Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Lamp ophangen?

Als je een nieuwe lamp hebt gekocht is vaak de grote vraag: Hoe moet ik deze lamp ophangen? Een nieuwe lamp ophangen hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet alleen wel goed opletten dat je de bedrading op de juiste manier aansluit. Er moet natuurlijk geen kortsluiting ontstaan. Wanneer je het zelf toch niet aandurft kun je ook heel makkelijk de hulp inroepen van een ervaren klusjesman. Dan kun je jouw lamp laten ophangen en weet je zeker dat het goed gaat. Zeker bij grote lampen zoals een zware kroonluchter is het aan te raden om hulp in te schakelen.

Mocht je wel zelf een lamp op willen hangen, dan willen we je hier toch graag bij helpen. Volg het volgende stappenplan.
  1. Wanneer je een lamp gaat ophangen schakel dan altijd eerst de stroom uit. Je wilt natuurlijk geen elektrische schok krijgen. Probeer daarom uit te zoeken op welke groep de lamp is aangesloten in de meterkast. Weet je dat niet? Dan kun je voor de zekerheid ook alle groepen uitzetten.
  2. Wanneer je zelf een spanningzoeker hebt kun je nog eens extra controleren of er geen spanning meer op de lamp of de elektriciteitsdraden staat. Een goede klusjesman zal zo'n meter altijd bij zich hebben.
  3. Wanneer je zeker weet dat er geen spanning meer op staat kun je beginnen met het ophangen van de lamp.
  4. Uit het plafond (of uit de muur) steken twee draden. De ene is zwart, de andere blauw (of soms ook bruin). Het kan zijn dat je nog een derde groen/gele draad ziet. Dat is de aardedraad.
  5. Het blauwe of bruine draad zorgt ervoor dat de lamp stroom krijgt. Het zwarte draad wordt gebruikt voor de schakelaar of dimmer, en zorgt ervoor dat je de lamp aan en uit kan zetten. Het groen gele aardedraad hoef je niet perse te gebruiken, maar het zorgt wel voor extra veiligheid.
  6. Begin met het strippen van de draden, totdat je 1 centimeter van de koperen kabel blootlegt. Deze draden moeten verbonden worden met de lamp. Dat gebeurt met behulp van een kroonsteentje. Hier kun je aan de ene kant de draden in vastmaken die uit de muur of plafond komen, in de andere kant van het kroonsteentje steek je de draden van de lamp zelf.
  7. Zitten de draden goed aangesloten, dan kun je de lamp controleren door de schakelaar aan en uit te klikken. Het is handig om dat te doen voordat de lamp al echt hangt. Anders moet je hem er weer vanaf halen, als er toch iets niet goed zit.
  8. Werkt alles goed, dan kun je de lamp nu echt gaan ophangen.
  9. Bij een nieuwe lamp zit vaak al het materiaal om hem goed te bevestigen. Voor de nette afwerking wordt er bij lampen vaak een plafondkap geleverd. Zo worden de draden netjes weggewerkt. Schuif deze kap tegen het plafond aan. Maak de schroeven vast en de lamp is opgehangen.

Klusjesmannen door het hele land

Door het hele land zijn klusjesmannen bij ons aangesloten. In elke provincie, elke stad en elke regio kan je een professionele vakman boeken die goed in staat zijn je lamp op te hangen. Doordat zij lokaal werkzaam zijn, scheelt het in kwaliteit en kosten. Vakmannen zijn lokaal bekend en rekenen geen voorrijkosten. Wil je tarieven bekijken? Klik dan op je klus, je kan dan alle verschillende opties zien. Onze prijzen zijn altijd inclusief Btw, zodat je nooit voor vreemde kosten komt te staan.

Vragen? Onze klantenservice is 7 dagen bereikbaar.