Zoek hier je klusje
Verwarming ontluchten

Waarom de verwarming ontluchten

maandag 27 september 2021

Een centrale verwarmingsketel is een belangrijk onderdeel in huis. Het zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Doorgaans werken de meeste cv ketels op basis van aardgas of stookolie waarbij een brander verhitting van water voor elkaar krijgt in een gesloten systeem. Een thermostaat zorgt ervoor dat de kamertemperatuur geregeld wordt. Een installateur van een CV ketel moet ook enige inzicht hebben hoe de leiding van een CV ketel loopt. 

Cv-verwarmingsinstallatie

Het installeren van een CV-ketel geschiedt volgens een bepaald stappenplan. Zoals het aansluiten van een expansievat, het aansluiten van de gas- en vulkraan. Het installeren van een thermostaat behoort ook tot een van de onderdelen die gekoppeld moet worden. Een thermostaat geeft het signaal af om te verwarmen of niet te verwarmen.

Voordelen van een CV ketel

Het hebben van een cv ketel brengt verschillende voordelen met zich mee. Op de eerste plaats is een CV ketel een duurzame investering. Indien de installatie goed is verlopen kan het een lange levensduur hebben. Aan de andere kant hebben we te maken met CV ketels die energiezuiniger zijn. Sommige fabrikanten gaan een stapje verder en fabriceren ketels die niet op gas werken of in staat zijn om energie op te wekken. Door dit alles kun je een hoop geld besparen. 

Het belang van het onderhouden van je cv ketel

Een onderhoudsbeurt helpt om de ketel in goede conditie te houden. Je krijgt hiervoor een bewijs dat de ketel een keuring heeft gehad. Deze kun je tonen als er eventueel iets mis is. Dit zorgt ervoor dat je later niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan. Als we even kijken naar de werking van de thermostaat dan zien we dat het minder functioneren ervan, die in een vroeg stadium ontdekt wordt, veel voorkomt op lang termijn. Het zorgt ervoor dat dat je cv ketel de juiste signalen krijgt om wel of niet te verwarmen.

Wil je dus je de levensduur van je cv ketel aanzienlijk verlengen? Boek dan via Zoofy eenvoudig jouw vakman. Het is allemaal snel gedaan. De service wordt ook op maat aangeboden.

Waarom de verwarming ontluchten

Ondanks het feit dat je het laten nakijken van je cv ketel door een gecertificeerd en professioneel bedrijf moet laten doen, kun je verschillende tips gebruiken om ervoor te zorgen dat je cv ketel optimaal blijft functioneren. Je verwarming ontluchten is een van de zaken die je zeker zal moeten doen om ervoor te zorgen dat je cv ketel een langere levensduur zal hebben. Hierbij is het daarom wel van belang om ervoor te zorgen dat je beschikt over de diepgang waarom je verwarming ontluchten zo belangrijk is.

Het begint allemaal bij tikkende en borrelende geluiden. Het moment dat je begint op te merken dat je cv ketel tikkende en borrelende geluiden maakt, is dit in de meeste gevallen het gevolg van luchtbellen die in je cv installatie zich is gaan ontwikkelen. Luchtbellen in je cv installatie zorgt ervoor dat het niet goed zal functioneren. Dit moet zeker voorkomen worden. Je verwarming ontluchten is een logische stap die je hierna kan inzetten. Maar daar blijft het niet bij. Je moet namelijk ook weten wanneer het de beste tijd is om je cv te ontluchten. Nadat je ontlucht hebt komt er een bijvulling bij kijken die ook goed gedaan moet worden.

Verwarming ontluchten

Wanneer ontluchten

Zoals eerder aangegeven is het goed om te weten wanneer je je cv ketel het best moet laten ontluchten. De beste tijd om je cv ketel te laten ontluchten is in de ochtenduren. Dit doe je voordat de cv ketel aanspringt. Voordat je een aanvang maakt met het ontluchten, is het belangrijk om te weten welke stappen je precies in werking moet laten treden. De belangrijkste is dat je erop toeziet dat, vlak voor het ontluchten, je eerst controleert als de waterdruk van je cv in orde is door je cv ketel bij te vullen

Je thermostaat laag zetten is het eerste wat je moet doen gevolgd door het dichtdraaien van de radiatorkranen. Goed om te vermelden is dat je een ontluchtingssleutel zal moeten hanteren om de zijkant van de radiator te ontluchten. Het vrijgekomen vocht uit het systeem kun je het best opvangen met een doekje. De ontluchtingssleutel draai je terug naar de originele positie op het moment dat er geen lucht meer uit de radiator komt. Je acties kun je afronden door de radiator weer open te draaien en de thermostaat weer omhoog zetten.

Via Zoofy jouw vakman vinden

Ben je al lang op zoek naar een professionele en gecertificeerde bedrijf die zich toespitst op het installeren en onderhouden van cv ketels? Dan kun je via Zoofy binnen de kortste keren contact maken. Via  Zoofy kun je snel en makkelijk in contact komen met een installateur. Bij Zoofy regel je je klusje zonder gedoe.