Welke klus moet worden gedaan?
Boekenkast op maat Inspiratie

Boekenkast op maat

dinsdag 08 februari 2022

Ben jij een boekenwurm of denk je dat een boekenkast erg mooi zou staan in je interieur? Dan is het interessant om een boekenkast op maat te overwegen. In dit artikel kom je meer te weten over de voordelen en mogelijkheden!

boekenkast op maat

Waarom een boekenkast op maat laten maken?

Een op maat gemaakte boekenkast heeft heel wat voordelen. Zo kan je de kast volledig naar wens laten ontwerpen waardoor het perfect bij je interieur past. Het is namelijk mogelijk om het materiaal, ontwerp en kleur te kiezen. 
Door een boekenkast op maat te laten maken, zorg je ook voor dat je er voldoende plaats voor hebt. Je kan namelijk kiezen voor afwijkende afmetingen in plaats van de standaardformaten. Ook bepaal je zelf hoeveel opbergruimte de kast moet hebben. Als je het moeilijk vindt om dit zelf te beslissen, kan je je door de vakman laten adviseren. Als laatste erg belangrijk voordeel is er de garantie op uitstekende kwaliteit. Dat heb je niet altijd als je een kant-en-klare boekenkast koopt.

Boekenkast maken: eindeloze mogelijkheden

Wil je een boekenkast maken? Dan zijn er eindeloze mogelijkheden. Zo kan je het aantal vakjes kiezen, de vorm van de vakjes, de stijl van de boekenkast, de grootte van de kast, enzovoort. Geen inspiratie? Ontdek dan hieronder de verschillende mogelijkheden!

Welke stijl kies je?

Je kan een boekenkast maken in elke stijl die je maar wenst. Zo is het mogelijk om een moderne, industriële, Scandinavische of landelijke boekenkast te maken. De stijl wordt bepaald aan de hand van de vormgeving en de materialen die gebruikt worden. Naast deze populaire interieurstijlen zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden.

Het belangrijkste is vooral dat je kiest voor een boekenkast in dezelfde stijl van je interieur zo zorg je voor een mooi geheel. Ben je je interieur aan het (her)inrichten en weet je niet goed welke stijl je wilt creëren? Dan is het een goed idee om eerst de verschillende mogelijkheden te bekijken. Natuurlijk mag je de experts van Zoofy ook om advies vragen.

Kies de indeling die voor jou het makkelijkst is

Een op maat gemaakte boekenkast heeft niet alleen de uitstraling die jij wenst, maar ook de perfecte indeling. Als je erg veel boeken en ruimte beschikbaar hebt, kan je bijvoorbeeld een extragrote boekenkast maken met veel verschillende schapjes. Zo heb je plaats voor al je boeken én kan je ze mooi indelen per auteur of thema.

Het is ook mogelijk om schapjes te laten maken in diverse groottes voor je grote en kleine boeken of mappen. Daarnaast kan je vakjes bij laten plaatsen om je decoratie in te zetten. Schuiven en gesloten kastjes zijn ook een optie. Voor meer info over de mogelijkheden, mag je je altijd wenden tot de vakmannen op onze site!

Boekenkast schilderen in een kleur naar wens

Weet jij al ongeveer hoe je de boekenkast wilt indelen? Denk dan ook goed na over de kleur. Nadat de boekenkast gemaakt is, kan je namelijk je boekenkast schilderen. Een boekenkast schilderen is een goed idee, omdat het zo nog meer past bij je interieur.

Je kan de boekenkast schilderen in elke kleur die je je kan bedenken. De meeste mensen kiezen ervoor om het te verven in een subtiel kleurtje, zoals bruin of beige, maar alles is mogelijk. Wil jij van je boekenkast een eyecatcher maken? Dan kan je het bijvoorbeeld schilderen in rood, geel of een ander opvallend kleur. Verven in het wit of zwart en combineren met andere meubels in deze kleur is ook een leuke optie.

Om de beste kleur te bepalen, dien je vooral te kijken naar de rest van je interieur. Gebruik gelijkaardige kleuren in verschillende tonen of zorg juist voor contrast. De keuze is volledig aan jou!

Leuk alternatief: boekenkast voor buiten maken

Een boekenkast staat goed in de woon- of slaapkamer, maar wist je dat je ook een boekenkast voor buiten kan maken? Een boekenkast voor buiten maken, heeft als groot voordeel dat je geen plaats verliest in je woning en is daarom een goed alternatief voor kleine huizen.

Maar een buitenboekenkast heeft nog een ander groot voordeel: je hebt je boeken altijd dicht bij je wanneer je tot rust komt in je tuin. Zo kan je je favoriet boek lezen terwijl je van het zonnetje geniet. Ook een boekenkast voor buiten kan je helemaal op maat laten maken. Het is in dat geval wel belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat weersbestendig. Voorzie daarnaast een deurtje om de boekenkast mee af te sluiten, zodat de boeken droog blijven. Voor de rest kan je helemaal zelf kiezen hoe het eruit komt te zien!

Laat de boekenkast van je dromen maken door een professional van Zoofy

Wil je een fraaie boekenkast voor buiten maken of liever een mooie boekenkast voor binnen? Dan kan een vakman van Zoofy je daarmee helpen. Omdat onze professionals grondig gescreend worden, kan je altijd rekenen op het mooiste en meest kwalitatieve resultaat.

Kiezen voor een vakman van Zoofy is bovendien voordelig, want wij zetten jouw klus uit bij vakmannen in de buurt waardoor je geen voorrijkosten betaalt!