Zoek hier je klusje
rolluiken Voordelen rolluiken

Waarom rolluiken aanschaffen inclusief voordelen

dinsdag 23 maart 2021

Door gebruikt te maken van de juiste raambekleding, kun je dit efficiënt doen. Een van de beste soorten zonwering die je kunt laten installeren, zijn rolluiken. In dit artikel gaan we in op de grootste voordelen van rolluiken, waarom rolluiken zo ideaal zijn dus, en waar je op moet letten als je rolluiken aanschaffen wilt. Maar eerst lees je wat rolluiken precies zijn en welke basiskenmerken dit type raambekleding heeft. Met goede rolluiken en die door een expert laten plaatsen, maak je jezelf (en eventueel je huisgenoten of collega's) echt gelukkig!
Boek een rolluiken monteur

Wat zijn rolluiken precies en welke kenmerken hebben ze?

Kies je voor rolluiken aanschaffen, dan koop je een type zonwering die aan de buitenkant van je ramen wordt bevestigd, bijvoorbeeld door een monteur van Zoofy.nl. Rolluiken bestaan uit panelen die verticaal omlaag en omhoog gedaan kunnen worden, vaak via een afstandsbediening of een draai- of drukknop. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor er geen zonnestraaltje meer naar binnen valt in de kamer. Alleen dit feit al, een perfecte zonsverduistering in de woonkamer, is een reden waarom rolluiken zo populair zijn.
Rolluiken zijn meestal gemaakt van sterk kunststof materiaal of van rvs. De panelen zijn bevestigd in sterke houders, die aan de zijkanten van het raam zijn gemonteerd. Rolluiken zijn meestal wit van kleur, maar ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals zwart, grijs, blauw of, maar die kleur is minder populair, rode of groene kleurtinten.
Voordelen van rolluiken


De belangrijkste voordelen van rolluiken laten plaatsen

Heb je plannen om voor je huis of je bedrijf rolluiken te gaan kopen? Dan is het verstandig om je rolluiken niet zelf te plaatsen, maat dit te laten regelen door een vakman van Zoofy.nl. Je kunt dan je rolluiken voordelig en professioneel laten installeren en krijgt kwaliteitswerk geleverd. Maar wat is er eigenlijk zo voordelig aan het laten installeren van rolluiken? Wat zijn de grootste voordelen van moderne rolluiken? Houd je vast, want het zijn er meer dan je denkt!

Voordeel 1: Een moderne llok

In de eerste plaats is een van de grote voordelen van rolluiken de prachtige, eigentijdse uitstraling van dit soort raambescherming. Rolluiken aanschaffen zorgen ervoor dat je woning of je kantoorpand een strakke en moderne look krijgt. Natuurlijk zijn de looks van je pand van belang als je rolluiken gaat plaatsen. Maar nog belangrijker is natuurlijk de functie die rolluiken hebben.

Voordeel 2: Houd warmte buiten het huis

En dat is het tweede en misschien wel belangrijkste voordeel van rolluiken: je kunt er elk zonnestraaltje mee buitenshuis houden. Waarom rolluiken zo geliefd zijn heeft vooral hiermee te maken: op tropisch hete zomerdag houd je het in je woning, op je slaapkamer of in je bedrijfspand een stuk koeler door de rolluiken dicht te doen. En dat betekent voor jezelf een hoop extra leefcomfort.

Voordeel 3: Gebruiksgemak van de zonwering 

Een derde reden waarom rolluiken kopen aan te raden is, heeft te maken met het gebruiksgemak van deze zonwering. Tegenwoordig is vrijwel elk type rolluik op afstand bedienbaar, via en afstandsbediening en vaak ook via een app op je smartphone. Er zijn, als je dat wilt, ook rolluiken verkrijgbaar die handmatig bediend kunnen worden. Maar deze zijn minder populair, want waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig is?

Voordeel 4: Verduisterende functie (betere slaap!)

Prettig aan rolluiken aanschaffen is ten vierde dat rolluiken bij de slaapkamer(s) je nachtrust enorm ten goede komen. Doordat je je slaapkamer veel beter kunt verduisteren met rolluiken dan met gordijnen, slaap je veel dieper en vaster. Je wordt dan ook uitgeruster wakker als je rolluiken hebt.

Voordeel 5: Inbrekers buiten houden

In de vijfde plaats is een van de voordelen van rolluiken de zekerheid dat je met deze raamdecoratie inbrekers beter op afstand houdt. Rolluiken sluiten echt haarfijn je raamvenster af en beletten onverlaten om via het betreffende raam je woning in te komen.

Veel mensen vergeten de isolerende voordelen van rolluiken

Naast de bovengenoemde pluspunten hebben rolluiken het grote pluspunt dat ze een goed isolerende werking hebben. Met rolluiken is het gemakkelijker dan ooit om de kou op afstand te houden en de warmte binnenshuis in je woning vast te houden. Hierdoor kun je in de koude maanden je centrale verwasrming al snel 2 tot 3 graden lager zetten voor hetzelfde comfort in huis. Andersom zijn rolluiken perfect te gebruiken op tropische dagen, maar dan om de warmte juist buiten je huis te houden. Je hoeft de rolluiken alleen maar af te sluiten en de temperatuur binnenshuis blijft een stuk lager en prettiger. Zo simpel is het!

Het laten plaatsen van rolluiken is goedkoper dan je denkt

Ten slotte is rolluiken aanschaffen één ding, maar de aangekochte rolluiken plaatsen is natuulijk stap twee. Gelukkig kun je de installatie van je rollijken voordelig laten uitvoeren door ervaen vakmannen. Op Zoofy.nl vindt je betrouwbare en voordelige specialisten bij jou in de buurt, die tegen een scherp tarief jouw rolluiken kunnen plaatsen. Boek nu via Zoofy een monteur voor jouw rolluiken en laat je rolluiken op een professionele, betaalbare en snelle manier door een vakman plaatsen!