Zoek hier je klusje
Kleuren bij gemoedstoestand

Wat doen kleuren voor de gemoedstoestand

maandag 28 november 2022

Kleur of kleuren, hebben ongemerkt veel meer invloed op je humeur of gemoedstoestand dan je misschien nu denkt. De kleur groen, geeft een gevoel van rust en rood maakt je juist actiever maar straalt ook meer warmte uit. Kleuren zijn overal om ons heen.
Als je weet wat verschillende kleuren voor effect hebben, dan kan je hiermee een plan maken om de muren van de woonkamer in bepaalde kleuren muurverf te laten schilderen. Je kan dit ook laten doen via Zoofy. Het is wel belangrijk dat je hiervoor wel kleuren uitzoekt die goed samengaan zoals donkere en lichte tinten en warme en wat koelere of koude kleurschakeringen. Dit zorgt voor een fijne balans in de woonkamer. We vertellen je hieronder graag nog meer over wat kleuren doen voor de gemoedstoestand.

 

De betekenis van diverse kleuren

Ieder kleur heeft een specifieke betekenis. Neem bijvoorbeeld de kleur blauw, die staat niet alleen voor rust en ontspanning maar ook voor verkoeling. De kleur geel is erg opwekkend en staat ook voor geluk. Door kennis te nemen van de betekenis van kleuren, leer je ook hoe het komt dat deze van invloed kunnen zijn op je humeur of gemoedstoestand. Hetzelfde is natuurlijk ook van toepassing op de woonkamer.

De kleuren die je kiest zijn medebepalend voor de sfeer en wat voor gevoel jij daarbij krijgt. Met deze informatie kan je een beslissing nemen over welke kleuren wandverf je gaat nemen. Uiteraard kan je voor een enkele kleur verf kiezen maar verschillende kleuren wanden kunnen de ruimte een heel andere sfeer geven.

Hoe kies je een goede kleurcombinatie voor op de wanden?

Het lijkt redelijk eenvoudig maar toch is het iets om even goed over na te denken. Hoe kies je een goed kleurcombinatie voor in je woonkamer? Laten we eerst even uitleggen, waarom het van essentieel belang is om een goede kleurcombinatie te kiezen voor de wanden in de woonkamer. Het is eigenlijk heel simpel. In de woonkamer wil je een fijne, warme sfeer creëren. Een plek waar het prettig aanvoelt en waar je echt tot rust kan komen. Daarnaast wil je natuurlijk dat familie en vrienden zich er ook helemaal prettig voelen. Uiteraard moet het ook goed passen bij de meubelen woonaccessoires die eventueel al in de ruimte staan.

Om de juiste kleuren te kiezen kan je kiezen voor een of twee muren in een warme kleur en dit dan combineren met een koele kleur of donker combineren met licht. Een voorbeeld daarvan is een oranjekleurige muur in combinatie met een wat neutrale kleur zoals wit, lichtgrijs. Door deze combinatie houd je het qua kleur mooi in evenwicht. Dit heeft ook weer direct invloed op de sfeer in de woonkamer. Kies je voor bijvoorbeeld alleen maar wit, dan kan de woonkamer wellicht wat kil en koud aanvoelen. Dit kan dan ook weer van invloed zijn op je gemoedstoestand of je humeur.

De laatste nieuwe trends op het gebied van wonen en kleuren

Ben je al een tijdje uitgekeken op de kleurtinten van je woonkamer? Maar weet je niet goed wat je wil of hoe je dit moet aanpakken. Dan geven we je graag de volgende tip mee. Kijk eerst eens naar welke kleuren de trend zijn. Wellicht zit er een kleur of kleurencombinatie bij die je erg mooi vindt.
Het is een leuke manier om ook wat inspiratie op te doen. Weet je niet goede welke muurverf je moet nemen of heb je geen idee hoe je deze schilderklus moet aanpakken? Maak je geen zorgen je kan het ook laten doen. Je kan namelijk via Zoofy een vakman regelen. Die jou het schilderwerk uit handen neemt en zorgt voor een prachtig eindresultaat.