Regel nu jouw keukenspecialist

Magnetron inbouwen

Vanaf €79 incl. btw

De bovengenoemde prijs is exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Laat vakkundig je magnetron inbouwen. Maak direct een afspraak met een witgoedmonteur bij jou in de buurt.

Regel nu jouw keukenspecialist
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Partners met: Gamma, Praxis, IKEA & Bol
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Magnetron laten inbouwen door een monteur van Zoofy

Een magnetron is een erg handig apparaat om in huis te hebben. In zeer korte tijd kun je eten opwarmen, iets ontdooien of zelfs gerechten koken. Bak in een paar minuten een heerlijke mug cake als ontbijt, verwarm in de winter die heerlijke mok chocolademelk of ontdooi het eten waarvan je vergeten was dat het uit de vriezer gehaald moest worden. Waar je jouw magnetron ook voor gebruikt, het is zeker dat je al snel niet meer zonder wilt. Nou kun je ervoor kiezen om een losse magnetron in de keuken te zetten, maar die neemt veel plek in beslag en staat vaak niet zo mooi. Daarom is het vaak een mooiere oplossing om een magnetron te laten inbouwen. Maar wat komt er bij deze klus kijken? Hoeveel tijd neemt het in beslag en wat zal het kosten om een magnetron in te bouwen? We vertellen je er alles over.

Wat voor soorten magnetrons zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten magnetrons verkrijgbaar, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. We zetten ze hier voor je op een rijtje, zodat je eenvoudiger een keuze kunt maken. Dat scheelt jou weer keuzestress.

Solo magnetron

Als je op zoek bent naar de meest eenvoudige optie kom je uit bij een solo magnetron. Zoals de naam al aangeeft is dit enkel en alleen een magnetron, zonder andere functies. Dit maakt het apparaat alleen geschikt voor het opwarmen en ontdooien van etenswaren en eventueel het bereiden van eenvoudige maaltijden. De meeste solo magnetrons hebben een draaiplateau om het eten gelijkmatig te verwarmen. Een groot voordeel is dat een solo magnetron vaak een stuk kleiner is dan de andere types en daardoor dus minder ruimte nodig heeft. Ook ligt de prijs lager dan voor uitgebreidere soorten. Een solo magnetron is dus een prima keuze als je al een oven in huis hebt en er alleen een magnetron bij wilt hebben. Of als je voldoende hebt aan alleen de functies van een magnetron.

Magnetron met grill

Is een solo magnetron toch net niet voldoende voor je? Dan is een magnetron inclusief grillfunctie ook een mogelijkheid. Zo kun je jouw eten niet alleen opwarmen, maar ook voorzien van een heerlijk knapperig korstje. Door de grillfunctie ligt de prijs van een magnetron met grill vaak iets hoger dan voor een solo magnetron, maar wel lager dan van een combimagnetron.

Combimagnetron

Heb je niet alleen behoefte aan een magnetron, maar wil je ook graag een oven in jouw keuken hebben? Dan is een combimagnetron de beste keuze. Zo hoef je alleen de magnetron te laten inbouwen en heb je toch beschikking over beide apparaten. Een combimagnetron is namelijk voorzien van eenzelfde verwarmingselement als een conventionele oven. Veel combimagnetrons hebben, net als een solo magnetron, een draaiplateau om het eten gelijkmatig te verwarmen. Bij het gebruik van de ovenfunctie kan dit een nadeel zijn, omdat grote ovenschalen zo slecht in het apparaat passen. Tijdens het ronddraaien komen deze dan steeds vast te zitten, waardoor het eten niet gelijkmatig gebakken zal worden. Als je een fervent bakker bent, kan het verstandig zijn om te investeren in een combimagnetron met betere ovenkwaliteiten. Deze ovens hebben geen draaiplateau en een hoger temperatuurbereik. Daardoor worden het vaak ook wel combi ovens genoemd, in plaats van combimagnetrons. Het ontbreken van de draaischijf is een groot voordeel bij het gebruik van de oven, maar je eten zal met de magnetronfunctie minder gelijkmatig verwarmd worden. Er bestaan ook combimagnetrons waarbij het draaiplateau uit te schakelen is als je de ovenfunctie wilt gebruiken. Als je zowel de magnetron- als de ovenfunctie erg belangrijk vindt, is dit zeker het overwegen waard. Houd er wel rekening mee dat met al deze extra functies ook een hoger prijskaartje komt kijken.

magnetro inbouwennmagnetron inbouwen

Wat zijn de kosten voor een magnetron inbouwen?

Een magnetron inbouwen lijkt een lastig klusje, maar dit valt gelukkig enorm mee. Als je handig bent kun je er zelfs voor kiezen om, samen met iemand anders, de magnetron zelf in te bouwen. Er zijn dan wel een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden, zoals de stroomtoevoer en de ventilatieruimte. Als je toch liever een professional het werk laat doen, zodat je zeker weet dat de klus goed en veilig wordt uitgevoerd, kun je eenvoudig een vakman inhuren om het klusje voor je te klaren. De kosten voor een magnetron inbouwen zijn afhankelijk van een paar factoren. Ten eerste heb je natuurlijk de aanschafkosten voor de nieuwe inbouwmagnetron. Dit hangt af van het type magnetron dat je koopt. Daarnaast zul je de vakman moeten betalen voor de tijd die hij bezig is en moet je rekening houden met extra kosten voor bijvoorbeeld het aanleggen van een extra stroomgroep. Het kan zelfs zo zijn dat je hier apart een elektricien voor in moet huren. Een vakman kan jou informeren over de precieze werkzaamheden die in jouw situatie nodig zullen zijn.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Aanschaf inbouwmagnetron Tussen €200,- en €3000,-
Inbouwen magnetron Tussen €75,- en €200,-
Extra werkzaamheden (zoals het plaatsen van een extra groep) Tussen €200,- en €500,-


Zoals je ziet zijn de kosten voor een magnetron laten inbouwen erg variabel en afhankelijk van jouw wensen en situatie. Een solo magnetron is in aanschaf veel goedkoper dan een combimagnetron en als de vakman probleemloos het nieuwe apparaat aan kan sluiten op de bestaande stroomgroepen zal dit veel geld en tijd schelen.

Deze stappen worden doorlopen bij het inbouwen van een magnetron

Vooral als je nu nog geen inbouwmagnetron in de keuken hebt zitten, zouden er wel eens meer werkzaamheden nodig kunnen zijn om jouw magnetron te laten inbouwen dan je nu kunt voorzien. Een vakman zal onderstaande stappen doorlopen bij het magnetron inbouwen. Zo weet jij precies waar je allemaal rekening mee moet houden.

Opmeten van de nis of keukenkast

Voor de vakman daadwerkelijk aan de magnetron inbouwen kan beginnen, zal hij zeker moeten weten dat er genoeg ruimte is om het apparaat te plaatsen. Daarom zal hij altijd eerst beginnen met het opmeten van de nis of keukenkast waar de magnetron moet komen. Als deze ruimte te klein is voor jouw nieuwe magnetron, zal de vakman de ruimte groter moeten maken. Dit brengt extra werk en dus extra kosten met zich mee. Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat je een nieuwe magnetron kunt laten inbouwen op de plaats van jouw oude magnetron. De afmetingen van beide apparaten kunnen verschillen, waardoor de ruimte mogelijk te klein is. Een magnetron zal ook genoeg ventilatieruimte moeten hebben, om de warmte kwijt te kunnen. Heb je nu nog geen nieuwe magnetron aangeschaft? Dan is het verstandig om van tevoren de nis of keukenkast vast op te meten. Zo voorkom je problemen als je de magnetron laat inbouwen en bespaar je kosten.

Zorgen voor stroom

Jouw nieuwe magnetron werkt natuurlijk alleen als deze op het elektriciteitsnetwerk aangesloten kan worden. Daarom moet er in de buurt van het apparaat een stopcontact aanwezig zijn. Is dit niet het geval? Dan zal er een elektricien moeten worden ingeschakeld om een stopcontact te (ver)plaatsen. Ook zal er een elektricien aan te pas moeten komen als er een extra stroomgroep moet worden aangelegd. Dit zijn werkzaamheden die flink in de kosten kunnen lopen.

Magnetron laten inbouwen

Als de ruimte voor het apparaat en de stroomtoevoer in orde zijn, kan de vakman overgaan tot het daadwerkelijk inbouwen van de magnetron. Dit is een eenvoudige klus, die niet al teveel tijd in beslag zal nemen. De professional zal zorgen dat de magnetron rondom voldoende ventilatieruimte heeft. Vervolgens schroeft hij het apparaat vast en sluit hij deze aan op het stroomnet. Daarna kun jij gaan genieten van je fijne nieuwe magnetron.

Zoofy helpt je bij het vinden van de juiste vakman

Zoals je ziet is een magnetron inbouwen op zich geen lastig klusje, maar door bijkomende werkzaamheden kan het toch erg verstandig zijn om een vakman in te huren. Zo weet je zeker dat jouw magnetron op een goede en veilige manier wordt geïnstalleerd. Om een goede vakman bij jou in de buurt te vinden kan Zoofy je helpen. Plaats eenvoudig je klus, geef aan wanneer je jouw magnetron wil laten inbouwen en kom in contact met een vakman die het makkelijk en snel bij jou uit komt voeren. We vinden het belangrijk dat een magnetron inbouwen, of welke klus dan ook, netjes wordt afgehandeld. Daarom betaal je bij ons geen voorrijkosten en hanteren we een 'komt goed'-garantie. En mocht er nou tijdens jouw klus onverhoopt echt wat fout gaan? Dan zijn we verzekerd voor de gevolgschade. Zo kun jij met een gerust hart jouw magnetron laten inbouwen door één van onze vakmannen. Wat ga jij als eerste maken in je nieuwe magnetron?

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af