Welke klus moet worden gedaan?

Trends in behangland

dinsdag 01 augustus 2023

Er zijn verschillende trends in behang op dit moment:

 1. Naturale materialen: veel mensen kiezen voor behang met een natuurlijk uiterlijk, zoals bamboe, hout of rotan.

  Natuurlijke behangen zijn momenteel populair omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar een natuurlijke en duurzame levensstijl. Ze willen zich omringen met materialen en producten die milieuvriendelijk zijn en een rustgevende uitstraling hebben. Behangen met een natuurlijk uiterlijk, zoals hout, bamboe of rotan, passen hier perfect bij en kunnen een warme en comfortabele sfeer creëren in een kamer.

  Bovendien is er steeds meer bewustzijn voor het belang van gezonde binnenlucht, en producten gemaakt van natuurlijke materialen worden als minder schadelijk voor de gezondheid beschouwd dan producten gemaakt van synthetische materialen.

  In feite bieden natuurlijke behangen een uitstekende manier om een natuurlijke en duurzame sfeer te creëren in een huis, en ze zijn ook een uitdrukking van persoonlijke smaak en stijl.

 2. Gedurfde prints: opvallende prints en kleuren zijn populair, zoals dierenprint, junglepatronen of felle geometrische vormen.

  Gedurfde prints in behang zijn momenteel populair omdat ze een unieke uitstraling en karakter kunnen geven aan een ruimte. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun huis persoonlijker en opvallender te maken, en een gedurfde print in behang is een effectieve manier om dit te bereiken.

  Met gedurfde prints, zoals dierenprint, junglepatronen of felle geometrische vormen, kun je een statement maken in een ruimte en een accentmuur creëren die de aandacht trekt. Dit soort prints kunnen een levendige en energieke sfeer toevoegen aan een ruimte, en ze bieden ook de mogelijkheid om met verschillende stijlen en kleuren te experimenteren.

  In feite zijn gedurfde prints in behang een uitdrukking van persoonlijke smaak en stijl, en ze zijn een manier om een unieke touch te geven aan een ruimte.

 3. Textuur: textuurbehandelde behangen, zoals geborsteld metaal of velours, zijn ook populair.

  Textuur in behang is populair om verschillende redenen:

  1. Aanvoelen: Textuurbehandelde behangen, zoals velours of geborsteld metaal, voelen aangenaam aan en kunnen een comfortabele en luxueuze sfeer creëren in een ruimte.

  2. Visuele impact: Textuur in behang kan een dramatische visuele impact hebben en een uniek en interessant uiterlijk geven aan een muur. Het kan bijvoorbeeld een reliëf creëren of een patroon accentueren.

  3. Sfeer: Textuurbehandelde behangen kunnen de sfeer en het karakter van een ruimte veranderen en een warmere, meer uitnodigende uitstraling geven.

  4. Duurzaamheid: Textuurbehandelde behangen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daarom duurzaam en bestendig tegen beschadiging.

  In feite biedt textuur in behang een uitstekende manier om een unieke en interessante touch te geven aan een ruimte, en het kan ook een positieve impact hebben op de sfeer en het comfort.

 4. Monochromatische kleuren: sommige mensen kiezen voor eenvoud en gaan voor monochromatische kleuren, zoals zwart, wit of beige.

  Monochromatische kleuren in behang zijn momenteel populair om verschillende redenen:

  1. Rustgevend: Monochromatische kleuren, zoals grijs, wit of beige, kunnen een rustgevende en serene sfeer creëren in een ruimte. Dit maakt ze ideaal voor slaapkamers of meditatieruimtes.

  2. Timeless: Monochromatische kleuren zijn tijdloos en kunnen gemakkelijk in verschillende stijlen en interieurs worden geïntegreerd. Ze zijn ook minder gevoelig voor veroudering dan andere kleuren en kunnen daarom jarenlang in de mode blijven.

  3. Gemakkelijk te combineren: Monochromatische kleuren zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen, en ze bieden daarom veel mogelijkheden voor verschillende ontwerpen en stijlen.

  4. Verschillende soorten texturen: Monochromatische kleuren kunnen in verschillende texturen worden gebruikt, zoals glad, geruwd, geperforeerd of geribbeld, waardoor er een groot scala aan mogelijkheden ontstaat.

  In feite zijn monochromatische kleuren in behang een veilige keuze die een rustige en tijdloze uitstraling kunnen geven aan een ruimte.

 5. Muurstickers: muurstickers worden steeds populairder en zijn een gemakkelijke manier om een accentmuur aan te brengen.

  Muurstickers zijn populair om verschillende redenen:

  1. Gemak: Muurstickers zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, zonder dat er schade aan de muur ontstaat. Dit maakt ze een ideale keuze voor huurders of mensen die vaak van stijl veranderen.

  2. Betaalbaar: Muurstickers zijn betaalbaarder dan verf of behang en kunnen daarom een goedkope en snelle manier zijn om een ruimte op te frissen.

  3. Veelzijdigheid: Muurstickers zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, kleuren en maten, waardoor er voor iedereen een geschikte sticker te vinden is.

  4. Gemakkelijk te veranderen: Muurstickers kunnen gemakkelijk worden vervangen als je van stijl of kleur verandert, zonder dat er nieuw behang of verf nodig is.

  5. Snelle verandering: Muurstickers zijn een snelle manier om een ruimte een nieuwe uitstraling te geven en kunnen daarom bijdragen aan een snelle opknapbeurt van een huis.

  In feite bieden muurstickers een betaalbare, veelzijdige en gemakkelijke manier om de uitstraling van een ruimte te veranderen, zonder veel tijd, inspanning of kosten.

In het algemeen is er veel vraag naar behang dat uniek en persoonlijk is, en dat aansluit bij de interieurstijl van de eigenaar.