Zoek hier je klusje
Interview Leroy

Leroy raakte door de pandemie zijn baan kwijt

maandag 21 februari 2022

Leroy raakte in pandemie zijn baan kwijt, en werd klushulp bij Zoofy

Leroy Rangrek werkte als freelancer in de horeca in Amsterdam. Toen we in maart 2020 voor het eerst dicht moesten brak er echter een periode uit met veel onzekerheid. Gelukkig kon Leroy al snel terecht bij Zoofy waar hij aan de slag ging als klushulp, waar hij nu al bijna 2 jaar werkt. Hij verdient nu zelfs drie keer zoveel dan wat hij voor de pandemie verdiende in de horeca. Hij vertelde ons zijn verhaal over hoe zijn carrière tijdens de coronacrisis een positieve wending kreeg.

Instagram advertentie

Het begon bij een simpele advertentie via Instagram. “Ik zocht rond die tijd veel naar klushulp, dus ik denk dat ik daarom deze advertentie kreeg,” vertelt Leroy. “Zoofy zocht studenten die voor €17,50 per uur wilden klussen, dat was voor mij erg interessant.” Leroy komt uit een familie met architecten en kwam al van jongs af aan in aanraking met techniek. “Ik en m’n broertje zijn allebei heel handig, het zit in de familie.” Inmiddels werkt Leroy al bijna twee jaar via Zoofy.

Puzzels oplossen

Al doende leerde Leroy Ranglek dus de kneepjes van het klusjesvak, ook studeert hij nu werktuigbouwkunde op de Hogeschool van Amsterdam. In het begin zette hij voornamelijk IKEA meubelen in elkaar, tegenwoordig doet hij veel verschillende klusjes. In zijn repertoire zit onder andere het maken van deurklinken, sloten en kasten, of zelfs loodgieter klusjes. “Ik doe wat ik denk dat ik op het moment kan of leuk vind. Soms komt het voor dat ik ter plaatse erachter komt dat het me toch niet lukt. Dan zeg ik dat gewoon eerlijk tegen de klant en kan de klus weer worden opengezet zodat een andere klusjesman het kan oppakken.”

Wat Leroy leuk vindt aan het klusjeswerk? “Ik zie het als lego. IKEA is echt een soort lego. En bij andere klussen zie ik het als een puzzel die je moet oplossen.” Hij wordt dan ook steeds behendiger in het oplossen van deze puzzels. “Laatst heb ik leren beitelen. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, maar het bleek me best wel makkelijk af te gaan. Dat is dan weer een nieuw soort klus die ik kan aannemen,” aldus Leroy.

Nieuw tijdperk

Voor Leroy is er een nieuw tijdperk aangebroken in zijn leven. Binnenkort begint hij ook aan een stage voor zijn studie en daarnaast blijft hij nog klusjes doen via Zoofy “Er is altijd werk, de app werkt gewoon top en de communicatie met Zoofy loopt soepel. Ik zie dus geen reden om te stoppen.” Of hij nog terug naar de horeca gaat nu het weer open is? “Misschien af en toe achter de bar, maar alleen als ik het echt leuk vind. Voor het geld hoeft het niet meer, want ik verdien nu erg goed als klushulp.” Hij zegt dat 

Zijn tip voor anderen die klushulp willen worden is: “Neem in het begin de tijd met elk klusje en kijk daarna pas hoe je sneller en efficiënter kan werken. Rustig de handleiding doorlezen en erbij houden, na een tijdje weet je het uit je hoofd. In het begin was ik wel 13 uur bezig met het bouwen van een inloopkast, nu heb ik dat binnen 5 á 6 uur klaar.”

Wekelijks starten 10+ nieuwe klushulpen

Het verhaal van Leroy is niet onopgemerkt gebleven onder studenten. Met klussen zoals het monteren van IKEA meubels heeft Zoofy een nieuwe inkomstenbron voor studenten aangeboord. Net zoals de fietsbezorgers voor restaurants en supermarkten, kan men zelf bepalen wanneer en hoeveel men werkt alleen verdient het beter. De eerste fase van de roll-out in Amsterdam is nu in volle gang. Binnenkort volgen nieuwe steden zoals Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Klushulpen amsterdamZoofy klushulp