Schakel professionele hulp in voor de inrichting van je werkplek

woensdag 06 december 2023

Thuiswerken heeft sinds enkele jaren zijn opmars gemaakt. Het biedt ook veel voordelen, zowel voor de bedrijven als voor de werknemers. Het is vooral tijd- en kostenbesparend. Met de juiste voorzieningen kan er net zo goed gepresteerd worden als op kantoor.


Unsplash

Wat zijn de belangrijkste voordelen van thuiswerken?

We doorlopen als geheugensteuntje in vogelvlucht nog even de voordelen van werken op afstand. 

 • Geen reistijd van en naar het kantoor
 • Minder investeringen in kantoorruimte
 • Meer flexibiliteit voor de werknemers
 • Beter concentreren dan op kantoor

Wat heb je echt nodig om effectief van thuis uit te werken?

Om van thuis uit te werken zijn er een aantal zaken die onontbeerlijk zijn. Zaken voor je veiligheid zoals een Nederlandse VPN om je internetverkeer te beschermen. Maar ook de ergonomie en de infrastructuur zijn belangrijk. Laten we die hieronder bekijken.

De inrichting van je werkruimte

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn als je van thuis werkt. Denk hierbij aan het creëren van een eigen werkplek zonder afleiding, maar ook aan het kiezen van de juiste meubels. Als je een paar uur achter elkaar werkt, kun je last krijgen van je rug, schouders of nek.

Regels voor een ergonomische werkruimte:

 • Let erop dat de zitting van je stoel zo ingesteld is dat je bekken altijd hoger is dan je knieën. 
 • Zorg dat je bureaublad en de armsteunen op je stoel altijd op ellebooghoogte zijn.
 • De bovenkant van het beeldscherm moet op ooghoogte zijn. 
 • Het scherm moet op armlengte afstand geplaatst worden
 • Zorg dat het toetsenbord op 15 cm van de rand van je bureau wordt geplaatst. 
 • Overweeg een bureau aan te schaffen die je zowel zittend als staand kunt gebruiken.

Voldoende IT-voorzieningen

Je doet al je werk op je eigen computer en stuurt het door naar je bedrijf. Je IT-apparatuur kan dan maar beter in orde zijn. Deze zaken zijn eigenlijk onontbeerlijk:

 • Een goede wifi internetverbinding: kies een abonnement bij een provider met een goede reputatie op gebied van snelheid en betrouwbaarheid.
 • Een draadloos toetsenbord en muis: vermijd een overdaad van kabels en draden.
 • Eventueel een tweede monitor. 
 • Internetbeveiliging zoals antivirus, firewall en VPN: deze tools kun je als online computergebruiker onder geen beding missen.
 • Voldoende communicatiemiddelen: je moet in staat zijn om op een directe manier met het bedrijf te communiceren.

Schakel professionele hulp in voor de inrichting van je werkplek

Het inrichten van een werkplek voor thuiswerkers is minder eenvoudig dan het lijkt. Het bepalen van de juiste afstand voor je bureaustoel, bureau en computer komt nogal nauw. Om te zorgen dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt, kun je het beste een professional inschakelen. Die zijn goed op de hoogte van de juiste afstanden en zullen ervoor zorgen dat je binnen no-time kunt genieten van je ergonomisch ingerichte werkplek.

Hetzelfde geldt voor je wifi-verbinding en andere aansluitingen. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Je hoeft je niet te schamen als je niet weet hoe een wifi-verbinding aangesloten wordt. Professionals kunnen je helpen bij de installatie en advies geven over de beste opties. Het zal je heel wat tijd en bovenal frustratie besparen. Bovendien weet je dat het goed en veilig wordt gedaan. Dit geldt overigens niet alleen voor het wifi-netwerk, maar ook voor het installeren van hardware en software.


Unsplash

Van thuis uit werken is ideaal als je de regels volgt

Met alle bovenstaande tips kun je zorgen dat je over de juiste tools beschikt om bij thuiswerken het maximum uit je prestaties te halen. Maar vergeet niet om een gezond ritme in te bouwen. Dat betekent op tijd pauzes nemen en voldoende bewegen. Zorg ook voor gezonde voeding en vermijd junkfood. Ook wanneer je thuis werkt moet je over het maximum aan energie kunnen beschikken.