Welke klus moet worden gedaan?
Zomerklussen

Dit zijn de top 5 zomerklussen in en rond huis!

maandag 28 juni 2021

Heerlijk, het is weer zomer! Naast fijne temperaturen en meer genieten van het buitenleven, biedt de zomer meer. Denk aan meer vrijheid en tijd om klussen uit te voeren. Veel mensen hebben in de zomermaanden vrije dagen en deze kun je gebruiken om klusjes rond en in het huis op te pakken. Als je nog meer tijd wilt winnen voor jezelf, kun je de klus ook uitbesteden aan een vakman. Deze neemt je al het werk in handen en ook achter materiaal hoef je zelf niet aan. Oftewel: meer tijd om lekker te relaxen in je tuin! Wat zijn nu zomerklussen? In deze blog een top 5 van klusjes zodat je een top zomer tegemoet gaat!

1. Het schilderen van kozijnen

Een nauwkeurige klus, dat is het schilderen van kozijnen. Door het warme weer is verven iets wat veel mensen graag doen. Je hoeft niet bang te zijn dat de verf natregent en je weet zeker dat je een korte droogtijd hebt. De verf droogt dus goed. Het nadeel daaraan is, dat je redelijk snel en nauwkeurig moet kunnen verven. Anders droogt de verf op je kwast al op. Voor je kunt verven, is er een hele voorbereiding. Schuren, afplakken, ontvetten.. Wil je optimaal resultaat? De schilder is de vakman die je bij deze klus uit de brand helpt! Zeker als je meerdere kozijnen hebt, is het aan te raden om dit uit te besteden. De prijs van het schilderwerk hangt met name van de staat van de kozijnen af. Bij Zoofy krijg je een duidelijk tarief. Door het grote aanbod van vakmensen, is er altijd een geschikte schilder in jouw buurt.

kozijnen schilderen

2. De tuin onkruidvrij maken

Wil je net lekker op je tuinset relaxen, valt je oog op al het onkruid in de tuin. Een vervelende klus, omdat het veel tijd kost en altijd weer terug lijkt te komen. Een uitkomst bij Zoofy is de klushulp. De klushulp neemt voor jou dit dit nare klusje uit handen. En ook nog eens tegen een aantrekkelijk tarief! Studenten uit de buurt komen per fiets aan. Zij helpen tegen een aantrekkelijk uurtarief van slechts €29,- je van al het onkruid af in de tuin. Wil je meteen wat planten erin of eruit? Ook dit kun je aan de klushulp vragen! Geniet van een onkruidvrije tuin, die op een natuurvriendelijke manier aangepakt wordt.

onkruid verwijderen

3. Een nieuw terras bestraten

Je barbecue steek je fijner aan op een betegelde achtertuin. Is je tuin al lang een doorn in het oog? En wil je je tuin laten bestraten? Goed idee! Als je aan het begin van de zomer je terras laat bestraten, heb je er nog langer plezier van. Maak er met een nieuw terras een top zomer van! Een nieuw terras aanleggen is een vak apart. De stratenmaker weet precies hoe hij er, met de door jouw gekozen stenen, een sfeervol terras ervan maakt. Naast onderhoudsarm, is het ook een verlenging van je terras en tuin. Zo kun je met meer mensen genieten van het zomerse weer. Tijd om die stoelen met een sopje af te doen, de tafel schoon te maken en al je familie en vrienden uit te nodigen! Het is ook leuk om je nieuwe terras meteen aan te kleden met potten met leuke planten. Zo heb je direct een andere sfeer in je tuin!

4. Wespennest verwijderen

Die fijne zomermaanden brengen ook insecten met zich mee. Eén daarvan is de wesp. Als je een wespennest ontdekt in je schuur, op je zolder of buiten schrik je vaak. Het verwijderen van een wespennest kun je beter aan de experts overlaten. Zo voorkom je onveilige situaties en ben je er zeker van dat je niet gestoken wordt door wespen. Een ongediertebestrijder weet precies hoe hij dit wespennest voor je verwijderen kan. Ook wespennesten die op moeilijk bereikbare plekken zitten, kan de vakman voor je verwijderen. Dan zit je een stuk rustiger in je tuin! Daarnaast helpt het verwijderen van een wespennest ook de overlast verminderen voor buren. Voorkom gevaarlijke situaties en neem contact op met onze vakmensen.
Wespennest verwijderen

5.Tuinonderhoud

Een schutting laten plaatsen, is iets wat veel mensen in de zomermaanden doen. Mede door het fijne weer, is het makkelijker om een schutting te plaatsen. Ook omdat je in de zomer veel meer tijd buiten doorbrengt, is privacy ook iets wat hoger op het wensenlijstje komt. Je kunt uit meerdere schuttingen kiezen. Of je nu voor een natuurschutting kiest, gemaakt van wilgentenen of liever een houten schutting.. Dit is allemaal mogelijk! Er is een grote variatie uit materiaal waarvan een schutting gemaakt is. Zo is er voor ieders budget een mooie schutting te vinden. Het is erg belangrijk dat de fundering van de schutting goed is. Niks zo jammer als je na een paar maanden merkt dat de schutting scheef gaat staan of bij een stevige storm losraakt. Een timmerman weet precies hoe hij een stabiele, stevige fundering plaatst. Ook kan deze vakkundig advies geven over het soort schutting, rekening houdend met jouw wensen.

Tuinonderhoud

Bekijk hier