Zoek hier je klusje
Beveiligingscamera 2022

Beste beveiligingscamera's in 2022

maandag 03 januari 2022

Je ziet ze steeds meer. In het algemene straatbeeld, bij bedrijventerreinen maar ook bij particuliere woonhuizen, beveilingingscamera´s voor buiten. In dit artikel komen verschillende soorten beveiligingscamera ´s aan bod, evenals de beste beveiligingscamera buiten. Verder waar je op kunt letten wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt aanschaffen en door wie je de beveiligingscamera het beste kunt laten installeren.

De voordelen van een beveiligingscamera

Met een beveiligingscamera kun je eenvoudig in de gaten houden wie er (ongeoorloofd) rondom je woning of bedrijfspand loopt. Je kunt kiezen voor een losse beveiligingscamera, maar ook voor een beveiligingscamera in combinatie met een alarmsysteem.

Bewaking

Met een beveiligingscamera waak je over je persoonlijke bezittingen, zowel buiten als binnen. Een slimme beveilingscamera kun je bovendien met andere slimme apparaten koppelen.

Preventief

Een beveiligingscamera schrikt veel ongenode gasten af die anders ongevraagd rondom je woning of bedrijfspand rondlopen. Mochten ze zich toch binnen het zicht van de camera begeven, lopen ze grote kans herkend te worden.

Bewijslast

Mocht er toch een inbraak, vernieling of andersoortig voorval met schade tot gevolg op jouw terrein plaatsvinden, dan kun je met behulp van de beelden van beveiligingscamera buiten het bewijs bij politie of verzekeringsmaatschappij aanleveren.
beveiligingscamera 2022

Eigenschappen van een beveiligingscamera

In tegenstelling tot een camera voor binnenshuis, heeft een beveiligingscamera buiten andere eigenschappen. Denk hierbij aan waterdichtheid, infrarood en nachtvisie. Bij sommige type camera´s kan live op een smartphone worden meegekeken.

Aan welke vereisten moet een goede beveiligingscamera buiten voldoen?

Het systeem

Er is keuze uit diverse professionele bewakingssystemen zoals TVI, HDCVI/AHD, Digitaal HD-SDI, Digitaal IP en Analoog. Over het algemeen geven deze systemen een goed beeld. Het analoge systeem is een wat verouderd systeem.

Installatie

Een beveiligingscamera moet eenvoudig en snel op een hiervoor geschikte plek kunnen worden geïnstalleerd. Hulp nodig bij de installatie? Schakel een vakman van Zoofy in.

Bekabelde verbinding

Een draadloze verbinding lijkt ideaal, maar is dat niet. Door een matige verbinding met WiFi kan de beveiligingscamera buiten storingsgevoelig worden. Kies liever voor een bekabeld systeem, dat is veel stabieler.

Hoge resolutie

Een goede bewakingscamera beschikt over een hoge resulotie. Wel zo prettig bij het be- of terugkijken van beelden. Schaf bij voorkeur geen camera met een lage resolutie aan. Die zijn nagenoeg nutteloos en schrikken hoogstens ongewenst bezoek af.

Waar moet je op letten bij aankoop van de beste beveiligingscamera buiten?

Vergelijk

Heb je een mooie set gezien? Raadpleeg altijd even de website van de fabrikant of het ook daadwerkelijk de omschreven set is en je niet met een imitatieproduct te maken hebt.

CCTV

Kies voor een CCTV-set van merken als Sony, Samsung, Axis, Alhua of Hikvision. Deze sets zijn van uitmuntende kwaliteit en de beelden zijn altijd bruikbaar. CCTV staat voor Closed Circuit Television, een systeem met twee belangrijke eigenschappen:
  • Closed Circuit
  • De camera heeft een gesloten circuit, waar anderen geen toegang tot hebben. De camera heeft een directe verbinding met de monitor en de recorder en zijn niet met internet verbonden. Dankzij de recorder kun je desgewenst beelden terugkijken.
  • Television

Op een monitor wordt getoond wat er rondom je woning of bedrijfspand gebeurt. Met dit systeem kun je live meekijken op één of meerdere camera’s.

Kies voor kwaliteit

Goedkoop is vaak duurkoop. Een goedkoop systeem levert vaak slechte beeldkwaliteit. Slechte beelden zijn onbruikbaar en nutteloos. Investeer liever in een duurder systeem met een goede beeldkwaliteit

Bekabelde verbinding

Zoals boven al even aangehaald, lijkt een draadloze verbinding ideaal, maar is dat niet. Kies liever voor een stabieler, bekabeld systeem.

Schakel een professional in

Neem voor advies, kwaliteit én garantie een gespecialiseerd (Nederlands) bedrijf op het gebied van camerabewaking in de arm. Dergelijke bedrijven verzorgen vaak ook de installatie. De installatie kun je overigens met een gerust hart aan de vakmensen van Zoofy overlaten. Koop je liever via internet, kijk dan of de betreffende webshop een keurmerk heeft en neem de tijd om de reviews te lezen.

Enkele suggesties voor de beste beveiligingscamera buiten, selectie 2022

Eufycam 2

Misschie wel de beste beveiligingscamera buiten van dit moment is de Eufycam 2. Door de hoge resolutie (Full HD 1080p), de motion sensor en de verbeterde nachtvisie zijn zelfs in het donker opnames duidelijk en helder. De camera kan dieren, mensen of objecten goed onderscheiden. Via het basisstation werkt de camera samen met Google Assistant, Alexa en Apple HomeKit en is dus met je stem te besturen. Via een beveiligde verbinding in de app, kun je de beelden bekijken. Die worden lokaal opgeslagen, je hoeft dus geen dure opslagruimte, bijvoorbeeld iCloud, te kopen.
De camera heeft een IP67 aanduiding en is waterproof. De batterijen gaan ongeveer een jaar mee bij algemeen gebruik.

Arlo Pro 3

Deze uitstekende beveiligingscamers is volledig draadloos. De beelden zijn dankzij 2K HDR resolutie haarscherp én in kleur, ook met nachtzicht. De kijkhoek is met 160 graden erg royaal te noemen. De Arlo Pro 3 kan worden opgeladen met een magnetische accu of een (apart aan te schaffen) zonnepaneel. Door de ingebouwde microfoon en de luidspeaker, werkt deze camera hetzelfde als een slimme deurbel (Ring).
De camera is onderdeel van een uitbreidingsset en werkt alleen in combinatie met het Arlo basisstation (vereist). 

Beste koop D-Link DCS-8600LH

De groothoeklens van 135° geeft samen met de hoge resolutie (Full HD 1080p) in een oogopslag een duidelijk overzicht. Samen met de ingebouwde infrarood LED´s is er 24 uur per dag bewaking. Het nachtzicht bedraagt maximaal 7 meter. Pushberichten op je mobiele telefoon geven bewegingsdetectie weer. De bevestiging is kinderlijk eenvoudig en in combinatie met de My Dlink App is de camera eenvoudig te installeren.

Zoofy voor een veilig gevoel

Nu je weet waar je bij de verschillende soorten beveiligingscamera ´s op moet letten, kun je tot aankoop overgaan. Wil je de camera vervolgens graag laten installeren? De vakmannen en vakvrouwen van Zoofy nemen je dit werk graag uit handen. Bij het platform van Zoofy zijn enkel professionals aangesloten. Die scoren gemiddeld liefst een 9,2, iets waar we bij Zoofy bijzonder trots op zijn. Je komt snel en eenvoudig met een vakman bij jou in de buurt in contact door het doorgeven van drie momenten waarop er contact met je kan worden opgenomen.