Welke klus moet worden gedaan?
Vind snel de juiste vakman

Zorgen maken over de oplopende wachttijden? hoeft niet.

dinsdag 21 december 2021

Persbericht - De wachttijden voor het vinden van een loodgieter, elektriciens en ander klusjespersoneel is steeds verder opgelopen. Dit meldde Techniek Nederland onlangs aan NU.nl. Het personeelstekort in de technische sector is een structureel probleem en speelt al langer, maar ook recente ontwikkelingen zoals de stijgende energieprijzen en meer aanvragen voor verduurzaming en isolatie dragen bij aan de oplopende wachttijd. Volgens Zoofy is er echter geen reden voor mensen om zich zorgen te maken, en heb je op de meeste plekken alsnog binnen een half uur een vakman gevonden.

Redenen voor langere wachttijden

In het nieuws zie je verschillende redenen voorbij komen voor het oplopen van de wachttijden. Door een personeelstekort bij klusjes bedrijven en een stijgende vraag voor klussen is er niet altijd direct een vakman beschikbaar waardoor niet iedereen snel genoeg geholpen kan worden, bijvoorbeeld bij loodgieters en elektriciens. Daarnaast speelt er een wereldwijde tekort aan chips en elektronica waardoor het lang kan duren voordat apparatuur geleverd wordt. Zo wordt ook de grotere belangstelling voor het verduurzamen van woningen genoemd als reden en hebben we natuurlijk nog steeds te maken met een pandemie wat ook in de technische branche zorgt voor meer ziekteverzuim.

Waar vind je het snelst een vakman

Er zijn wel manieren om snel de juiste vakman te vinden

Volgens Zoofy is dit echter geen reden voor mensen om zich zorgen te maken over lange wachttijden. Uit de interne data van het platform blijkt dat het nog steeds mogelijk is snel een vakman te vinden. Zo was in Den Haag en Amsterdam de gemiddelde wachttijd in 2021 voor het vinden van een elektricien of loodgieter rond de 20 minuten. In Rotterdam was de gemiddelde wachttijd nog korter, slechts een kwartiertje. En zelfs ook buiten de randstad werden klusjes gemiddeld binnen drie kwartier opgepakt. “Geen reden dus om de verbouwing of verduurzaming van je huis uit te stellen” zegt Arthur de Leeuw, oprichter van Zoofy. Zoofy is ook bezig om de servicegebieden uit de breiden naar Köln in Duitsland met een internationale website.