Regel nu jouw slotenmaker

Anti inbraakstrip plaatsen

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1277 slotenmakers in jouw regio

Beveilig je huis en gebruik inbraakstrips om inbrekers buiten de deur te houden. Omschrijf wat er precies moet gebeuren en laat plaatsen over aan een vakman. Maak direct een afspraak met een slotenmaker bij jou in de buurt.

Regel nu jouw slotenmaker
8 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Anti-inbraakstrip plaatsen via Zoofy

Anti-inbraakstrips zijn 2 metalen strips die tegen de kant waar het slot in de deur valt geplaatst worden. Inbrekers kunnen dan niet meer mer een koevoet de deur forceren. Daarnaast is het niet meer mogelijk om met een credit card of pinpas de deur open te maken. Als de deur naar binnen toe open gaat dan kun je, als er voldoende ruimte is tussen de deur en het kozijn er een pinpas tussen wrikken. Daarmee kun je de deur open maken. Als je anti-inbraakstrips laat plaatsen is dat allemaal niet meer mogelijk. En die strips kun je alleen monteren of demonteren als de deur open is. Alleen met heel veel sloopwerk kun je de strips er uit krijgen. Maar dat kost veel tijd. De kans dat er dus bij je wordt ingebroken wordt flink verkleind.

Boek nu een slotenmaker

Inbraakpreventie met anti-inbraakstrips

Bij Zoofy kun je eenvoudig een slotenmaker vinden die anti-inbraakstrips plaatsen. Dit helpt bij de inbraakpreventie. Wil je nog meer tips wat je kunt doen tegen inbraakpreventie. Lees ons blog hierover. 

Het anti inbraakstrip plaatsen is niet alleen slim voor uw gevoel van veiligheid, het is ook nog eens echt veiliger! Met een anti inbraakstrip op de voordeur is het bijna onmogelijk om voor een inbreker de deur open te breken. Geef ze daarom geen ruimte tot inbraak en bescherm al je ramen en deuren met een anti inbraak strip. Een anti inbraakstrip laten monteren is een kleine klus met veel effect. Zorg ervoor dat je huis extra veilig is en laat een anti inbraakstrip raam plaatsen. Wel zo fijn te weten dat uw huis veilig is voor de koevoet van een boef.

inbreker

Waarvoor gebruik je een inbraakstrip?

Een anti inbraakstrip is een strip die je op je deur of raam kan plaatsen. Deze strip wordt tussen het kozijn en de deur of raam vast gezet. De plaatsing is zo, dat er niet of nauwelijks nog iets tussen de deur en het kozijn kan gezet kan worden. Dit maakt dat het de inbreker bijna onmogelijk gemaakt wordt om zijn koevoet te gebruiken. Of in ieder geval kost het openbreken van een anti inbraakstrip zoveel tijd dat het vaak de moeite niet waard is voor een inbreker. Het is wel belangrijk dat de strip sluitend geplaatst is. Daarom adviseren we het inschakelen van een vakman om de anti inbraakstrip te laten monteren. Dan weet je zeker dat de strip optimaal functioneert voor alle ramen en deuren. De strip plaatsen werkt overigens ook tegen het flipperen. Flipperen is het induwen van de dagschoot met een bankpas. Je kan dit al voor een groot deel verhelpen door al je sloten altijd op het nachtslot te draaien, maar met een anti inbraakstrip kan er ook geen pasje tussen het kozijn en de deur gestoken worden. De deur wordt vaak genoemd bij het anti inbraakstrip plaatsen, maar vergeet ook vooral niet een anti inbraakstrip raam te plaatsen. Als de deur beveiligd is en het raam ernaast niet, is de inbreker alsnog zo binnen. Kortom zo’n anti inbraakstrip plaatsen is een goed idee voor meerdere inbraak preventies.

Wat is een anti inbraakstrip nu eigenlijk?

Een inbraakstrip bestaat uit twee delen. Een deel wordt op het kozijn geschroefd en de andere op de deur of het raam. Een deur of raam heeft in gesloten situatie altijd een sluitnaad. Deze sluitnaad heeft vaak een paar millimeter openstaande naad. Voor een persoon met snode plannen is het vaak een fluitje van een cent om daar een koevoet of bijvoorbeeld een bankpas tussen te zetten. Even wrikken en je deur staat open. Daarom wordt de strip bevestigd op zowel het kozijn als het raam of de deur. De strip van het kozijn valt dan stevig in de andere strip bij het sluiten van het raam of de deur. De meeste strips zijn gemaakt uit aluminium of staal. Staal is iets sterker en daardoor nog meer bestand tegen de koevoet of ander inbraakgereedschap. Er zijn heel veel soorten en merken voor het anti inbraakstrip plaatsen. Een anti inbraakstrip raam plaatsen geeft dus wat stof tot nadenken. Zoofy kan je hierbij helpen. Niet alleen kan onze monteur je goed informeren, hij is ook zeer capabel om een anti inbraakstrip te plaatsen. inbraakstrips plaatsen

Welke varianten bestaan er?

Voor de naar binnen draaiende deur zijn er twee types. Er is een basismodel, deze bevestig je met schroeven op het kozijn en de deur of het raam. De twee strips overlappen elkaar waardoor er geen opening meer is bij het sluiten. Dit basismodel is kwetsbaarder, doordat de schroeven zichtbaar blijven. Het is dan ook verstandig om deze strip te bevestigen met ééntoerschroeven. Dit zijn schroeven die eenmalig in te draaien zijn en hierna niet meer los te draaien. Een voordeel van dit type is dat het wat meer vergevend is voor de speling van het kozijn. Is de bevestiging bijvoorbeeld voor een oud huis dan is de kans groot dat het kozijn niet kaarsrecht is. Wat meer speling kan dan geen kwaad.


De uitgebreidere variant voor de naar binnendraaiende deur is wat minder tolerant naar het kozijn toe maar wel veiliger op het anti inbraak niveau. Deze strips zijn namelijk zo bevestigd dat de schroeven niet zichtbaar is. Bij een gesloten deur of raam is het raam of deur strip in het kozijn strip gevallen en is de kier compleet afgesloten. Om deze reden is de uitgebreide variant de meest gebruikte en geplaatste anti inbraakstrip.


Natuurlijk kan je ook een anti inbraakstrip laten monteren op je naar buiten draaiende deur. Hier zijn net als bij de naar binnen draaiende deur ook twee opties. De basis strip bestaat wederom uit twee strips die aan beide zijden geplaatst moeten worden. Deze variant is geschikt voor een terugligging van 4 tot 6 mm. Een terugligging betekent niets anders dan dat de deur verder naar binnen ligt dan het kozijn in gesloten situatie.De meeste naar buitendraaidende deuren hebben wel een vorm van terugligging. Daarom is het anti inbraakstrip plaatsen ook zo belangrijk. Bij een basis strip voor de naar buiten draaiende deur zijn de schroeven weer zichtbaar en er wordt daarom aangeraden om ook hier eentoerschroeven te gebruiken. De strips grijpen zich als ware in elkaar en blokkeren op die manier de kier van de deur. Dan is er ook een uitgebreide variant, deze bestaat uit één strip die in zijn geheel de kier afsluit. De strip wordt bevestigd op de deur en steekt uit naar het kozijn. De schroeven zijn daarbij aan de binnenzijde van de strip bevestigt en dus niet zichtbaar. Alle varianten zijn in aluminium en staal verkrijgbaar en de meeste merken zijn SKG gekeurd. Als je een anti inbraakstrip wilt laten monteren is het handig van te voren al gekeken te hebben naar wat voor een type je wilt plaatsen. De monteur kan je altijd verder adviseren om tot het juiste type te komen.

Waarom een SKG gekeurde anti-inbraakstrip?

Het keurmerk SKG staat voor stichting kwaliteit gevelbouw. Het is een stichting speciaal opgericht voor hang en sluitwerk controle. Als onafhankelijke organisatie onderzoeken ze het product op inbraakwerendheid. Bij voldoende presteren mag het product hun keurmerk dragen en krijgen ze een classificatie. Deze classificatie is onderverdeeld in drie sterren. Een ster is inbraakwerend, twee sterren is extra inbraakwerend en drie sterren is extreem inbraakwerend. Kortom het is de moeite waard om dit keurmerk in de gaten te houden. Voor het Politiekeurmerk veilig wonen heb je bijvoorbeeld ook SKG gekeurde sloten nodig. Ook zijn er verzekeraars die korting geven op je woningverzekering bij het plaatsen van SKG sloten en strips. Het is dus wel handig om een anti inbraakstrip te plaatsen met dit keurmerk.

skg slotenskg sloten

Montage door een Zoofy slotenmaker

Nu denk je misschien zo’n anti inbraakstrip voor het raam plaatsen dat kan ik zelf ook wel. Mogelijk, maar als de strip niet goed geplaatst is doet het niks voor je veiligheid. Sterker nog je geeft de dief een extra handje door er een hefboom constructie van te maken. Waarschijnlijk laat hij nog een bedankkaartje voor je achter ook. Daarnaast is de verzekering ook niet altijd overtuigd van jouw klus kwaliteiten en rekent daarom de zelf gemonteerde anti inbraakstrip van de voordeur niet mee in je beveiliging korting. Best wel vervelend dus als het niet goed gebeurd is. Daarom is er Zoofy! Wij hebben voor elke klus de juiste vakman die de klus makkelijk weet te klaren. Met onze 100% kwaliteitsgarantie kan je ook niet de mist in gaan. Wij waarborgen namelijk de kwaliteit en professionaliteit van onze vakmannen. Iedere monteur wordt gescreend en doorgelicht voordat wij hem aanbevelen. Daarnaast zijn wij verzekerd voor 2.5 miljoen schade. Dus zou het huis ingestort zijn omdat de monteur zich bij het niezen te hard stoten aan het deurkozijn met catastrofale gevolgen, dan komt het altijd goed. Onze ‘komt goed garantie’ heeft ook het plaatsen van de anti inbraakstrip voordeur onder zich. Al zal het vast niet nodig zijn, want klunzigheid is onderdeel van onze screening. Voor alle voorwaarden op onze 100% kwaliteitsgarantie verwijzen we je graag door naar onze voorwaarden pagina.

Toch maar zo’n inbraakstrip laten monteren?

Dan zeggen wij; slim! Een huis is absoluut beter beveiligd als alle ramen en deuren op de begane grond goed beveiligd zijn met een anti inbraakstrip juist geplaatst. Door een Zoofy monteur jouw deuren en ramen te laten beveiligen, ben je verzekerd van gemak en goed geplaatste strippen. Onze vakman kan naast het anti inbraakstrip plaatsen je ook helpen met het uitkiezen van de juiste materialen, zodat je helemaal verzekerd bent van optimale beveiliging. Wat ook fijn is, is dat jij verzekerd bent van vakmanschap door het Zoofy garantie pakket. Kortom kies dus voor zekerheid en veiligheid en ga voor een inbraakstrip montage door een Zoofy vakman.

Boek nu een slotenmaker

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach