Maak jouw balkon of tuin klaar voor het voorjaar

dinsdag 05 maart 2024

Het is weer voorjaar. Dus het is tijd om jouw balkon of tuin klaar te maken voor het lekkere weer. Pin je Pinterestbord helemaal vol met de leukste inspiratieplaatjes en ga aan de slag met jouw buitenplek. In deze blog geven we je een aantal handige tips over hoe je jouw balkon of terras lenteklaar maakt.

De grote schoonmaak

Een goed begin is het halve werk. Voordat je start met het opnieuw inrichten van je tuin of balkon moet alles eerst schoon zijn. Groene zeep, lauwwarm water en een verwijderen in een handomdraai alg en andere aanslag. Zoek je lievelings afspeellijst op Spotify en schrobben maar! Neem al je tuinmeubels, bloempotten en de reling van je balkon af. Als laatste zeem je alle ramen zodat de zon weer naar binnen kan schijnen. Als je schoonmaken niet zo leuk vindt, kun je ook voor een klein bedrag een schoonmaker van Zoofy inhuren.

Schoonmaker boeken »

TIP! Snijd een ui doormidden en leg hem in een emmer lauwwarm water. Zo krijg je geen strepen tijdens het ramen zemen.

Tijd om te relaxen

Als de dagen langer worden wil je ’s avonds natuurlijk lekker buiten op je balkon of in je tuin zitten. Maar dan moet je wel eerst de ultieme chillplek creëren. Dit kan met een loungeset van kunststof of hout. Op je balkon staat een bistroset met twee stoelen of een lekkere zitzak ook heel leuk. Of bouw zelf met een paar oude pallets een palletbank. Ben je niet zo handig? Laat een vakman van Zoofy jouw palletbank maken. Koop een paar lekkere kussens en je kunt heerlijk relaxen op je zelfgemaakte tuinmeubel.

Palletbank laten maken »

Maak je eigen palletbank

Vrolijke bloemen en planten

In het voorjaar mogen bloemen en andere planten niet ontbreken op je balkon of terras. Controleer alle plantenbakken op schade door vorst of roest. Repareer de bloembakken of koop nieuwe bij het tuincentrum. Daarna is het tijd om de bloembakken te vullen met kleurrijke bloemen en planten. Vanaf maart kun je primula’s of viooltjes in de bloembakken planten. Deze bloemen zijn goed bestand tegen kou. Vanaf mei kun je helemaal los met de beplanting op jouw balkon of terras. En hoef je geen rekening meer te houden met kou of vorst. Een vakman van Zoofy kan de plantjes ook in jouw tuin planten.

Laat je tuin aanleggen »

Je eigen moestuin

Heb jij er altijd al van gedroomd om een eigen moestuin te hebben? Je kunt ook prima in plantenbakken groentes planten. Laat de plantjes wel eerst binnen kiemen voordat je ze buiten poot. Dan kun je in de zomer je groentes uit eigen tuin al oogsten.

Je eigen moestuin

Makkelijk water geven

Om de planten in je tuin water te geven is een buitenkraan handig. Je hoeft niet met je vieze schoenen naar binnen om de gieter te vullen. En je kunt een tuinslang aansluiten op de kraan. De loodgieters van Zoofy installeren dagelijks buitenkranen en voeren deze klus professioneel uit.

Buitenkraan laten plaatsen »

Accessoires en andere decoratie

Nu je balkon of terras weer helemaal schoon is en opgefleurd met nieuwe meubels en planten kunnen een paar accessoires niet ontbreken. Denk aan lantaarns voor een gezellige sfeer tijdens de warmere zomeravonden. Een parasol voor als overdag de zon weer lekker gaat schijnen. En met een fleurig tafelkleed, placemats en vrolijk zomers servies kleed je jouw balkon of terras verder aan.

Wil jij jouw terrasmuren graag geschilderd hebben? Of moet jouw schutting gemaakt worden? Ook die klusjes zijn zo geregeld met een vakman van Zoofy.

Tuinaccessoire inspiratie

Geef het uit handen!

Heb jij zin om je tuin of balkon weer helemaal lenteklaar te maken? Of heb je juist helemaal geen groene vingers? Geen probleem! Bij Zoofy hebben we ervaren vakmannen die jouw tuin naar jouw wens aanpakken. Boek eenvoudig een online een klusjesman.

Klusjesman boeken »