Welke klus moet worden gedaan?
Smart slaapkamer

Hoe maak je de slaapkamer slim

maandag 22 augustus 2022

Maak je slaapkamer slim

Er zijn veel verschillende apparaten die je aan jouw slaapkamer kunt toevoegen om deze ruimte te automatiseren. Slimme slaapkamers kunnen zaken als alarmen, verlichting en slimme bedden bevatten. Het is ook gebruikelijk om in deze ruimte een slimme luidspreker en slimme zonwering te hebben. De kosten om een slaapkamer volledig te automatiseren variëren gemiddeld van € 1.000 tot € 3.500.

 

 

Type smartapparaat Gemiddelde kosten (alleen eenheid)
Slaapkamerverlichting € 10 - € 100
Bedalarm € 100 - € 170
Bed € 900 - € 3.000

smart home in slaapkamer

Slimme verlichting in slaapkamer

Slimme lampen voor je slaapkamer zijn gemiddeld € 10 tot € 100 . Er zijn veel manieren om slimme lampen in de slaapkamer te gebruiken. Kun je jouw bestaande gloeilampen eenvoudig omwisselen voor slimme lampen. Je kunt er ook voor kiezen om een slimme lichtklok te gebruiken, die je de tijd en het weer vertelt en tegelijkertijd je bed verlicht. Er zijn ook slimme lampen die ideaal zijn voor gebruik naast het bed. Velen kunnen worden geprogrammeerd om zachtjes te dimmen naarmate de tijd om te gaan slapen nadert, waardoor je een betere slaapomgeving krijgt.

Slimme wekker

Slimme wekkers variëren van € 100 tot € 170 . Dit is een goed apparaat om te hebben als je kleine kinderen hebt of de verzorger bent van iemand die toezicht nodig heeft. Het alarm gaat af als de bewoner het bed verlaat. Voor mensen met kleine kinderen die niet zonder toezicht kunnen of een ouder familielid bij zich hebben, kunnen slimme bedalarmen van onschatbare waarde zijn. Deze alarmen sturen stille waarschuwingen naar je smartphone of slimme luidspreker als je geen luid alarm wilt dat andere mensen zou kunnen wekken. Ze kunnen ook worden geprogrammeerd om een luid alarm te laten klinken, wat de bewoner kan helpen ervoor te kiezen om in bed te blijven.

Slim Bed Prijs

Slimme bedden kosten gemiddeld tussen € 900 en € 3.000 . Slimme bedden hebben tal van opties om uit te kiezen. Sommige passen hun stevigheid of temperatuur 's nachts automatisch aan. Anderen hebben opties op afstand, zodat je het bed naar jouw comfortniveau kunt verhogen of verlagen. Sommige hebben zelfs een anti-snurkapparaat. Wanneer het snurken detecteert, verhoogt het automatisch het hoofdeinde van het bed voor een betere luchtstroom. De meest geavanceerde slimme bedden zijn aan beide zijden individueel verstelbaar, zodat twee slapers comfortabel blijven.

Slimme gordijnen

Laat automatisch je gordijnen open en dicht doen op basis van tijden. Stel via de app automatisch voorkeurstijden in.