Richt je washok slim in

dinsdag 25 juni 2024

De was doen is een huishoudelijke taak waar we (stiekem) heel wat tijd van ons leven mee bezig zijn. Richt je washok daarom stijlvol en efficiënt in. In deze blog vertellen we hoe je jouw wasruimte omtovert tot een fijne plek om de was te doen. En geven we handige tips hoe je jouw washok slim inricht.

De wasmachine

Zonder wasmachine geen schone was. De wasmachine is het belangrijkste onderdeel van jouw washok. Maar hoe weet je nou welke wasmachine bij jou past? Om hierachter te komen kun je het beste wasmachines vergelijken op het internet. En bepaal jij wat je belangrijk vindt. Wil je een wasmachine met een hoog vulgewicht? Een hoog of laag toerental? En hou ook rekening met het geluidsniveau. Was je vaak ’s nachts en is je washok naast je slaapkamer of boven je slaapkamer? Dan is het handig als je een stillere wasmachine neemt.

Stapelen en waterpas

Heb je een droger? Overweeg dan om de droger op de wasmachine te zetten. Dit bespaart ruimte. Zet de wasmachine nooit boven op de droger. De wasmachine trilt tijdens het centrifugeren en is een stuk zwaarder dan de droger. Daarnaast is het belangrijk om jouw wasmachine waterpas neer te zetten. Anders kan hij verplaatsen tijdens het centrifugeren.

Laat jouw wasmachine monteren

Als je jouw nieuwe wasmachine in huis hebt is het tijd om hem te installeren. Ben jij zelf niet zo handig met wasmachines? Of heb je de kennis niet om hem zelf aan te sluiten? Geen probleem! Boek eenvoudig een vakman via Zoofy. Onze vakman installeert jouw wasmachine, zet hem waterpas neer en zorgt ervoor dat de droger boven op de wasmachine komt.

Wasmachine monteren »

Op maat gemaakte opbergkasten

Uiteindelijk hebben we altijd meer spullen dan we denken. Om alle wasproducten toch overzichtelijk op te bergen maak je gebruik van op maat gemaakte plafondhoge wandkasten. Ook je wasmachine en droger kun je hierin zetten. En heb je ruimte over? Dan ruim je je strijkplank, stofzuiger, wasmand, dweil en andere schoonmaakproducten ook op in de kast. Zo heb je al je schoonmaakproducten overzichtelijk op één plek.

Kast op maat laten maken »

Uitschuifbaar droogrek

Niet alle was mag en kan in de droger. Een droogrek is daarom onmisbaar in jouw washok. Maar een leeg rek in het zicht is niet zo mooi en bovendien niet heel ruimtebesparend. Kies daarom voor een uitschuifbaar droogrek dat je aan de muur monteert. Je schuift hem gemakkelijk in en uit en er staat geen droogrek op de grond. Een andere oplossing is een droogrek aan het plafond. Met behulp van een katrol systeem laat je hem zakken om de was op te hangen. Heb je weinig ruimte in je washok om de was te laten drogen? Dan kun je je was ook in het trapgat ophangen of in een aparte ruimte in huis zetten zoals de woon- of slaapkamer.

Uitschuifbare wasmanden

Je wasruimte inlopen en gelijk tegen volle wasmanden aanlopen is niet heel motiverend. En bovendien kunnen vieze wasmanden nog weleens nare geurtjes geven. Om dit te voorkomen kun je je wasmanden verstoppen achter de deurtjes van je kast. Dit kan op allerlei manieren. Je kunt de wasmanden naast elkaar monteren in een uitschuifbare lade. Of je zet de wasmanden achter een kastdeur en maakt gaten in de deur om de was in de juiste wasmand te gooien.

Boek een timmerman »

Stijlvolle ruimte

Het washok moet jouw nieuwe favoriete ruimte in huis zijn. Richt hem helemaal in hoe jij het wilt. Schilder de wanden in een mooi kleurtje of ga aan de slag met leuk behang. Leg een tof rotankleed op de grond. En doe al het wasmiddel in glazen voorraadpotten. Zet ze op een wandplankje aan de muur. Moet jij eens opletten hoe snel die volle wasmanden leeg zijn.

Wil jij na het lezen van dit blog aan de slag met jouw washok? Maar weet je niet waar je moet beginnen? De vakmannen van Zoofy staan voor je klaar om je te helpen met het maken van jouw nieuwe washok.