Welke klus moet worden gedaan?

Traprenovatie-trends van 2024

donderdag 08 februari 2024

Je loopt iedere dag wel een paar keer de trap op en neer. Het is een praktisch onderdeel van je huis. Waardoor het niet genoeg aandacht krijgt. Terwijl de inrichting en styling van je trappenhuis heel bepalend is voor de ruimte. Kan jouw trap wel een make-over gebruiken? Lees verder en renoveer jouw trap naar aanleiding van de laatste woon- en interieurtrends.

Duurzame materialen

Duurzaamheid zie je overal terug. Een trap renoveren met duurzame materialen heeft dit jaar bij veel mensen de voorkeur. Denk aan houtsoorten met FSC-certificering, gerecyclede metalen leuningen en milieuvriendelijke lakken. Maar ook materialen als PVC, bamboe en kurk zijn populair. Zo heb je niet alleen een visueel aantrekkelijke trap, maar ook een die goed is voor de planeet.

Betonlook

Betonlook

De betonlook heeft een moderne en industriële uitstraling. Het past goed bij verschillende interieurstijlen en kleurenschema's. En kan op verschillende manieren worden toegepast. Of het nu gaat om betonlookverf, betonciré (betonstuc), of keramische tegels met een betonuitstraling, er zijn meerdere mogelijkheden om jouw favoriete betonlook te bereiken. Omdat je geen gebruik maakt van echt beton is het eenvoudig te onderhouden en een duurzame optie.

Boek direct een vakman

Trapverlichting geeft sfeer

Slimme technologie kun je ook in je trap integreren. Verlichting in de treden, leuningen of aan de zijkanten van de trap geven een luxe en sfeervolle uitstraling. En het is ook nog eens hartstikke veilig. Met slimme trapverlichting til je jouw trap echt naar een hoger niveau. Je stelt de energiezuinige LED-verlichting in per seizoen, tijd van de dag of met een bewegingssensor. Zo hoef je nooit meer in het donker de trap op!

Strak en minimalistisch

Strak en minimalistisch

Een minimalistisch interieur is een populaire woontrend op het moment en kun je ook toepassen op jouw trap. Een strak en eenvoudig trapontwerp ligt helemaal in lijn met de laatste trends. Met minimalistische en strakke treden, leuningen en balustrades behoud je een ruimtelijk gevoel en creëer je een eigentijdse uitstraling. Zoofy regelt dit ook snel voor jou zonder poespas!

Traprenovatie-trend

Personaliseer met patronen en kleuren

Het gebruik van unieke patronen en gedurfde kleuren in trapopgangen is populair. Deze trend is het tegenovergestelde van de minimalistische trap. En zie je veel terug bij huiseigenaren die hun persoonlijkheid willen uitdrukken in hun interieur. Opvallend behang, geometrische ontwerpen, bekleding met prints en felle kleurcontrasten maken jouw trap een echte eyecatcher. Ga jij voor een spectaculaire trap?

Regel jouw traprenovatie

Wat kost een traprenovatie?

Afhankelijk van jouw wensen en huidige trap kunnen we de gemiddelde kosten van jouw traprenovatie berekenen. In onze prijsgids vertellen we je hier meer over. Maar voordat je met jouw traprenovatie begint zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden:

  • Heb je een open of gesloten trap?
  • Heb je een rechte trap of zitten er één of meer bochten in?
  • Uit hoeveel treden bestaat de trap?
  • Met wat voor materiaal wil je hem laten renoveren?
  • Wil je de trap aankleden met ledverlichting, anti-slipstrips en een trapleuning?

Met deze informatie kun je een goede inschatting maken voor jouw traprenovatie.

Bekijk de prijsgids

Krijgt jouw trap een metamorfose?

Of je nu houdt van duurzaam, trendy, minimalistisch of opvallend. Er is altijd een ontwerp dat past bij jouw woonstijl en wensen. Laat je inspireren door de laatste interieur- en woontrends voor jouw traprenovatie en laat Zoofy het harde werk doen! Onze professionele vakmannen kunnen jouw trap dicht maken, bekleden met een toffe print, schilderen of verlichting installeren. Bedenk het en wij realiseren het!

Boek hier de service traprenovatie