Zoek hier je klusje
LED verlichting LED panelen

Tips voor het uitkiezen van LED verlichting

woensdag 01 juni 2022

LED-panelen worden steeds populairder. Dit komt doordat LED-verlichting steeds goedkoper wordt en er veel voordelen aan verbonden zijn. Zo verbruikt deze verlichting weinig energie, is het milieuvriendelijk en gaat het lang mee. Daarnaast geeft het mooi warm, wit licht, waardoor het erg geliefd is voor in huis. Welke verlichting is nu de beste en hoe kies je de juiste LED panelen voor jouw behoefte? Lees hieronder alle tips voor het uitkiezen van de juiste verlichting.

Wat is LED-verlichting precies?

LED-verlichting is een soort verlichting die gebruik maakt van LED’s oftewel lichtgevende diodes. Dit zijn kleine lichtbronnen die weinig energie verbruiken. Een groot voordeel hiervan is dat ze lang meegaan en niet snel stuk gaan. Daarnaast geven deze een mooi warm wit licht, wat erg sfeervol is voor in huis.

LED verlichting uitzoeken

Hoe werkt LED-verlichting?

LED-verlichting werkt anders dan andere soorten verlichting, zoals halogeen- of gloeilampen. Hierbij maakt LED gebruik van een elektronische schakelaar in plaats van een gloeidraad. Dit zorgt ervoor dat er geen hitte vrijkomt en de LED’s dus niet snel stuk gaan. LED-verlichting bestaat uit twee delen: de chips en een diffuus medium. Het diffuus medium is vaak een plastic of glasplaat waar de chips in zijn verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig verdeeld wordt en niet verblindend is.

Hoe kies je de juiste LED-panelen?

Om ervoor te zorgen dat je altijd de juiste LED-verlichting in huis haalt, zijn hier een aantal tips die je kunt opvolgen. Er zijn behoorlijk wat keuzes in LED-verlichting en daarom is het belangrijk dat je de onderstaande tips opvolgt. Op die manier koop en vindt je altijd passende de juiste LED panelen.

Tip 1:Type licht

Bepaal wat voor soort licht je nodig hebt. LED-panelen kunnen namelijk verschillende tinten wit licht geven. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de hoeveelheid licht die je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een ruimte met veel ramen, dan zal je minder verlichting nodig hebben dan in een kleine donkere ruimte.

Tip 2: Formaat panelen

Denk goed na over welk formaat panelen je nodig hebt. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het is belangrijk om een paneel te kiezen die niet te groot of te klein is voor de ruimte. Een te groot paneel kan bijvoorbeeld overweldigend zijn, terwijl een te klein paneel niet genoeg licht kan geven.

Tip 3: Juiste lichtkleur

Kies een LED-paneel met een goede lichtkleur. De meeste panelen geven een warm wit licht, maar er zijn ook panelen die een koud wit licht geven (blauw licht). Het is belangrijk om de lichtkleur te kiezen die bij jouw behoefte past.

Tip 4: Inbouw of aan de muur

Bepaal of je het LED-paneel wilt inbouwen of aan de muur wilt bevestigen. Dit is afhankelijk van de ruimte waarin je het paneel gaat gebruiken en het soort verlichting dat je nodig hebt. Inbouwen is vaak mooier, maar aan de muur bevestigen kan praktischer zijn.

Tip 5: Kies voor betrouwbaarheid

Koop je panelen bij een betrouwbaar bedrijf. Er zijn veel verschillende bedrijven die LED-panelen verkopen, maar niet allemaal zijn ze even betrouwbaar. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar groothandelaren. Die kopen vaak producten op van bedrijven die failliet zijn of producten in overschot hebben. Daarmee koop je kwaliteit voor weinig geld.

Met de bovenstaande tips en informatie kun jij de perfecte LED-verlichting kopen. Succes en veel plezier met jouw nieuwe verlichting!