visgraat laminaat

Het voorbereiden van jouw visgraat laminaat doe je zo

dinsdag 30 augustus 2022

Heb jij er wel eens aan gedacht om te gaan voor visgraat laminaat? Een visgraatpatroon op de vloer zorgt niet alleen voor een unieke uitstraling, maar is ook nog eens erg chique en zorgt voor meer ruimte. Het leggen van dit laminaat gaat gepaard met een goede voorbereiding, en hier helpen wij graag een handje aan mee.

Bekijk hieronder het stappenplan

Hieronder zie je de stappen. Mocht je er niet uitkomen kun je altijd hulp inschakelen van een professional.

Stap 1: onderzoek de klikverbinding van het laminaat en acclimatiseer je vloer

Voordat je begint met het leggen van je visgraat laminaat zul je een paar stappen moeten zetten. Zo moet je bijvoorbeeld uitzoeken hoe het zit met de klikverbinding van jouw vloer. Dit kan namelijk op verschillende manieren werken, en het is natuurlijk wel zo handig dat je van te voren op de hoogte bent van de werkwijze die nodig is voor het leggen van jouw nieuwe laminaat. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je beginnen met het acclimatiseren van jouw vloer. Dit betekent dat je het laminaat laat wennen aan de temperatuur in de ruimte. Leg hiervoor alle pakketten laminaat in de ruimte waar je later de vloer zal gaan leggen. Hier zullen ze minimaal 48 uur moeten acclimatiseren. 

Stap 2: Bereid je ondergrond voor door egalisatie

Nadat je visgraat laminaat heeft kunnen acclimatiseren, kun je beginnen met het voorbereiden van je vloer. Hiervoor zul je eerst moeten kijken naar de ondergrond. Wanneer deze niet helemaal vlak is, zul je deze moeten egaliseren. Dit kun je gemakkelijk zelf doen, door bijvoorbeeld een plamuurmes te gebruiken om eventuele verf- of lijmresten te verwijderen. Wanneer je dit gedaan hebt, zul je ook moeten checken of de vloer geen hoogteverschillen heeft. Wanneer je visgraat laminaat gaat plaatsen, mag er over een lengte van twee meter niet meer hoogteverschil zitten van twee millimeter. Is het hoogteverschil dus meer dan twee millimeter, dan zul je de ondergrond moeten egaliseren. Voor tips hiervoor kun je het beste contact opnemen met Afium.nl.   

Stap 3: Maak je ondergrond schoon en leggen maar

Nadat je ondergrond gereed is gemaakt, zul je hem moeten schoonmaken. Je moet ervoor zorgen dat er geen vuil of stof op de ondergrond ligt, zodat de planken strak en gelijk neergelegd kunnen worden. Wanneer dit gelukt is, kun je beginnen met het neerleggen van het visgraat laminaat. Heb je dit nog nooit gedaan? Neem dan contact op met Afium, of zoek op YouTube of Google uitleg over hoe dit het beste gedaan kan worden. Zo zorg jij ervoor dat je binnen de kortste keren een prachtige vloer hebt liggen!