Regel nu jouw zonweringspecialist

Zonwering binnen

Vanaf €59 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2855 zonweringspecialisten in jouw regio

Niets is fijner dan genieten van de zon, maar diezelfde zon kan soms zo fel schijnen dat het je serieus kan hinderen. Op dat moment kan zonwering voor binnen je de perfecte oplossing bieden. Heb je nog geen zonwering voor binnen en wil je graag zonwering kopen? Dan zal onderstaande info je zeker helpen bij het maken van de juiste keuze!

Regel nu jouw zonweringspecialist
12 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Zonwering binnen installeren

Waarom kiezen voor zonwering binnen

Zonwering voor binnen heeft een aantal voordelen. Ben je nog aan het twijfelen? Dan kan het helpen om de voordelen te ontdekken. Hieronder een overzicht!

Juiste temperatuur

Als de zon te fel in je huis schijnt, dan zal je al snel het gevoel hebben dat je in een bakoven terechtgeraakt bent. De zon laat je huis snel opwarmen en in de zomer kan het onverdraagzaam heet worden. Door gebruik te maken van zonwering voor binnen kan je weer genieten van wat koelte in je huis.

Mooi interieur

Met zonwering voor binnen zorg je niet alleen voor de ideale temperatuur, je geeft je interieur ook een extra uitstraling. Doordat er een groot aanbod is, is er altijd wel binnenzonwering die perfect past bij je stijl.

Geld besparen

Als je kiest voor zonwering voor binnen, dan zal je geld uitsparen op je energierekening, toch als je kiest voor stevige zonwering die ook een isolerende functie heeft. In de winter kan het de koude helpen buiten houden, waardoor je dus geld uitspaart. En niet te vergeten: in de zomer moet je de airconditioner minder gebruiken. Zo kan je dubbel geld uitsparen!

Meer privacy

Een ander belangrijk voordeel van zonwering voor binnen is de privacy die het geeft. Niet iedereen vindt het even fijn dat mensen zomaar kunnen zien wat er allemaal in hun huis gebeurt. Door zonwering te gebruiken kan je genieten van privacy, maar toch nog licht naar binnen laten komen.

Veiligere woning

Alleen zonwering voor binnen installeren is niet voldoende om je woning tegen inbrekers te beschermen, maar het kan wel helpen in combinatie met andere veiligheidsmaatregelen. Het zorgt er namelijk voor dat je huis beter afgeschermd is.

zonwering binnen

Zonwering voor binnen: wat zijn de mogelijkheden

Als je op zoek gaat naar zonwering voor binnen, dan zal je kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Het is handig om deze te kennen, om zo de beste keuze te kunnen maken.

Jaloezieën

Een eerste keuze is jaloezieën. Ze zijn ontzettend populair en dat is niet zomaar. Jaloezieën zijn erg praktisch en hebben een mooie uitstraling. Aan de hand van de lamellen kan je mooi de lichtinval bepalen. Als je kiest voor jaloezieën, zal je kunnen kiezen uit verschillende maten en materialen. Genoeg keuze voor élk interieur!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een andere mogelijkheid. Het voordeel van dit type binnenzonwering is dat ze een sfeervolle en rustige uitstraling aan je interieur geven. Ze vallen trapsgewijs naar beneden. Ook vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, maar meestal kan je kiezen tussen polyester of katoen. Daarnaast kan je kiezen voor vouwgordijnen die transparant, semi-transparant of verduisterend zijn, afhankelijk van hoeveel lichtinval je in je woning wilt.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn niet zo heel bekend, maar daarom niet minder interessant. Dit zijn bijzondere gordijnen met mooie plooien. Plisségordijnen geven je woning een romantische uitstraling. Met hun handig mechanisme kan je makkelijk bepalen welk deel van het raam door de gordijn bedekt wordt. Als plisségordijnen voor jou te opvallend zijn, kan je natuurlijk ook kiezen voor gewone gordijnen.

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn een mogelijke optie. Dit is een goede keuze voor in de slaapkamer, omdat ze ook verduisterend werken. Ook als je voor rolgordijnen kiest, zijn er heel wat mogelijkheden. Plaats je ze in de woonkamer, dan kan je kiezen voor transparante gordijnen zodat je nog kan genieten van lichtinval. Er zijn verschillende leuke kleurtjes waaruit je kan kiezen en er zijn er met trendy motieven op. Ook in de badkamer kan je ze plaatsen, want er zijn rolgordijnen die speciaal gemaakt zijn voor vochtige ruimtes.

Lamellen

Lamellen worden ook wel lamelgordijnen genoemd, ze bestaan uit verticale lamellen die 180 graden kunnen gedraaid worden. Het handige van lamellen is dat je ze goed kan aanpassen, zodat je precies de juiste hoeveelheid lichtinval krijgt. Lamellen zijn vooral geschikt voor erg grote raamoppvervlakten en geven je interieur een moderne uitstraling. Daarnaast zijn ze makkelijk in gebruik. Je kan het jezelf nog makkelijker maken door te kiezen voor lamellen met elektrische bediening.

Shutters

Shutters zijn populair door hun bijzondere uitstraling. Ze zorgen voor een warme, gezellige sfeer. Hierdoor vind je ze vaak terug in een landelijk interieur. Je kan shutters zowel aan de buitenkant als de binnenkant van je raam plaatsen, maar binnen creëren ze nog meer sfeer. Met prachtige shutters kan je veel licht naar binnen laten.

Buitenzonwering of binnenzonwering

Binnenzonwering en buitenzonwering hebben over het algemeen hetzelfde doel, maar wat is nu de beste keuze? Beide soorten zonwering zullen je huis afkoelen. Buitenzonwering zal iets beter zijn werk doen om zonnestralen tegen te houden, maar is heel wat duurder. De juiste keuze hangt dus af van je budget. Daarnaast zorgt binnenzonwering voor een originele en gezellige sfeer in je woning. Dit effect bereik je niet met buitenzonwering. Als je zonwering ook graag als decoratie wilt gebruiken, dan is binnenzonwering de beste keuze!

Waar moet je op letten bij aankoop van binnenzonwering?

Als je van plan bent om binnenzonwering te kopen, dan is het goed om met enkele zaken rekening te houden. Zo kan je een miskoop vermijden!

Transparantie

De juiste keuze voor zonwering hangt af van hoe transparant het moet zijn. Als je kiest voor zonwering met een hoge transparantie, dan kan je nog naar buiten kijken. Dit zorgt voor gezelligheid. Aan de andere kant zorgt het voor meer inkijk. Iets om rekening mee te houden!

Raamgrootte

Bij het kopen van zonwering moet je ook rekening houden met de grootte van je raam. Grote ramen vragen voor een andere zonwering dan kleine ramen.

Je budget

Welke zonwering je het best kan kiezen hangt ook grotendeels van je budget af. Sommige soorten zonwering zijn veel goedkoper dan anderen. De prijs kan ook sterk verschillen naargelang het materiaal dat je kiest. Verken op voorhand goed je opties.

De uitstraling

De juiste zonwering vind je door rekening te houden met je smaak en interieurstijl. Moderne zonwering in een klassiek interieur zal je interieur geen goed doen. Kies een soort dat mooi past bij de rest van je interieur.

Welke raambekleding past het best bij je interieur

Zoals je hierboven kon lezen is het belangrijk om rekening te houden met je interieurstijl, wanneer je op zoek gaat naar zonwering. Zonwering valt meteen op. Kies dus liefst voor een soort dat opvalt op de goede manier. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? We geven je inspiratie!

Houten shutters voor een landelijk interieur

Houten shutters zijn absoluut prachtig. Ze geven je woning een authentieke en warme uitstraling. Hierdoor zijn ze ideaal om te gebruiken in een landelijk interieur.

Aluminium jaloezieën voor een industrieel interieur

In een industrieel interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van metaal, aluminium en hout. Aluminium jaloezieën zullen hier geweldig goed passen, want ze geven je interieur een stoere uitstraling. Aluminium jaloezieën zijn ook een goede optie voor een modern interieur.

Rolgordijnen voor een modern interieur

Rolgordijnen zijn erg strak. Hierdoor zullen ze zeker niet misstaan in een modern interieur, waar netheid en orde de overhand neemt. Als je voor rolgordijnen kiest in een modern interieur, kies je wel het best voor redelijk transparante gordijnen. Lichtinval speelt een belangrijke rol in dit interieurtype!

Plisségordijnen voor een romantisch interieur

Eigen aan een romantisch interieur is de dromerige, gezellige uitstraling. Dit bereik je eenvoudig door gebruik te maken van plisségordijnen. Genoeg kleurtjes om uit te kiezen!

Wat kost zonwering voor binnen

Als je van plan bent om zonwering te plaatsen, dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de zonwering prijzen. Zoals je kon zien zijn er heel wat keuzes. Het spreekt dan ook voor zich dat de prijzen voor zonwering sterk uiteenlopen naargelang de soort en het materiaal dat je kiest. Bovendien heeft ook de afmeting een grote invloed op de prijs. Een voorbeeld: voor shutters van 160 centimeter breed en 80 centimeter hoog betaal je rond de 380 euro. Hieronder een overzicht van de mogelijke prijzen per soort zonwering!

Type zonwering binnen Kosten
Lamellen  €30 - €200 euro (1 - 2 meter)
Vouwgordijnen  €120 - €350 euro (1 - 4 meter)
Plisségordijnen  €50- €300 (1- 2 meter)
Jaloezieën  €90 - €600 (1 - 3 meter)

Binnenzonwering laten plaatsen? Vertrouw op een vakman van Zoofy!

Hoewel het plaatsen van binnenzonwering niet altijd erg moeilijk is, zijn sommige soorten zonwering voor binnenshuis toch net iets moeilijker aan te brengen dan andere. Wil je er zeker van zijn dat alles juist geplaatst wordt? Vertrouw dan op een vakman van Zoofy. Onze vakmannen kennen een hoge klanttevredenheid. Bovendien kan je bij ons makkelijk de beste vakman vinden én betaal je geen voorrijkosten. Kiezen voor een vakman van Zoofy is dus kiezen voor een betrouwbaar resultaat aan een voordelige prijs!

Andere klusjesman klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach