Regel nu jouw keukenspecialist

Koelkast inbouwen

Vanaf €99 incl. btw

De bovengenoemde prijs is exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

De nieuwe koelkast netjes aansluiten en plaatsen in de keuken? Laat het over aan een vakman. Omschrijf je klus en maak direct een afspraak met een witgoedmonteur bij jou in de buurt.

Regel nu jouw keukenspecialist
15 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Koelkast laten inbouwen door een vakman van Zoofy

Heb jij een nieuwe koelkast gekocht en wil je deze laten plaatsen? Of ga je verhuizen en wil je jouw oude koelkast meenemen? Dan is het belangrijk om de koelkast met alle zorg te laten vervoeren. Dit grote en logge apparaat is lastig om te verplaatsen en eenmaal in je nieuwe woning moet je de koelkast installeren. Veel mensen kiezen er dan ook voor om bij een verhuizing de oude koelkast te laten staan en een nieuwe te bestellen.

Kosten koelkast plaatsen

De kosten van koelkast plaatsen zijn ook niet onbelangrijk. De kosten voor koelkast plaatsen hangen onder andere af van het soort koelkast dat je wilt plaatsen. Zo zijn de kosten voor koelkast plaatsen hoger als je een Amerikaanse koelkast wilt laten installeren. Ook zijn de kosten voor koelkast inbouwen hoger dan het laten plaatsen van een losse koelkast. Op Zoofy zie je direct wat jouw klusaanvraag je gaat kosten. Deze kosten koelkast plaatsen worden transparant weergeven waardoor je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Doordat je geen voorrijkosten betaalt ben je al snel een stuk goedkoper uit.

Hier moet je op letten

Bij het kopen van een nieuwe koelkast of vriezer let je vast op het energielabel om wat euro's te besparen. Maar heb je er ook al over nagedacht waar je deze laat plaatsen? Een verkeerde plek voor de koelkast of vriezer kan je namelijk duur komen te staan. Een koelkast plaatsen hoeft geen ingewikkelde klus te zijn, maar als je hier maar weinig ervaring mee hebt kan het redelijk tijdrovend zijn. Let op de volgende zaken voor het koelkast plaatsen.

Omgevingstemperatuur

Een goede werking van jouw koelkast kan verhindert worden door te hoge zomerse temperaturen of te lage temperaturen in de winter. Plaats de koelkast het liefst niet te dicht bij warmtebronnen als de oven, radiator en verwarmingstoestellen en let er ook op bij het koelkast installeren dat deze niet in direct zonlicht staat.

 

Te vochtig

Plaats jouw koelkast niet in een vochtige ruimte omdat dit de kans op stroomstoring en elektrische schokken verhoogt. Hou minstens 10 cm vrij links, rechts en achter je koelkast, om de kans op condensvorming te verminderen.

 

Ventilatie

Zoals hierboven al beschreven is het belangrijk om wat ruimte vrij te laten rondom je koelkast. Er komt namelijk warmte vrij die makkelijk weg moet kunnen. Zet een vrijstaande koelkast dus nooit direct tegen de muur maar iets daar vanaf voor betere koelresultaten. Vaak krijg je een 'spacer' bij je koelkast. Deze werkt als een soort stop en laat zien hoeveel afstand je moet houden van de muur bij het koelkast plaatsen.

 

Stabiele ondergrond

Zorg er bij het koelkast plaatsen voor dat deze waterpas staat op een vlakke ondergrond. Bij bezorging of je verhuizing wordt de koelvloeistof in de koelkast flink door elkaar geschud, waardoor er een kleine hoeveelheid olie in het koelingssysteem terecht kan komen. Geef deze olie de tijd om terug naar de motor te vloeien voordat je jouw koelkast aanzet.

 

Locatie van het stopcontact

Zorg dat jouw koelkast dicht genoeg bij een geaard stopcontact staat. Je wilt jouw koelkast namelijk altijd rechtstreeks kunnen aansluiten. Gebruik hiervoor nooit verlengkabels of stekkerdozen want een koelkast vereist veel energie en dit kan een stekkerdoos niet aan.

koelkast inbouwen

 

Oude koelkast meenemen

Voordat je een nieuwe koelkast kunt plaatsen moet je jouw oude koelkast verwijderen. Zorg er altijd voor dat de elektrische hoofdschakelaar uitgeschakeld is en ook de watertoevoer als het oude apparaat daarop is aangesloten. Als de oude koelkast aan een keukenkastje is bevestigd, draai je de bevestigingsschroeven los. Vervolgens schuif je de koelkast van zijn plek. Dit kan erg zwaar zijn, wees dus voorzichtig. Het is makkelijker om een koelkast te verplaatsen door deze op een oud vloerkleed te plaatsen met de voorste poten. Door aan het kleed te trekken verplaats je de koelkast als deze wieltjes heeft aan de achterkant.

Wanneer je bij de achterkant van het apparaat kunt, kan je de elektrische aansluitingen en de wateraansluitingen loskoppelen. Hier heb je waarschijnlijk een tang of moersleutel voor nodig. Als er een ijslaag in het vriesvak zit, zal deze gedurende de komende uren gaan smelten. Verwijder zoveel mogelijk ijs zodat er geen grote plas ontstaat. Na het verwijderen van het oude apparaat kun je jouw nieuwe koelkast installeren.

 

Amerikaanse koelkast plaatsen

De grote Amerikaanse koelkast is tegenwoordig erg populair. Deze koelkast wil je zeker laten installeren, want de plaatsing van dit type koelkast heeft extra aandacht nodig door de grote omvang. De diepte en gebruikersruimte zijn relatief groot waardoor er goed gekeken moet worden of het mogelijk is om de Amerikaanse koelkast te plaatsten op de gewenste plek. Zo moeten sommige Amerikaanse koelkaste bij een waterkraan in de buurt staan omdat deze is voorzien van een waterdispenser of een ijsblokjesmachine. Een koelkast plaatsen die op een waterkraan aangesloten moet worden is stukken lastiger dan het plaatsen van een koelkast die alleen op het stopcontact aangesloten hoeft te worden.

De Amerikaanse koelkast is vanwege de omvang lastig de trap op- en af te tillen. Een Amerikaanse koelkast plaatsen is niet onmogelijk als je in een appartement woont, maar dan moet de trap wel breed genoeg zijn en moet de ruimte goed bereikbaar zijn via de trap of lift. In veel gevallen is er een traplift nodig.

 

Koelkast laten inbouwen

Koelkast inbouwen is een redelijk tijdrovende klus. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, of om een vakman in te schakelen via Zoofy. Bij het kopen van een inbouwmodel moet je goed letten op de afmetingen. De nismaten geven de grootte van de plek aan waar je de koelkast wilt neerzetten. De breedte is hierbij belangrijker dan de hoogte. Vaak zitten er verstelbare pootjes onder een inbouwkoelkast, waardoor je deze een tikje hoger of lager kunt maken. Vervolgens moet je het juiste gereedschap in huis hebben, checken of de draairichting van de deur klopt, de afdekplaat en strip bevestigen, de koelkast vastzetten en het frontpaneel bevestigen.

 

Vakman bestellen via Zoofy

Koelkast plaatsen of koelkast inbouwen laat je het best over aan een vakman. Zo word jouw nieuwe koelkast netjes in de keuken geplaatst en aangesloten. Op Zoofy heb je zo een vakman gevonden. Omschrijf je klus en maak direct een afspraak met een witgoedmonteur bij jou in de buurt. Bij Zoofy betaal je geen voorrijkosten omdat je een afspraak maakt met een witgoedmonteur bij jou in de buurt. Het werkt als volgt:


Zoek je klus en verstuur jouw klusaanvraag

  • Professionals in de buurt zien jouw aanvraag
  • Een vakman komt langs wanneer het jou uitkomt
  • Betaal je factuur gemakkelijk achteraf via iDeal of Tikkie

 

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af