Zoek hier je klusje

Zo personaliseer jij je IKEA-keuken

dinsdag 13 februari 2024

Zo personaliseer jij je IKEA-keuken

Wist je dat het meest voorkomende IKEA-product in Nederlandse huishoudens een keuken is? Heb jij thuis ook een IKEA-keuken en is deze toe aan een upgrade? IKEA-keukens personaliseer je gemakkelijk naar eigen smaak en stijl. En het is goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe. In dit blog vertellen we hoe je jouw IKEA-keuken kunt personaliseren met verschillende frontjes, grepen, kleuren en apparaten.

Zo personaliseer jij je IKEA-keuken

Welke keukenstijl past bij mij?

Voordat je je keuken gaat personaliseren wil je natuurlijk weten welke stijl het beste bij jou en je interieur past. Ga je voor een landelijke, industriële, moderne of juist een botanische stijl? Maak op Pinterest een bord aan en verzamel allerlei plaatjes van keukens die jij mooi vindt om een inspiratiemap te maken.

Aan de slag!

Als je weet welke keukenstijl past bij jou en je interieur, is het tijd om de frontjes uit te kiezen. Dit is misschien wel het leukste onderdeel. Nu kies je welke uitstraling jouw keuken krijgt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos bij het uitzoeken van de frontjes. Kies uit verschillende materialen zoals hout, kunststof, roestvrijstaal of ga voor een tof printje. Je houten frontjes kun je ook laten schilderen door een schilder van Zoofy.

Keukenfrontjes vervangen »

Vintage handgrepen

De handgrepen van je keukenkastjes vind je overal. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kringloop om de hoek. Of shop ze bij je favoriete webwinkel. Vind je handgrepen rommelig en wil je liever een strak ontwerp? Dan zijn greeploze keukenkasten een idee. Of bouw de greep in het kastje. Heb jij veel kastjes in je keuken? Of is de keuken een kleine ruimte? Dan is een greeploze keuken die strak en ruimtelijk oogt een goed idee.

Vintage handgrepen in de keuken

Apparaten

Ben jij de chef-kok in huis? Dan wil je waarschijnlijk ook fijne apparaten in je keuken om de allerlekkerste gerechten te maken. Misschien wel een oven én stoomoven. Of heb je aan een magnetron voldoende? Je keukenapparatuur is misschien wel net zo belangrijk als het kiezen van de frontjes, kleuren en de handgrepen. Want ook hierbij kun je eindeloos mixen en matchen. Of laat een kokendwaterkraan installeren, handig voor de theeliefhebber.

Kokendwaterkraan laten installeren »

Installeren

Als je alle frontjes, grepen en de apparatuur van je droomkeuken verzameld hebt kun je aan de slag met de metamorfose van je keuken. Ben je niet zo handig? Boek dan een vakman via Zoofy. Al onze vakmannen zijn gescreend zodat jij verzekerd bent van de beste service.