Zoek hier je klusje
Type kasten

Verschillende soorten kasten

maandag 23 mei 2022

De afgelopen weken heb jij al je weekenden gespendeerd aan het bezoeken van woonboulevards voor die ene mooie opbergkast. Een kast uitkiezen doe je doorgaans niet al te vaak en wil je niet over één nacht ijs gaan. Een kast dient mooi in jouw interieur te passen.

Verschillende soorten kasten

Je hebt veel type kasten in verschillende afmetingen, kleuren en materiaalsoorten zo is er altijd een kast die mooi aansluit bij jouw woonstijl. In deze blog vertellen wij meer over de verschillende type kasten en de ruimte zij het beste tot hun recht komen. 

Schoenenkasten

Deze kast is ideaal voor in de hal of in de gang, zodat niet iedereen door het huis een heen loopt op hun schoenen. Hiermee zijn ook alle schoenen direct mooi opgeborgen en is het geen doorn in het oog. Schoenenkasten komen ook in verschillende soorten afmetingen, dus wanneer je een groter gezin hebt met veel schoenen dan kun je die ook kwijt. Als alternatief voor de schoenenkast kun je ook kiezen voor een open schoenenrek. Deze zijn vaak wat goedkoper dan een schoenenkast, omdat er minder materiaal gebruikt wordt. Schoenenrekjes komen ook vaak met een bankje, perfect als je zittend je schoenen wil aantrekken!

schoenenrek met bankje

Garderobekasten

Een kledingkast zijn vaak groter, omdat de meeste mensen maar al te graag veel ruimte voor hun garderobe willen. Garderobekasten zijn er vaak in veel verschillende soorten en maten. Hiermee kun je precies de kleur en de afmetingen afstemmen op de ruimte in jouw slaapkamer. De garderobekasten zijn er vaak al vanaf 60cm breed tot langer dan 200cm. Deze afmetingen zijn ideaal voor de kleinere of grotere slaapkamers.

Gardarobekasten

Stellingkasten

Stellingenkasten komen het beste tot hun recht in de garage. Wanneer jij een praktische open kast wil voor het opbergen van het gereedschap dan is dit de beste keuze. Door de open kast zie je precies waar welk gereedschap ligt en hoef je niet lang te zoeken! Daarnaast kan de stellingkast ook goed gebruikt worden als voorraadkast van etenswaren. 

Opbergkasten

Een opbergkast is onmisbaar voor in de woonkamer of berging. Een opbergkast leent zich het beste voor het opbergen van borden, tafelkleden, maar ook  om spelletjes in te bewaren. Je kunt het beste hiervoor kiezen voor een kast met dichte deuren. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele dag stoort aan de spullen die in de kast liggen.

Buffetkasten

Heb jij mooi servies en wil je dat graag tentoonstellen? Dan kun je kiezen voor een buffetkast in de woonkamer/ keuken. Buffetkasten beschikken over enkele kastdeuren maar ook over een open ruimte wat zich mooi leent voor het uitstallen van glazen of servies. Ook buffetkasten komen in verschillende soorten woonstijlen. Ga je voor een industriële buffetkast of toch liever voor een landelijke woonstijl?  

Waarom Zoofy

Lukt het niet om een mooie kast te vinden in een meubelzaak of online? Dan is er altijd nog de keuze om een kast op maat te laten maken die precies aansluit bij jouw wensen. Boek een van onze 9.000 vakmannen- en of vrouwen voor jouw klus. Je vindt hier een professional voor verschillende soorten klussen. Van klusjesmanklussen tot CV-klussen.