#Interieur Trends #Woning

Woontrends 2020

maandag 18 november 2019

18 november 2020, door Charmayne Sluis

Het jaar 2020 begint bijna. Tijd voor Zoofy om de woontrends van 2020 onder de loep te nemen. Afgelopen weekend nog de intocht van sinterklaas, maar je weet zelf hoe snel die dingen gaan. Voordat je het weer zit je in het nieuwe jaar. Zoofy blikt alvast vooruit de woontrends van 2020. En dat doen we hier met veel plezier, want onze vakmannen helpen je graag al jouw woonwensen te verwezenlijken. Bij Zoofy hebben we naast klushulp, een neusje voor interieurtrends, die we maar al te graag met jullie delen. Je kunt maar beter voorbereid zijn op de nieuwste woontrends voor 2020, tóch? Doe hier inspiratie of ideeën op, of kijk op Biano.nl voor de mooiste interieurartikelen. In deze blog vind je de woontrends van 2020 voor elke stijl. Al eerder schreven we een blog voor jullie over de tofste interieurtrends voor de zomer van 2019. Veel van de woontrends die we afgelopen jaar hebben zien groeien, zetten ook bij de woontrends van 2020 door. De rode draad in alle woontrends is het gebruik van planten, duurzaamheid, bewustzijn en natuur. 

Woontrend 1. Duurzaamheid

Wonen in de stad wordt steeds populairder en we wonen massaal op steeds kleinere oppervlaktes. In de steden zien we de duurzaamheid en bewustzijn trend explosief stijgen. Dat uit zich in steeds meer mensen die flexitariër, vegetariër of zelfs veganist worden. Dat geeft wel aan dat consumenten zich steeds meer bewust worden van wat ze consumeren. Dat zie je ook in de aanschaf van meubels. De kringloop, tweedehands spullen of meubels van gerecyclede materialen maakte in 2019 een opmars, maar deze woontrend blijven we in 2020 terugzien. Laat je vintage fotolijstjes ophangen door een klusjesman, of ga als doe-het-zelver aan de slag. Duurzaam wonen biedt nog een voordeel: het is goed voor de portemonnee. Alleen daarom al is dit een trend in 2020 waarin je niet wil achterblijven. 


Bron: foto links: Instagram @joandjune | foto rechts: Instagram @vipio.official

Woontrend 2. Think green

Toen wij bij onze partner vtwonen op de vtwonenbeurs rondliepen werd deze trend wel duidelijk: ook in 2020 blijven planten in huis een trend. De toevoeging van planten kunnen wonderen doen voor jouw interieur. Ze stralen niet alleen warmte en gezelligheid uit; ze zorgen ook nog eens voor een betere luchtkwaliteit in jouw woning. Vooral grote planten zoals de Monstera- of de Paradijsvogelplant gaan we in veel interieurs terug zien in 2020. Groen is mooi te combineren met aardse tinten of verschillende houtsoorten, maar gedijt ook lekker in een zwart-wit interieur. Geen groene vingers? Of vergeet je soms de planten water te geven? Niet alleen écht groen wint de woningtrend markt voor zich, ook katoenbollen of Pampas pluimen zie je steeds vaker ter decoratie terugkomen in woningen. Decoreren met planten geeft je interieur een frisse boost. 


Bron foto links: Instagram @leelahloves

Woontrend 3. Getting smart

In 2020 helpen technologische snufjes in huis om onze woning zo efficient mogelijk in te richten. Deze technologische aanpassingen hoeven de woontrend groen en duurzaamheid niet in de weg te staan. Deze woontrend die je uit zich bijvoorbeeld in de aanschaf van zonnepanelen of andere smart home apparatuur. Dit maakt ons leven gemakkelijker, en bespaard tegelijkertijd. Een voorbeelden hiervan zijn de aanschaf van slimme led lampen of de Nest Learning Thermostat Deze slimme thermostaat leert jouw levenstijl gaandeweg steeds beter kennen. Hij leert zichzelf aan wanneer jij thuis bent en wanneer er gestookt moet worden. Zo gaat er nog maar weinig energie verloren. Meer over hoe je slimme apparaten in jouw woning opneemt lees je terug in ons blog: Are you getting smart?

Woontrend 4. Met een gouden randje

Gouden accessoires worden absoluut een woontrend in 2020. Maar pas op, deze trend is wel een gevalletje less is more. Het gebruiken van goud in je interieur kan al snel een tikkeltje too much worden. Ga dus liever voor een chique interieur met subtiele gouden eyecatchers. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van gouden fotolijstjes of kussentjes. Het voordeel van goud? Het past bijna bij elke kleur. Dat maakt het een ontzettend makkelijke kleur om je interieur in 2020 snel weer hip te maken. De muurverf kleuren zijn ook van van belang bij de gouden tinten. Dus let goed op welke muurkleur je kiest.

Woontrend 5. Natuurlijke kleuren en materialen

De woontrend duurzaamheid heeft zeker ook een uitwerking op het kleurgebruik en de materialen die gebruikt worden in het interieur in 2020. Dat betekent bijvoorbeeld veel verschillende soorten hout. Denk hier bijvoorbeeld aan een mooie houten visgraadvloer, of een houten tafel. Verschillende houtsoorten combineren is hierbij zeker toegestaan. En als je woontrend twee opvolgt en een aantal planten in huis neemt, kun je ook eens denken aan een mand in plaats van een pot. In natuurlijke interieurs vind je aankomen jaar veel rotan en bamboe terug. Wil je je huis in een natuurlijke kleur schilderen of behangen? Nee, dat is dus niet je gehele huis wit sauzen. Kleuren zoals lichtroze, donkerbruin, groen, taupe en beige zorgen voor rust in huis en gaan we vaak terug zien in de woontrends van 2020.


Bron foto rechts: Instagram @enstijl

Op zoek naar meer doe-het-zelf inspiratie? Bekijk dan eens onze andere blogs of check de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy voor de laatste nieuwtjes.