Zoek hier je klusje
Zonnepanelen plaatsen Zonne-energie

Voordelen van zonne-energie met zonnepanelen

maandag 13 september 2021

Als je van plan bent om zonnepanelen te kopen, is het handig om de voordelen ervan te kennen. Op die manier kan je beter bepalen of het ook echt iets voor jou is. Alles wat je moet weten over de voordelen van zonnepanelen, ontdek je in onderstaand artikel!

Goede investering

Eén van de grootste voordelen van zonnepanelen is dat ze een goede investering zijn. Ze zorgen namelijk voor een grote besparing op je energiefactuur. Bovendien zijn zonnepanelen tegenwoordig betaalbaar voor bijna iedereen, want ze worden steeds goedkoper. Zo betaal je voor een installatie van 7 zonnepanelen rond de 1.800 euro: daarmee bespaar je jaarlijks maar liefst 400 euro!

Grote gezinnen met een zonnepaneleninstallatie van 15 panelen betalen hiervoor tussen de 4.450 en 5.235 euro en kunnen hier jaarlijks tot ongeveer 1000 euro mee uitsparen. De hoeveelheid panelen die je nodig hebt, hangt vooral af van je huishouden. Doordat je zoveel geld bespaart op je energierekening, heb je de zonnepanelen gemiddeld al binnen 10 jaar terugverdiend.

Milieuvriendelijke optie

Zonnepanelen kopen is ook de beste optie als je je steentje wilt bijdragen aan een groenere wereld. De panelen produceren namelijk schone energie, waardoor je je CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen.

Als je dit vergelijkt met kolen of gas, is de uitstoot tot wel 30 keer zo laag. Dat kan tellen! Het produceren van de zonnepanelen kost uiteraard wel energie, maar door de hoge opbrengst wordt dit in slechts 2 tot 3 jaar al gecompenseerd.

Zonnepanelen plaatsen

Lange levensduur

Eén van de andere belangrijke voordelen van zonnepanelen is de lange levensduur. Zonnepanelen zien er dan wel heel kwetsbaar uit, ze zijn het zeker niet. De meeste panelen gaan tegenwoordig zelfs zo'n 25 jaar mee.

Dat komt vooral omdat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten waardoor er geen mechanische slijtage kan plaatsvinden. De lange levensduur maakt zonnepanelen kopen nog zoveel interessanter!

Geen onderhoud nodig

Zonnepanelen hebben bovendien geen onderhoud nodig waardoor ze goedkoop in gebruik zijn. Het is wel belangrijk om ze één tot twee keer per jaar te controleren op vuil en beschadigingen. Op die manier houd je je rendement hoog.

Hogere waarde van je woning

Door zonnepanelen te kopen laat je ook de waarde van je woning stijgen. Als je van plan bent om in de toekomst te verhuizen, is dit een groot voordeel. De waarde stijgt, omdat zonnepanelen bijdragen aan een duurzame woning.

En duurzame woningen zijn nu eenmaal aantrekkelijker voor kopers, want ze zorgen voor lagere woonlasten. Als de kopers geen interesse hebben in het overnemen van de zonnepanelen, kan je ze gewoon meeverhuizen. Dat is dus ook geen enkel probleem!

Nog meer rendement op je zonnepanelen? Dat kan!

Het rendement op zonnepanelen is reeds hoog, maar je kan het nog verhogen als je je zonnepanelen schoon houdt. Dat doe je door ervoor te kiezen om je zonnepanelen eenmaal per jaar schoon te laten maken door een vakman van Zoofy!

Door je zonnepanelen te reinigen gaan ze namelijk veel langer mee, waardoor je uiteindelijk nog meer geld bespaart. Een jaarlijkse reinigingsbeurt is dus zeker de moeite waard!