Zoek hier je klusje
Buitenmuur verven muurverf buiten

Ga voor écht goede muurverf voor buiten

donderdag 21 juli 2022

Heb je een mooi gekleurd huis? Met buitenmuren in een frisse kleur? Dan kan het zomaar zijn dat je die buitenmuren weer eens een opfrisbeurt wilt geven. En dat gaat alleen door er een nieuwe laag verf aan toe te voegen. Het is natuurlijk niet zo dat je er zomaar iedere verf tegenaan kunt gooien en dan maar hopen dat het goed blijft zitten en mooi wordt. Nee, het is echt belangrijk dat je kiest voor goede verf die specifiek geschikt is voor buiten

Wanneer je kiest voor Sigma verf voor buiten heb je allerlei voordelen. Dit is dé verf waar ook professionele schilders voor kiezen. De verf is kleurvast en ook nog eens regendicht. Daarbij is het fijn om te weten dat de verf waterdampdoorlatend is. Je kunt Sigma Facade Topcoat Satin laten mengen in welke kleur je maar wilt. Zo wordt jouw huis weer echt als nieuw!

Welke voorbereidingen zijn nodig voor het schilderen kan beginnen?

Om te beginnen moet je de verf gaan bestellen. Dit kan heel gemakkelijk online. Je kunt daar aangeven hoeveel liter je nodig hebt en in welke kleur. Bestel je de verf voor 23.00 uur? Dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verstuurd. Je vindt online ook een tabel met daarin informatie over hoeveel verf je nodig hebt voor het aantal vierkante meters dat je wilt gaan schilderen.

Bestel er direct kwasten en rollers bij. Je weet dan zeker dat je daadwerkelijk kunt gaan beginnen als je de verf geleverd krijgt.

Is je verf in bestelling? Dan is het tijd om de muur eens heel goed te bekijken. Maak met een harde borstel de muur spinnenweb-vrij en kijk goed naar eventuele beschadigingen. Zie je scheuren, deuken of andere beschadigingen? Dan is dit hét moment om deze te herstellen met een speciaal vulmiddel. Let er daarbij wel op dat het vulmiddel geschikt is voor jouw type muur.

Is je muur nog niet eerder geschilderd? Dan moet je controleren of het nodig is om een voorstrijkmiddel te gebruiken. Dit kun je zelf bepalen door een natte spons tegen de muur te duwen. Trekt het water in de muur? Dan is een voorstrijkmiddel ernstig aan te raden. Dit voorkomt dat de verf zó de muur in wordt gezogen. Loopt het water langs de muur naar beneden of is er eerder een verflaag aangebracht? Dan is voorstrijken niet nodig.

Is dit allemaal geregeld? Dan kan er geschilderd gaan worden. Al kan het ook wel verstandig zijn om, voor je begint, een steiger te huren. Je kunt dan veilig aan het werk.

buitenverf

Het schilderen kan beginnen!

Werk met het schilderen van muren altijd van boven naar beneden. Je hebt dan geen problemen met het lekken van verf op je net geschilderde oppervlak. Je kunt op die manier ook nog eens heel goed zien waar je bent gebleven.

Wil je een pauze nemen? Zorg er dan voor dat je de pot met verf goed afsluit en je kwasten niet in de zon laat liggen. Pak je kwasten, tijdens je pauze of voor de nacht, goed in in aluminiumfolie. Ze blijven dan mooi zacht en je kunt er, wanneer je weer gaat beginnen, zo mee verder. Is de klus geklaard? Dan kun je de kwasten uitspoelen of in de grijze container doen (het gaat hier om verf op waterbasis). De overgebleven verf bewaar je in het verfblik op een donkere, droge plaats. Het is fijn om nog wat achter de hand te hebben om eventuele beschadigingen bij te kunnen werken.