Welke klus moet worden gedaan?
Type kasten

Welke kast past bij welk interieur? Je leest het hier!

dinsdag 18 januari 2022

Kasten zijn onmisbaar in huis. Of de kast nou voor een statement voor het oog zorgt of juist een hele praktische functie dient, je zult ze ongetwijfeld nodig hebben om je spullen in op te bergen. Welke kast je nodig hebt en in jouw interieur past, hangt af van de behoefte die je hebt en waarvoor je de kast gaat gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een open kast voor mooie accessoires of boeken, maar ook voor een dichte kast om spullen in op te bergen die niet in het zicht hoeven te liggen. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van kasten die bij verschillende behoeftes passen.

Een kast met open vakken

Dit is een kast voor de trendvolger of boekenwurm. De persoon die het leuk vindt om altijd bij de woontrends te blijven of om de mooiste boeken in te etaleren. Met een open kast krijg je de mogelijkheid om de open vakken met je mooiste accessoires te vullen. Dat kunnen de ene keer lijstjes zijn met foto’s of schilderijtjes, en de andere keer mooie potten en planten of dus juist al je favoriete boeken.

Open kast plaatsen

Het dressoir: de lage kast

Dit is een mooie kast wanneer je geen ruimte hebt om de hoogte in te gaan in je interieur of wanneer je het prettig vindt als de kast een rustige en luchtige ruimte creëert. Een dressoir is niet hoger dan een eettafel en daarom behoudt je een gelijke hoogte. Je kunt er uiteraard ook decoratie naar keuze op zetten.

De buffetkast

Wil je spullen opbergen en tegelijkertijd ook de mogelijkheid hebben om spullen te laten zien? Dan is de buffetkast jouw kast. Je kunt wat rommel in de lades of dichte kastjes opbergen en tegelijkertijd in de open vakken of achter glazen deuren mooi servies, foto’s of andere accessoires presenteren.

De opbergkast

De opbergkast is een compleet dichte kast om al je spullen op te ruimen en je huis er netjes en opgeruimd uit te laten zien. Een opbergkast neemt wat meer ruimte in, maar als je graag altijd al je kleinere spullen opbergt, dan resulteert dit uiteindelijk in een rustige sfeer in jouw interieur. Ideaal voor de verzamelaars, hobbyisten en gezinnen.

De roomdivider

Zoek je een meubel om bijvoorbeeld je keuken van de woonkamer te scheiden én tegelijkertijd spullen in op te bergen? Dan is een scheidingswand jouw ding. Met diverse open vakken houdt je een luchtige ruimte, terwijl je hier ook je mooiste accessoires, zoals boeken of planten en potten in kunt etaleren.

 Kortom: er zit altijd wel een kast voor jouw behoefte bij. Twijfel je nog, ga dan even langs een winkel om om advies te vragen en de kasten te bekijken.