

Als je een trap met bochten hebt, dan wordt het allemaal een beetje moeilijker en duurder. Een traplift met bocht is niet zo makkelijk om te installeren, de buis waarop de traplift bevestigd wordt dient zelfs op maat gemaakt te worden.

Traplift voor een wenteltrap

Ook als je een wenteltrap hebt, is het mogelijk om een traplift te plaatsen. In dat geval wordt de rail meestal langs de binnenkant van de trap geplaatst. De trap kan op die manier nog bewandeld worden. Het is echter niet eenvoudig om een traplift op dit soort trap te plaatsen, dit is specialisatiewerk. De kosten kunnen dan ook hoog oplopen.

Extra opties voor traplift

Zo kan je zelf de bekleding van het stoeltje kiezen. Dat is handig, omdat bepaalde stoffen makkelijker in onderhoud zijn of comfortabeler zitten. Daarnaast zijn er extra opties voor de bediening van de traplift. Wil je het manueel bedienen of eerder volautomatisch? Om het jezelf makkelijker te maken om uit te stappen, kan je ook kiezen voor een uitgebreide draaifunctie. Eigenlijk kan je de traplift volledig samenstellen zoals je wilt, maar hou er wel rekening mee dat de kosten van een traplift hoog zullen oplopen als je veel extra opties kiest.

Verschillende merken en prijs traplift

Als je het model gekozen heb, dan is het ook handig om de verschillende merken te vergelijken voor je een traplift gaat plaatsen. De verschillende merken kunnen qua prijs sterk uiteen liggen. Daarom is dit handig om te weten. De merken verschillen niet enkel op vlak van prijs, maar ook op vlak van gemak en uitstraling.

Als je het belangrijk vindt dat je traplift een mooie uitstraling heeft, dan zal dit uiteraard de prijs doen oplopen. Het beste merk voor jou hangt dus vooral af van je budget. Ook heeft elk merk zijn eigen specialiteit, het ene merk is bijvoorbeeld beter in het maken van trapliften voor rechte trappen en het andere merk is dan weer specialist in het maken van trapliften voor trappen met één of meerdere bochten. Je goed op voorhand informeren is dus geen slecht idee!

Wat kost een traplift

Wil je een traplift? Dan ben je vast wel benieuwd naar de kosten van een traplift. De kosten van een traplift zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort traplift (voor welke trap) en het uurloon van de vakman. De kosten van een traplift zijn ook afhankelijk van de extra opties dat je kiest. Maar wat kost een traplift dan gemiddeld? We geven je hieronder een overzicht van de kosten van een traplift!

Overzicht kosten traplift

Type traplift Kosten
Traplift voor rechte trap  2.600,- tot 5.399,- 
Traplift voor trap met één bocht  5.095,- tot 10.580,- 
Traplift voor trap met meerdere bochten  5.800,- tot 12.500,- 

Hoe kan je besparen op de kosten van een traplift?

De traplift kosten kunnen sterk oplopen. Het is dan ook fijn moest je op de kosten kunnen besparen. Een goede manier om dit te doen, is door een tweedehands traplift aan te schaffen. Wat kost een traplift die tweedehands is? Wat de kost van een traplift is hangt van het model af natuurlijk, maar een tweedehandse traplift kost al snel heel wat honderden euro's minder.

Een andere manier om te besparen is om een traplift te huren. In dat geval betaal je een bedrag tussen de 90 en 150 euro per maand. Dit is enkel een goede optie, als je de traplift voor een korte periode nodig hebt, want na een jaar of 2 jaar doe je verlies. Denk hier op voorhand goed over na. Ook zal je er rekening mee moeten houden dat je, als je een traplift huurt, montagekosten zal moeten betalen.

Zelf traplift installeren of laten doen?

Een traplift installeren doe je niet zomaar in 1, 2, 3. Het is erg complex en een juiste installatie is van groot belang. Als de traplift niet juist geïnstalleerd wordt, dan kan dit erg gevaarlijk zijn. Je speelt dus beter op zeker door te kiezen voor een ervaren vakman. Gelukkig hoef je niet veel moeite te doen, want bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman voor de klus. Zo spaar je tijd uit!

Een voordelige traplift installatie bij Zoofy!

Wil je een traplift laten monteren? Zoeken naar een geschikte vakman is al een hele klus op zich. Bespaar jezelf moeite én geld door voor een vakman van Zoofy te kiezen. Hoe je geld kan besparen? Eenvoudig: doordat je verbonden wordt met ervaren vakmannen uit je buurt, moet je geen voorrijkosten betalen. En dat scheelt!

Andere klusjesman klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach