Welke klus moet worden gedaan?
Waarde verhogen vakantiehuisje

5 klusjes die de waarde van jouw vakantiewoning verhogen

donderdag 01 december 2022

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in een vakantiewoning te investeren. Door de vakantiewoning te verhuren kun je een redelijk passief inkomen genereren. Tegen welk bedrag je de woning kunt verhuren, is onder meer afhankelijk van de locatie en de staat van de woning. Er zijn verschillende klusjes waarmee je het rendement van jouw vakantiewoning kunt verhogen. Hier benoemen we een 5 klusjes die zeker de moeite waard zijn!

1. Het schilderen van je vakantiewoning

Zijn de wanden in het vakantiehuisje verkleurd? Of is het kleurgebruik in je vakantiewoning simpelweg niet meer van deze tijd? Dan is het schilderen van je vakantiewoning geen onverstandige zet! Door de wanden te schilderen, kun je de vakantiewoning een compleet nieuwe uitstraling geven. Dit is bovendien een klusje dat je relatief eenvoudig zelf kunt oppakken.

buitenschilderwerk vakantiewoning 

Ben je van plan om de wanden binnenshuis te schilderen? Overweeg dan ook meteen om de buitenkant van de vakantiewoning aan te pakken. Met een nieuwe verflaag ziet het vakantiehuis er een stuk beter uit, en kun je de woning dus ook tegen een hoger bedrag verhuren.

2. Vervang de vloer in je vakantiehuisje

Net als de wanden, vormt ook de vloer een groot oppervlak. De impact op de uitstraling van je vakantiewoning is dan ook enorm. Ligt er momenteel nog een oude vloerbedekking in het vakantiehuisje? Dan kun je deze het best vervangen door een hygiënischer alternatief. Een vloerbedekking is moeilijk schoon te houden en ziet er bovendien niet zo fraai uit.

 

Overweeg je om de vloer in je vakantiehuis te vervangen? Dan kun je bijvoorbeeld voor een pvc-vloer of laminaatvloer kiezen. Vooral de pvc-vloer is erg hygiënisch en eenvoudig schoon te houden. Bovendien hebben deze vloeren een strakke uitstraling en maken ze jouw vakantiewoning aantrekkelijker. Dat zorgt ervoor dat je de woning tegen een hoger bedrag kunt verhuren.

 

Vervang je de vloer in je vakantiehuisje? Dan kun je ook meteen overwegen om vloerverwarming of vloerisolatie aan te leggen. Met vloerverwarming bied je jouw gasten extra comfort en met vloerisolatie valt je energierekening lager uit. Ook deze investeringen leiden dus tot een hoger rendement.

3. Een houten terras aanleggen

De vraag naar vakantiewoningen is het grootst in de zomer. In het hoogseizoen kun je de vakantiewoning dan ook tegen het hoogste bedrag verhuren. Zit het weer een beetje mee? Dan zitten de meeste mensen graag buiten. Met een sfeervol houten terras wordt het vakantiehuisje tijdens het hoogseizoen een stuk aantrekkelijker! Plaats je een leuke tuinset op het terras, dan kunnen jouw gasten in alle rust van het mooie weer genieten.

4. Knap de badkamer op

Vraag je mensen wat zij belangrijk vinden in een vakantiewoning, dan wordt de badkamer vrijwel altijd benoemd. Zeker na een actieve dag willen de meeste mensen lekker tot rust komen in bad. Met een luxe bad en/of regendouche kun je de vakantiewoning een stuk aantrekkelijker maken. Daarnaast spelen ook de uitstraling en de inrichting van de badkamer een belangrijke rol. Heeft de badkamer een verouderde uitstraling? Dan is het zeker de moeite waard om het sanitair en de tegels te vervangen. Je kunt ook overwegen om de badkamertegels in te ruilen voor stucwerk. Zo vormt de badkamer een mooi geheel. Bovendien is stucwerk erg hygiënisch, omdat het geen naden bevat waar bacteriën zich in kunnen ophouden.

5. Zorg voor een goede internetverbinding

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone. We willen ieder moment van de dag bereikbaar zijn, ook wanneer we op vakantie zijn. Bovendien gebruik je op vakantie vaak het internet om te bepalen wat er in de omgeving te doen valt. Heeft jouw vakantiehuisje momenteel geen internetverbinding? Dan wordt de woning meteen een stuk minder interessant voor vakantiegangers.

 

Ben je van plan om een internetverbinding te realiseren? Overweeg dan ook meteen om een smart TV in de vakantiewoning te plaatsen. Zo bied je jouw gasten de mogelijkheid om ‘s avonds nog een leuke serie of film te streamen.

Conclusie

Indien je een vakantiewoning koopt als investering, is het verstandig om de woning op te knappen. Door het comfortgehalte en de uitstraling van je vakantiewoning te verbeteren, kun je de woning voor een hoger bedrag verhuren. De tijd en moeite die je hierin steekt, zijn uiteindelijk zeker de moeite waard!