Welke klus moet worden gedaan?

Inspiratie voor jouw inloopkast

donderdag 09 mei 2024

Een inloopkast is voor veel mensen een droom. Het biedt een zee aan ruimte en je hebt alles overzichtelijk bij elkaar. Maar hoe richt je jouw inloopkast handig in? En hoe zorg je ervoor dat de kast helemaal voldoet aan jouw wensen? In dit blog geven we je handige tips.

Open of gesloten inloopkast

De open inloopkast zie je veel langskomen op Pinterest en Google. Mooie stijlvolle kasten waarin alles op kleur en stijl hangt. Maar open inloopkasten hebben ook een paar nadelen. De inloopkast ziet er sneller rommelig uit en trekt eerder stof aan. Bij een gesloten inloopkast zit alles weggestopt achter deurtjes en in lades. Kun je niet kiezen? Dan kun je ook gaan voor een halfopen inloopkast. Dan wissel je open vakken af met lades en deurtjes.

Verschillende vakken

In je inloopkast bewaar je van alles. Van kleding tot accessoires en misschien wil je je schoenen er ook in opbergen. Hier moet je allemaal rekening mee houden als je de kast inruimt. Heb jij een mooie tas gekocht en wil je die prominent in beeld hebben? Zorg dan dat je hier speciaal een open vak voor vrijhoudt. En je schoenen ruim je overzichtelijk op in een schoenenrek. Wil je sieraden ook opbergen in de inloopkast? Zorg dan dat je een sieradenrek of een mooi sieradenkistje hebt.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een mooie spiegel is onmisbaar in een inloopkast. ’s Ochtends wil je natuurlijk wel een outfitcheck doen vóórdat je de deur uitgaat. Maar wist je dat je met een spiegel jouw inloopkast ook groter maakt? Een spiegel weerkaatst het licht waardoor de kast groter lijkt dan dat die in werkelijkheid is. Ideaal als je een kleinere inloopkast hebt.

In de spotlights

Misschien wel net zo belangrijk als een goede spiegel is de verlichting. Je wilt natuurlijk wel goed kunnen zien wat er allemaal in jouw kast ligt. En hoe jouw outfit eruitziet. Spotjes zijn hiervoor een goede optie. Je bevestigt ze aan de bovenkant van de planken of in het plafond. Met deze verlichting verlicht je ook de donkere hoeken van de kast. En ze nemen weinig ruimte in. Een andere en goedkopere manier om jouw kast te verlichten zijn led strips. Laat een ervaren van Zoofy de verlichting bevestigen.

Verlichting ophangen »

Stapels kleding en hangers

Je hoeft natuurlijk niet al je kleding op te hangen. Kleding dat niet snel kreukt zoals T-shirts en spijkerbroeken kun je opgevouwen opbergen in de kast. Terwijl lange jurken juist meer ruimte nodig hebben.

Flexibel opbergen

Kies voor verstelbare planken of wissel je kleding per seizoen af. Zo hou je meer ruimte over in je inloopkast. En maakt het eigenlijk niet uit hoeveel spullen je hebt. Daarnaast kun je ook handige opbergzakjes aan de deur hangen om kleine items in op te bergen zoals schoenen, sjaals of sieraden.

Ga jij binnenkort aan de slag met je inloopkast? Of moet je hem eerst nog maken? Bij Zoofy hebben we ervaren vakmannen die jou helpen om je inloopkast in elkaar te zetten. Boek jouw klusjesman eenvoudig en snel via zoofy.nl.

Kast monteren »