Woontrends 2023

Nieuwste woontrend 2023

dinsdag 06 december 2022

Welke trends gaan we terugzien in 2023? En welke nieuwe trends kunnen we verwachten het komende jaar? Voor 2023 zien we dat comfort, kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke boventoon hebben. Daarnaast zien we twee uitersten samenkomen in 2023, namelijk het minimalisme en het maximalisme. In dit artikel bespreken we de nieuwste trends voor het interieur voor 2023. Laat je inspireren!

Bekijk alle woontrends voor 2023 

Woontrend 1: rond en organisch

Je hebt het vast wel al voorbij zien komen, maar rond en organisch zijn weer helemaal terug. Natuurlijke vormen worden weer hip in 2023. De ronde afwerking geven een verzachte indruk aan je interieur en scheppen daarmee een luchtig en geborgen gevoel. Of het nu een bank, fauteuil, vloerkleed of accessoire is: comfort en zachtheid voeren de boventoon. Ronde en organische vormen dus!

Woontrend 2: duurzaamheid en tweedehands

Het afgelopen jaar hebben we nog heel wat uren thuis gespendeerd en hierdoor hebben we de liefde voor duurzaamheid en tweedehands spullen weer terug gekregen. Hergebruiken was nog nooit zo populair! De tweedehands designmarkt is razend populair. Zoeken naar een manier om je eigen woonomgeving te verbeteren en met unieke stukken en persoonlijke vondsten. Ook kwaliteit wordt daardoor weer belangrijk, want producten moeten langer meegaan. Denk aan veel planten, bruintinten, aardetinten, vintage kasten in warme houtkleuren en de jaren zeventig. Mixen met industriële producten, zoals de industriële meubels van Robuuste Tafel, is perfect om in deze trend te zijn. Industriële meubels gaan vaak lang mee!

Woontrend 3: minimalisme

Ook in 2023 is minimalisme nog steeds populair. Less is more is het uitgangspunt. Hier draait het vooral om met weinig een groot effect te bereiken. Minder, maar beter dus. Beeld je een licht en sereen huis in, wat vooral een vredig gevoel uitstraalt. Veel ton-sur-ton kleurgebruik, strakke vormen, natuurlijke materialen en ingetogen kleuren. Verlichting en grote raampartijen zijn hier belangrijk.

Woontrend 4: maximalisme

Recht tegenover het minimalisme vinden we dit jaar ook het maximalisme. Denk aan het mixen en matchen van eclectische prints en vrolijke kleurcombinaties. Er wordt weer vaker voor meer dan één kleur gekozen in huis. Denk aan wilde muurschilderingen, speelse behangprints, accessoires in knalkleuren of een bank of kast in een gewaagde kleur.