Welke klus moet worden gedaan?
Geisoleerde garagedeur

Kies voor een geïsoleerde garagedeur

maandag 29 augustus 2022

Bespaar op uw energiekosten, kies voor een geïsoleerde garagedeur!

Bent u aan het kijken naar hoe u uw huis nog beter kunt isoleren? Kijk dan ook eens naar mogelijkheden voor het isoleren van uw garage. Hier valt namelijk al snel veel winst te behalen en kunt u eenvoudig de warmte binnenhouden.

U ziet namelijk nog bij veel (oudere) woningen dat de garage één van de plekken is waar de warmte het makkelijkste verloren gaat. Kies daarom voor een geïsoleerde garagedeur. In dit artikel leggen we u graag uit waar u op moet letten tijdens de keuze voor een nieuwe geïsoleerde garagedeur. 

geisoleerde garagedeur

Waar let u op tijdens het kiezen van een nieuwe geïsoleerde garagedeur


De U-waarde

De isolatiewaarde van garagedeurpanelen wordt weergegeven met behulp van een U-waarde. Deze U-waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat tussen de binnen- en buitenzijde van de panelen. Hoe lager de U-waarde, des te beter de garagedeur isoleert.

Een nieuwe geïsoleerde garagedeur heeft een U-waarde van tussen de 1,2 en 1,5 W/m2K. De panelen voldoen aan de modernste eisen en laten minimaal kou of warmte door.

Garagedeur met of zonder glas

Kiest u voor een garagedeur met of toch zonder glas? Bij een garagedeur met glas is het altijd goed rekening houden met een garagedeur met isolerend glas. Denk hierbij aan HR++ of Triple glas. Standaard worden alle geïsoleerde garagedeuren voorzien van HR++ glas.

Isolatie van het kozijn

Wilt u uw garage optimaal isoleren dan mag een thermisch onderbroken kozijn niet ontbreken. Bij thermisch onderbroken kozijnen wordt het binnen- en buitenkozijn gescheiden door middel van een kunststof profiel. Hierdoor ontstaat er stilstaande lucht tussen het kozijn, waardoor koude lucht buiten blijft en warme lucht binnen.

Heb je nog een oude kanteldeur?

Veel oude woningen in  Nederlands en België zijn nog voorzien van een oude (metalen) kanteldeur. Deze type deuren zijn vaak enkelwandig en laten veel tocht en kou door. Wilt u graag uw garage optimaal isoleren? Laat dan uw oude kanteldeur vervangen voor een geïsoleerde openslaande garagedeur.

Er zijn specialisten op het gebied van maatwerk geïsoleerde garagedeuren. Geïsoleerde garagedeuren met een lage U-waarde, met of zonder glas en perfect geïsoleerd dankzij een thermisch onderbroken kozijn. Een garagedeur waar u jarenlang plezier van heeft.