Zoek hier je klusje
Garagedeur isoleren

Waarom een nieuwe garagedeur je geld kan besparen

maandag 21 november 2022

Door de huidige energie- en gasprijzen is isoleren belangrijker dan ooit. Veel ramen van enkel glas worden vervangen door dubbel, of zelfs triple glas. Mensen laten hun muren, dak of vloer isoleren en gaan op zoek naar duurzamere alternatieven zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Er zijn allerlei manieren om minder energie- en gas te verbruiken. Wist u dat het vervangen van uw garagedeur hier een van is? Via een garagedeur kan namelijk ook ontzettend veel kou zijn weg naar binnen vinden. Wanneer uw garage direct aan uw woning grenst kan dit ook voelbaar zijn in uw woning. In dit artikel vertellen we u meer.

Metalen garagedeur, geleider van kou

De metalen kanteldeur is al jaren, en nog steeds, de meest voorkomende garagedeur van Nederland. Echter isoleert een kanteldeur (vrijwel) niet waardoor de kou één op één naar binnen geleid wordt. Wanneer uw garage direct aan uw woning grenst kan deze kou dus eenvoudig doortrekken naar overige ruimtes van uw woning. Is er een slaapkamer aanwezig boven uw garage? Ook daar kan de kou voelbaar zijn. Om deze ruimtes te verwarmen zult u extra bij moeten stoken, wat energie, en dus geld kost…

Garagedeur isolatie

Wanneer u een goed geïsoleerde garagedeur heeft ondervindt u deze problemen niet. U geniet het hele jaar door van een aangename temperatuur in uw garage. Niet alleen blijft in de winter de kou buiten, ook in de zomer blijft het bij warme temperaturen aangenaam koel in de garage. Wanneer u op zoek bent naar een geïsoleerde garagedeur heeft u diverse opties waaruit u kunt kiezen. De best geïsoleerde garagedeuren zijn de openslaande garagedeuren.

Geïsoleerde openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bieden u perfecte isolatie door diverse factoren. Zo worden de deurpanelen van openslaande garagedeuren voorzien van isolatiemateriaal voor optimale isolatie. Daarnaast kunt u kiezen voor een thermisch onderbroken kozijn. In dit geval zijn het binnen- en buitenkozijn van elkaar gescheiden door middel van een kamer met ‘lucht’. Hierdoor blijft de koude lucht buiten, en de warmte lucht binnen. Om de garagedeur isolatie compleet te maken kunt u ervoor kiezen om het kozijn af te laten timmeren. Op deze manier bent u verzekerd van een luchtdichte ruimte. U voorkomt hiermee dat u in ruimtes die aan uw garage grenzen onnodig veel energie (en dus geld) verbruikt.

Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de diverse mogelijkheden met betrekking tot garagedeur isolatie? Bekijk dan eens de website van openslaandegaragedeuren.com. Al hun garagedeuren worden volledig op maat gemaakt en zijn optimaal geïsoleerd.